Phaser
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Phaser
Za sad mi je prvi izbor MXR phase90 pa ako mozete jos nesto zanimljivo da mi preporucite... preporucite.
- Rocket Roll
Re: Phaser
EHX Electric Mistress, EHX (Nano) Small Stone, MXR Phase 45 (DIY), Boss RT-20 (nije fejzer ali pored njega baš ne bih tražio fejzer).
Sve ostalo je za moj ukus ili suviše bolesno ili suviše specijalizovano. Ali to je samo moj ukus.
Sve ostalo je za moj ukus ili suviše bolesno ili suviše specijalizovano. Ali to je samo moj ukus.
Imas onaj mxr 101 phase 90 koji super radi a jeftiniji je od reissue ( script ) verzije, meni licno bolje radi
phase100 od oba phase90; Boss ph3 dobro radi, small stone u obe varijante (nano i 4800 );
Ibanez phase modulator je super quirky pedala, nije analog, ali ima bizar fore...
Ako naletis na yamaha ph-01, analogni phaser koji se ne proizvodi jaaako dugo, obavezno pazari,
uvek su po smesnim cenama; meni je to licno najbolji phaser na svetu ( nisam probao Moog-ove )
phase100 od oba phase90; Boss ph3 dobro radi, small stone u obe varijante (nano i 4800 );
Ibanez phase modulator je super quirky pedala, nije analog, ali ima bizar fore...
Ako naletis na yamaha ph-01, analogni phaser koji se ne proizvodi jaaako dugo, obavezno pazari,
uvek su po smesnim cenama; meni je to licno najbolji phaser na svetu ( nisam probao Moog-ove )

Electric Mistress, Boss RT-20, verovatno i phase100 i moog naravno
su mi na zalost skupi...
Boss je super kad dodje do distorzija i jos nekih "osnovnih" efekata ali ove zaje3anije boss efekte ne volim previse. Jednostavno preteraju ljudi sa tim podesavanjima i glupostima...
Small stone nisam nikad cuo uzivo tako da ne znam kakav je mada verujem da bi mi se svideo ali malo je teze doci do njega.
U sustini svelo se na phase 90 koji mi se jako svidja i Small Stone kog mogu da nabavim samo ako ga narucim a da ga pre toga ne probam tako da se sve vise naginjem ka mxr-u.
Sta vi mislite?

Boss je super kad dodje do distorzija i jos nekih "osnovnih" efekata ali ove zaje3anije boss efekte ne volim previse. Jednostavno preteraju ljudi sa tim podesavanjima i glupostima...
Gde ima da se kupi?Rocket Roll wrote: MXR Phase 45 (DIY
Small stone nisam nikad cuo uzivo tako da ne znam kakav je mada verujem da bi mi se svideo ali malo je teze doci do njega.

U sustini svelo se na phase 90 koji mi se jako svidja i Small Stone kog mogu da nabavim samo ako ga narucim a da ga pre toga ne probam tako da se sve vise naginjem ka mxr-u.
Sta vi mislite?
- Rocket Roll
Nema da se kupi, ali može da se napravi (Do It Yourself, Brother!) Ako vreme & novac budu dozvoljavali, pre ili kasnije ću ga napraviti za sebe (najzad sam sve sredio - izrada PCBa, Hammondove kutije, japanski DPDT prekidači).Funkomat wrote:Gde ima da se kupi?
Isto tako može da se napravi i Phase 100, mada je svakako komplikovaniji.
Nano Small Stonea uvek ima u beogradskom Artistu - cena je oko 50 evra. Potpuno se slažem sa Bjernom (gilmourish.com Bjernom) - zvuk mu je 100% real thing, plus su popravili "noise drop" koji veliki Stone ima, plus je u MXR-sized kutiji.Funkomat wrote:Small stone nisam nikad cuo uzivo tako da ne znam kakav je mada verujem da bi mi se svideo ali malo je teze doci do njega.
Bjernov review Nano Small Stonea možeš da pogledaš ovde: http://www.gilmourish.com/?p=178

Ok kontao sam da je neki kit ili nesto...Rocket Roll wrote:Do It Yourself, Brother
Vidis to nisam znao... To je onda super.Rocket Roll wrote:Nano Small Stonea uvek ima u beogradskom Artistu - cena je oko 50 evra.
Taj sajt znam napamet hvala Bogu...Rocket Roll wrote:Bjernov review Nano Small Stonea možeš da pogledaš ovde: http://www.gilmourish.com/?p=178

Hvala.
-
Pogledaj i Behringer PH9, koji je 100% klon MXR phase 90...
http://www.behringer.com/PH9/index.cfm?lang=ENG
Mozes ovde i da cujes kako zvuci...
http://www.behringer.com/PH9/index.cfm?lang=ENG
Mozes ovde i da cujes kako zvuci...
- Nyarlathotep
- MF veteran
posto sam onaj ruski reizdati vratio ortaku, kupujem ovaj nano za te pare, cim popijem povisicu plate.Nano Small Stonea uvek ima u beogradskom Artistu - cena je oko 50 evra.

Juce sam otisao u mitros i ponovo probao phase90 i nisam mogao da mu odolim... Neverovatno dobar phaser i nema ni jedan od problema o kom ljudi po netu pisu kao sto je dodavanje distorzije i slicno. Ni u kom smislu ne sje'ava signal i jako sam zadovoljan.
Savrsenstvo jednostavnosti.
Savrsenstvo jednostavnosti.
- Nyarlathotep
- MF veteran
Nyarlathotep wrote:posto sam onaj ruski reizdati vratio ortaku, kupujem ovaj nano za te pare, cim popijem povisicu plate.Nano Small Stonea uvek ima u beogradskom Artistu - cena je oko 50 evra.
kupio sam pre neki dan nano small stone i zadovoljan sam, da budem iskren. istina je da ima jedva primetnu razliku u dubini fejzinga u odnosu na reizdanja koaj sam svirao, ali zato ima 95% sredjen problem sa gubitkom volumena. istina, sada samo malo, ali bukvalno skoro neprimetno, gubi signal kad ga ukljucite, za razliku od reizdanja i originala koju neverovatno jedu i utisavaju signal. ovde je taj problem sredjen, skoro u potpunosti. sad je OK, u sred svirke ga smem nagaziti a da me basista i bubnjar ne pojedu. cena nije 50 evrica, vec oko 6000 dinara. ali, eto, srbija - za te pare nema bolje sigurno.
Pokusavam vec neko vreme da snimim nesto redovno sa phaserom ali nikako da se nateram pa evo nesto kratko:
http://www.box.net/shared/ihh6ya8ows
http://www.box.net/shared/ihh6ya8ows
rider wrote:ovo je sjajno...
IMAS LI TAB?
Drago mi da ti se svidja.
Tab?

Akordi su Gm Cm7 Dm7 ako na to mislis.

sajli je trebao da ide posle imas li tab 
Hehe... Ma samo sam hteo da pojacam efekat one recenice OVO JE SJAjNO... Stvarno mi se svidja
Znaci dobro radi fejzer?

Hehe... Ma samo sam hteo da pojacam efekat one recenice OVO JE SJAjNO... Stvarno mi se svidja

Znaci dobro radi fejzer?
rider wrote: Znaci dobro radi fejzer?
Da, da..