Šta mislite o ESP/LTD MH-50?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Highlander

Šta mislite o ESP/LTD MH-50?

Post by Highlander » 27 Jan 2012, 15:05

Zagrejao sam se za ovu gitaru, pa rekoh da pitam bolje upućene šta misle o njoj :)
U Mitrosu je na popustu, pa bih da je dograbim dok još traje, jer će posle preći van mog budžeta.
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/105 ... ck-%2A%2A/

Vidim sve same pozitivne testove na netu, kažu da je dosta versatilna, pre svega za hard rok i metal, ima dobar clean, može i neki bluz da se opiči na njoj, što bi mi jako odgovaralo.

Mišljenja? :)

fizikohemicar

Re: Šta mislite o ESP/LTD MH-50?

Post by fizikohemicar » 27 Jan 2012, 17:45

Neverovatno udoban vrat (bar meni),izrada dobra za cenovni rang,magneti solidni...Odnos cene i kvaliteta je odlican... Najbolje bi ti bilo da odes u Mitros i da je probas...Nemoj gitaru da kupujes napamet! Probaj par komada za budzet kojim raspolazes pa vidi koja ti najbolje lezi u ruci... Pogledaj i ovako nesto: http://www.mitrosmusic.com/proizvod/6532-ESP-LTD-MH-53/ jer je jos univerzalnija zbog 2 singla...
:ziveli:

Highlander

Post by Highlander » 28 Jan 2012, 14:57

Hvala :ziveli:
Ma probaću je, naravno, ali moram priznati da i ovaj popust psihološki utiče da je odaberem pre ibaneza, pacifice, schectera i ostalih u tom rangu.

Inače, sinoć naleteh i na ovaj oglas http://www.kupujemprodajem.com/Esp-Ltd- ... id=5770023
Valja li ovo čemu? Šta mi znači EMG 81 magnet u bridge-u? I da li ovaj neck hambaker treba da stoji ovako iskrivljeno kao na poslednjoj slici?

I samo još nešto, nadam se da nisam previše dosadan, koju biste gitaru preporučili u tom cenovnom rangu? Preferiram hambakere ;)

:cao:

istiqrac

Post by istiqrac » 28 Jan 2012, 15:41

Taj magnes sto je nakrivljen moze da se ispravi po zelji, osim ako sadasnji vlasnik nije zagubio shraf ili feder. :mrgreen: EMG81 je naknadno ugradjen aktivni magnet i cini mi se da je samo on u upotrebi na gitari... A o tome kakva je gitara nemam pojma :)

fizikohemicar

Post by fizikohemicar » 28 Jan 2012, 16:02

Pre 6 meseci sam kupio novu gitaru (gotovo identican bodzet sam imao kao ti) i probao sam mali milion gitara tokom par meseci,a opet nisam hteo da kupujem polovnu gitaru (pogotovo neku budzenu gde je pola stvari promenejno)... Schecter ima specifican vrat koji ti ili odgovara ili ne (meni nesto nije),ali je kvalitet izrade odlican.LTD ima mnogo udoban vrat (tanji profil), magnete koji su isti kao gotovo svi stock magneti u tom cenovnom rangu i odlican je osecaj dok je sviras,a po meni se daleko vise isplati nego ibanezi i yamahe u tom cenovnom rangu... Sto se tice oglasa,nemoguce je isparvno koristiti i pasivni i aktivni magnet odjednom,pa je vrlo moguce da koristi samo aktivni (bolji je)... Prosetaj,probaj,pa odluci... :D
:ziveli:

Highlander

Post by Highlander » 28 Jan 2012, 16:47

Hvala na korisnim odgovorima :ziveli:
Izgleda da ću ipak propustiti ovaj popust i ltd, klijent mi sad javio da će tek za 4-5 dana da mi uplati honorar.... ::ranting::

Nostradamussen

Post by Nostradamussen » 28 Jan 2012, 16:52

Highlander wrote:Hvala na korisnim odgovorima :ziveli:
Izgleda da ću ipak propustiti ovaj popust i ltd, klijent mi sad javio da će tek za 4-5 dana da mi uplati honorar.... ::ranting::
uzajmi se :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Jan 2012, 17:02

Ma, mozda te popust i saceka, dugo im stoje ti popusti...

Nisam svirao mh50, ali jesam mh250 (il' je bese 200 :? ). Jeste ona nesto(dosta? :? ) bolja od te koju gledas, al' ne moze da ti skodi jos neko misljnje :)

lm, vrat jeste tanak i udoban, ali su magneti na toj sto sam svirao uzas. Navodno iskopirani emg hz, pa zvuce mnogo zujavo/fuzzy :povrac: ... Ovi sumnjam da su bolji. Ta gitara je tada bila u cenovnom rangu ibaneza rg350 i jacksona dx10, i po mom misljenju, nije bila neka konkurencija ovim gitarama. Sada, za ovu sto tebe zanima je drugacija situacija jer su u tom cenovnom rangu grg170 i 270, i js32, tako da verovatno je bolji izbor.

Ono sto sam citao o ltd gitarama je dosta jednoglasno, gitare ispod serije 400 nisu neka kupovina, i na par mesta sam procitao da se njihov tremolo brzo pojede (sad, sta zanci brzo? 2, 3, 5 godina...)

Ono sto bi mogao da pogledas su yamahe rgx i schecter.

Ako si resio da uzimas ltd, onda je sigurno bolje da uzmes ovaj sa oglasa sa emg magnetom. Gitara je skoro ista kao ova sto gledas. Samo ima quilt maple top (zapravo nije pravi top, al da ne cepidlacimo sad... u glavnom, bolje izgleda) i odlican magnet koji sam kosta 100e, polovan se prodaje za 70-80. Ako potrazis ko koristi emg81, videces da je lista dugacka (Zakk Wylde, Metallica, Judas Priest...). Magnet je skoro pa holy grail metal tona (naravno kako za koga). Sad, dal' je moguce sa njim svirati razne vrste muzike (a da to zvuci dobro)? Veliko pitanje...

Lol, sad citam oglas, "iz poslednje serije mh gitara koje su se pravile od aghatisa ( a ne od basswooda )." kao da je agathis bolji od basswood-a :lol: I da, moze da se koriste dva magneta, aktivni i pasivni, samo ako se odradi kako treba.

Highlander

Post by Highlander » 28 Jan 2012, 19:17

Ok, to je razjasnilo dosta stvari. Hvala :)

Samo još jedna stvar, ako sam te dobro razumeo, Ibanez RG350 je bolja kupovina od ovog LTD-a? Pošto sam viđao neke polovne 350-ice za slične pare...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Jan 2012, 21:47

Po mom misljenju, rg je bolja gitara i od mh250 i mh50. :) Npr poredjenje rg350 i mh250 (mh50 je losija ali i jeftinija), slicna cena (tada bila, sad se izgleda ne pravi, nego se pravi 300-350 serija koja je dosta bolja i skuplja), dobra zavrsna obrada, u principu losi magneti na obe gitare, jedina prednost koju ltd ima je vrat kroz telo, a kako je to skuplji nacin izrade, zapitas se gde su ustedeli u odnosu na ibanez? Na hardveru ili na drvetu? Ni jedna stvar nije pozitivna... Hardver nije jeftin da se menja, a tek drvo... Sad ako gledas, ibanez grg270 i mh50 posto su oni slicnije cene, to ne bih znao da kazem jer grg sam davno svirao, a taj mh nisam uopste... I na kraju, RG350 ne moze da se poredi sa mh350, daleko bolje specifikacije ltd-a :D

Sad, ako bi npr poredio polovne, rg350(370) i onu gitaru koju si okacio sa oglasa, sa emg magnetom, obe kostaju oko 250e, ne bih mogao da kazem sta je bolja kupovina. Taj jedan magnet cini tu gitaru dosta ok kupovinom, naravno pod uslovom da mozes da cenis to sto ima dobar magnet, tj da imas solidno pojacalo.

Ako hoces da kupis rg, trooper sa foruma prodaje svoj rg350 za oko 250e, verujem u vrlo dobrom stanju, a imas ih i na oglasima za slicne pare, samo da uzmes neki koji nije previse star i previse rabljen.
Onda, mozes da razmislis i o kvockinom schecteru sa emg magnetima, isto na oglasima ovde na forumu. Ovo predlazem u slucaju da su ti potrebni dobri magneti, a da ti nije neophodan tremolo. U slucaju da si pocetnik, emg ti i nije potreban, kao ni tremolo, al' dobro sad...

Al' sam se iskenja0... :mrgreen: U svakom slucaju, po mom misljenju, polovni ibanezi rg su best buy za pocetnike i one koji znaju malo vise od pocetnika, a hoce tremolo i nisu 100% sigurni sta tacno zele, ali zele da sviraju hard i heavy.

Da se razumemo, ima jos dosta ODLICNIH gitara, samo sto nisu ovoliko povoljne kao rg. Nesto bolje gitare su i ibanez s, i jackson x serije, i dosta drugih gitara, da ne nabrajam sad, ali je problem sa njima sto se ne pojavljuju previse cesto na oglasima, a i kad se pojave, bar 50-100e su skuplje od RG-a.

Highlander

Post by Highlander » 29 Jan 2012, 11:45

Video sam Trooperov rg350, sa slika deluje da je dobro očuvan i to mi je sada jedna od najizglednijih opcija, samo što nisam baš blizu BG-a da ga isprobam pre kupovine. :/
A probao sam do sada desetak gitara, od Ibaneza grg170 i 270, Schectera, poneki jeftiniji Cort, Yamahu i sl, ali nikada jednu za drugom, da mogu da lepo uporedim, i sve mi zvuče nekako slično, nisam siguran u kojoj meri zvuk zavisi od gitare, u kojoj od pojačala. Samo znam da ne želim suviše trash zvuk, već malo masniji (Opeth, In Flames, Amorphis i sl.). Ako to može ovaj rg350, rado ću ga uzeti...
Što se tiče pojačala, za početak bih uzeo npr. Roland Cube 15X. Mogao bih da skupim pare i za jače, a do tada na komp da kačim, ali nemam dobre zvučnike, pa mi ni to nije rešenje.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 29 Jan 2012, 12:27

pitaj troopera :D , on ima i cube, ne znam koji, ali najbolje njega pitaj sta moze da se izvuce iz tog setapa. Licno, i ja mislim da je to dobra kombinacija. Ja imam ibanez rgr321, i sviram punk sa bendom i hevi stvari za sebe, i magneti imaju mana, ali generalno mi je sasvim ok (menjacu magnete, ali polako...), moze da se izvuce mast iz njih. :)

gondi

Post by gondi » 29 Jan 2012, 19:51

Pratim mislim_stvarno u njegovoj oceni RGR321EX Ibaneza, jer ja ga imam i sviram ga na Cube 60, malo je skuplji i nešto ga nema na oglasima, ali na Rolandu dobro zvuči, iako najviše sviram kroz ugrađeni overdrive.Posebno bih skrenuo pažnju na bar meni veoma zgodan vrat koji mi super leži i pored toga što imam malu šaku a vrat je širok a opet veoma tanak.Veoma sam zadovoljan i preporučujem. :ziveli: :deda:

SkyHero94

Post by SkyHero94 » 29 Jan 2012, 23:13

Ako si ljubitelj malo jaceg tona:pre svega heavy metala i jace Ibanez rg350 je sasvim oke gitara. Neces se zeznuti. esp gitare nisam probavao tako da tu ne mogu dati misljenje. Vrat je za mene raj posto je tanak a imam takodje malu saku. Magneti su tu i tamo ali prolaze ako nisi mnogo zahtevan. :) :ziveli:

Dimo

Post by Dimo » 30 Jan 2012, 00:47

Schecter Demon je super gitara u tom cenovnom rangu, imao sam je, i bila je odlicna, flojd dobar, magneti solidni, sve u svemu, sasvim pristojne gitare...

Post Reply