Nedoumica u vezi Floyda na novoj gitari

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
klodvik

Nedoumica u vezi Floyda na novoj gitari

Post by klodvik » 13 Jan 2012, 06:49

Dakle kupih skoro novu gitaru (Washburn X40PROQ). Radnik mi je rekao da gitara ima OFR pa bih hteo to da proverim nekako.
Da li je neko upoznat sa ovim modelom i sta mi mozete preporuciti kako da proverim koji je FR u pitanju? Dakle kao sto mozete videti na slici dole nije u pitanju Licensed FR buduci da pise samo Floyd Rose.
Materijal deluje kao celik mada nisam expert pa ne mogu to da tvrdim. Nadam se da mi mozete pomoci u vezi ove moje nedoumice.

Image
Image

Poz svima.

mislim_stvarno

Re: Nedoumica u vezi Floyda na novoj gitari

Post by mislim_stvarno » 13 Jan 2012, 10:53

http://www.floydrose.com

Pa pise floyd rose! Sta jos hoces? Da ti napisu referat o tome koji procenat kog metala je iskoriscen u leguri, gde je legura livena, ko je bio livac, kakva je bila vlaznost vazduha... Da je bilo koji losiji ili licencirani, ne bi pisalo floyd rose. Da je u pitanju floyd rose special, to bi pisalo, ovako moze da bude original ili 1000 koji je isto sto i original (ista legura, isti dizajn, sve isto), samo se ne pravi u nemackoj nego u koreji. AKo hoces da saznas koji je od ta dva, skini ga sa gitare, i ispod nadji gde je pravljen.

Markony

Post by Markony » 13 Jan 2012, 13:06

Siguran sam da neces imati problema sa ovim FR-om kako god rukovao njime!
:ziveli:

Haralampije

Post by Haralampije » 13 Jan 2012, 13:55

Pa bude li lose rukovao i ne bude li ga odrzavao, nece biti nista bolji od licenciranih i raznih kopija koje se ne odrzavaju

Markony

Post by Markony » 13 Jan 2012, 15:24

Izvini na mojoj neukosti sto ovako pitam,
ali kako se odrzava oficijalni ili licencirani FR?
U svakom slucaju,
hvala na tvom vremenu

:ziveli:

Haralampije

Post by Haralampije » 13 Jan 2012, 15:33

Valjano setovan,valjano postavljanje zica,povremeno podmazivanje delova.....kao i svaki sistem,treba ga odrzavati.
To sto je original ne znaci da ce sad da radi besprekorno sta god da mu radis,samo zato sto je original.

bancika

Post by bancika » 13 Jan 2012, 15:35

ako ga mnogo "kecas" krace ce da traje. Procitao sam negde da vai menja lo pro edge svake godine ili cesce na njegovim gitarama. On ga bas onako muci za sve pare.

Margos

Post by Margos » 13 Jan 2012, 17:36

Uuuu fina dzitra.Gde si je kupio i koliko si je platio,ako nije tajna :D ?

klodvik

Post by klodvik » 13 Jan 2012, 21:43

Margos wrote:Uuuu fina dzitra.Gde si je kupio i koliko si je platio,ako nije tajna :D ?
Ljudi hvala svima na odgovora. @mislim_stvarno nema potrebe za izdrkavanjem. Lepo napisah da sam kupio novu gitaru, nisam strucnjak za FR i ovo je prvi koji imam pa sam hteo to da proverim.

@Margos

Kupio sam je u Artistu u BG-u a platih je 550 stranih sada oko nove godine su imali neke akcije za Washburn gitare pa su davali bilo koji pedal free uz Washburn gitaru. Odbio sam pedal i trazio popust na kes za ovu gitaru posto joj je cena tamo 680 stranih..to je to :) hvala svima jos jednom.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 Jan 2012, 23:31

sorry jbg, nisam bas normalan ovih dana, pa izlete gluposti... :ziveli:

inace, ja sam probao u artistu ovaj model (a s obzirom da se slabo prodaju washburni, moguce je i da je bas ova gitara u pitanju), i bila je zanimljiva i dobra, ali mi nije legla...

klodvik

Post by klodvik » 13 Jan 2012, 23:51

mislim_stvarno wrote:sorry jbg, nisam bas normalan ovih dana, pa izlete gluposti... :ziveli:

inace, ja sam probao u artistu ovaj model (a s obzirom da se slabo prodaju washburni, moguce je i da je bas ova gitara u pitanju), i bila je zanimljiva i dobra, ali mi nije legla...
Imao sam slican utisak kada sam je prvi put probao ali sada je zaista obozavam. A buduci da sam pre nje imao neki Coxx (kopija strata) koji je jos uz to kupljen polovan za mene je ovo awesome upgrade. A ne verujem da si bas ovu probao jer kad sam je uzimao zadnji model su prodali bukvalno prethodni dan pa su mi narucili iz Novog Sada zadnji model koji imaju tamo. Jako podcenjene gitare inace s' obzirom na specs za datu cenu i kvalitet izrade.

bancika

Post by bancika » 13 Jan 2012, 23:58

gledajuci spec deluje odlicno. Samo da kupis flojd i dva duncana u srbiji, treba ti sigurno 350 jevreja. Sa tim specom ne mozes sam da je napravis za te pare.
Malo to sto je washburn uncool, al sta ima veze :) Uzivaj :ziveli:

klodvik

Post by klodvik » 14 Jan 2012, 00:25

bancika wrote:gledajuci spec deluje odlicno. Samo da kupis flojd i dva duncana u srbiji, treba ti sigurno 350 jevreja. Sa tim specom ne mozes sam da je napravis za te pare.
Malo to sto je washburn uncool, al sta ima veze :) Uzivaj :ziveli:
Hvala! :) :ziveli:

Post Reply