Naravno da jeste, nego baš za tog deluxa sam čuo da ljudi često menjaju magnete jer im noiseless-i ne izlaze dobro u bendu, ona kao super zvuče sve to, ali u bendu ne izlazi. A ovaj ton ga ima baš tamo gde treba pa sam pomislio da je možda i neki dr. magnet...
Mada lik zvuči fenomenalno za koju god gitaru da se uvati, tako da... do svirača je!
Ja bih uvek pre uzeo Classic 60s meksikanca, smorio sam vec ponavljajuci to od teme do teme, ali to je najubedljiviji jazz bass dozivljaj za te pare. U BG je radnja najbolje snabdevena, odes sa stavom coveka koji je dosao da potrosi 2 srpske plate u jednom danu i krenes redom da probavas. A opet, oko te cifre bi se dao pogoditi i neki amerikanac u oglasima, zasto bi isao na prelaznoresenje, kad mozes odmah trajno, jelda?
Funkd wrote: Music Man Sting Ray resava sve oko srednjaka,
Fizika kaže da je potpuno nemoguće imati isti tonski spektar sa pikapom koji pokriva 5-10 cm dužine žice što je slučaj na MM, za razliku od oko 20 cm koje pokrivaju dva pikapa kod JB, tako da je ta teorija o srednjacima na MM vrlo diskutabilna.
Da MM ima dobru tačku i punch u određenom (užem spektru) to stoji.
Takođe MM nikako ne može da napravi tonsku auru koju ima JB .
Žao mi je, ali je tako...
Priznajem, uključio sam se jako kasno ali nešto me tema nije privukla. Ne verujem da ću nastaviti da je pratim ali ovo moram da prokomentarišem
SUROVO Cope kralju. Ali znaš naravno da je MM retka životinja među basevima..
Ko nije probao, obavezno treba da proba pre nego što se odluči da kupi sba skuplji od 1.000 evra. Toliko besan i namunjen ton mislim da ni jedan drugi bas nema. Sad, stvar je ukusa kome uopšte treba besan i namunjen ton
Jel bi ganjao ti nesto ovakvo? Oldschool iz 92', volume i 2 band EQ, imas detuner na E čiviji - SEX. Sad ne znam koliko si para nameravao da potrosis na djitru, ali ako te zanima, info na PP
Zelja mi je Fender JB Deluxe cetvorozicani...E sad,posto bi mi budzet za novu gitaru bio oko 1.000e pod uslovom da prodam Ibaneza za nekih 400-450e.U glavi trenutno imam dve opcije od kojih je prva da uzmem polovan Deluxe JB Made in U.S.A (i ode moja hiljadarka) a druga se deli na dve grane Mexico nov + Markbass Compressore pedala ili Mexico polovan + Markbass Standard 102 HF kabinet.
Prosto mi je neverovatno kako sad i danima u nazad samo o ovome razmisljam....trebalo bi da se opustim jer veceras i sutra ima svirku a ja lupam glavu o ovome.
@nnkvocka hvala na ponudi,ako nije problem koliko cenis gitaru
Funkd wrote: Music Man Sting Ray resava sve oko srednjaka,
Fizika kaže da je potpuno nemoguće imati isti tonski spektar sa pikapom koji pokriva 5-10 cm dužine žice što je slučaj na MM, za razliku od oko 20 cm koje pokrivaju dva pikapa kod JB, tako da je ta teorija o srednjacima na MM vrlo diskutabilna.
Da MM ima dobru tačku i punch u određenom (užem spektru) to stoji.
Takođe MM nikako ne može da napravi tonsku auru koju ima JB .
Žao mi je, ali je tako...
Priznajem, uključio sam se jako kasno ali nešto me tema nije privukla. Ne verujem da ću nastaviti da je pratim ali ovo moram da prokomentarišem
SUROVO Cope kralju. Ali znaš naravno da je MM retka životinja među basevima..
Ko nije probao, obavezno treba da proba pre nego što se odluči da kupi sba skuplji od 1.000 evra. Toliko besan i namunjen ton mislim da ni jedan drugi bas nema. Sad, stvar je ukusa kome uopšte treba besan i namunjen ton
MM sigurno nosi zaslugu za određene inovacije kada je moderan pristup bas tona u pitanju. Probao sam ga na svirci, dopalo mi se to što je nasledio jako puno od Fendera kada je drveni hardver u pitanju. Tonski je fokusiran u određenom opsegu i tu zaista prebija. Kupio ga ne bih samo zato jer mi je pretežak za live nastupe, a tonski odnosno žanrovski bi mu sigurno našao primenu ako bih ga imao, naravno kao i sa svakim dobrim isntrumentom.