Pitanje za ljude sto sviraju u bendu
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Pitanje za ljude sto sviraju u bendu
pozz
kakvu opremu koristite za vokale....mozete li mi preporucit sto?
hvala
kakvu opremu koristite za vokale....mozete li mi preporucit sto?
hvala
Re: Pitanje za ljude sto sviraju u bendu
Dule je nešto pisao o tome, pa evo pogledaj pošto on verovatno neće videti temu:
Dushan S wrote:Ma može i ovako, nije neka tajna. Misliš za vokal mic? Kad smo snimali "Ljubav" testirao sam nekih 5 6 mikrofona sa Mileninim vokalom, od šurke do nojmana i jako me prijatno iznenadila Oktava MK012 koja sa malom dijafragmom nije baš klasičan vokalni mikrofon, pre bi ga inače stavio kao overhead ili da snimiš akustaru. Međutim, njen vokal se snimljen time tačno nekako lepo pakovao u matricu. Ne zvuče ni svi isto probao sam još dva komada iste oktave i ovaj je najbolje zvučao za ovu namenu. Takođe, kroz prilično solidan preamp u mojoj audio karti, Lexicon u22, zvuči prilično oštro, tako da je sniman kroz jedan stari symetrix-ov preamp kroz koji zvuči značajno toplije, pa onda u line in, jel. U svakom slučaju treba eksperimentisati!Fantasticno si upakovao vokale! Pisi na pm koji mic, itd. znas ti sta mene interesuje
Али ја бих рекао да се овде писало о микрофонима за студио, за снимање, а не знамо тачно шта човека интересује, ја само нагађам да њега ипак интересује микрофон за наступ.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Moze i obicna 58mica ...Ja pevam na 57beta.

studijski Audio tehnica 2020, preporuka svakome kome treba kondenzator za male pare. Sledece shto uzimam je neki Shure kondenzator.

studijski Audio tehnica 2020, preporuka svakome kome treba kondenzator za male pare. Sledece shto uzimam je neki Shure kondenzator.
Moze i pe'set sedmica, jasno... to je zlo od mikrofona, pa moze da izgura i vokal (donekle), samo onda moj barsunasti bariton ne dolazi dovoljno do izrazaja. :iksde:
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
57 ti je za rezanje i dranje, mada juce mi se pokazao da radi fino i za clean vokale, sa malko reverba i morash mnogo preciznije da pevash nego na recimo ovim shot koristimo za probe (behringer i sl.)sinisake wrote:Moze i pe'set sedmica, jasno... to je zlo od mikrofona, pa moze da izgura i vokal (donekle), samo onda moj barsunasti bariton ne dolazi dovoljno do izrazaja. :iksde:

barshunasti bariton FTW

Па има за твоју бољку и јефтинијих решења, на пример Electro-Voice N/D 767, проверено знам да шљака добро, баш сам једном прилико у истој просторији поредио овај микрофон и SM58. Штета што тако ретко може да се налети на било шта што није Shure па се мало и зна о алтернативама.
-
hvala vam za odgovore, ali me vise zanima onaj ''izlazni dio'' opreme tj. zvucnici i takve stvari....mislio sam pitati koju opremu koristite ne probama??? mi (moj bend) na probama ukljucimo mikrofon u gitarsko pojacalo od 10w (jadno zar ne?), al to bas i nije najbolja opcija, posto se od bubnjara i mog bassa nista ne cuje... pa bili mi mogli preporuciti nesto u tom smislu??? kakvu opremu vi koristite na probama ???
hvala
hvala
Trebace vam barem jedna aktivna zvucna kutija sa zvucnikom od 12 inca, ili kutija sa pasivnim zvucnikom plus pojacalo ili aktivna mixeta. To bi extra zavrsilo posao za probu benda. Ima naravno i boljih i losijih resenja od ovog, sve zavisi od novcanog fonda kojim raspolazete.