Carl Martin - PlexiTone - KLON
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Carl Martin - PlexiTone - KLON
Pa nista, sade, upravo je tako. Mada ima izuzetaka, al da ne trujemo dalje, ovdi. 

Cortex wrote:Ljudi opustite se i svirajte.

Evo ga i uporedni test Wmpler PlexiDrive klona (courtesy of whosyourdaddy
), i Carl Martin PlexiTone klona.
Dakle, pedale su povezane jedna do druge, i direkt u Pocket POD, clean preset, koji ćete čuti odmah na početku. Gitara je plavi TeleBaba Telac by majtimika.
Sviranje stihijsko, brljavo, kao i uvek zato ne zamerite.
Prvo sviran Wampler sa istim podešavanjima Volume i Tone (11h, 10h, respektivno), a Gain ide prvo na 9h sa boost switch off, pa boost switch on; zatim gain povećan na 12h sa isključenim pa uključenim boost-om, zatim gain na 3h (isto isključen pa uključen boost) i zatim drive na max sa obe pozicije boost prekidača.
Nakon toga PlexiTone, od klina na 2:55 pa na dalje... Volume i Tone otprilike podešeni da bude isto kao PlexiDrive (Volume 12h, Tone 9h), a gain na Crunch kanalu ide redom: 9h, 12h, 3h pa max, i istim tim redom pojačavano kada je prebačeno na High Gain kanal....
Od 4:30 ide High Gain kanal na Carl Martinu...
Wampler PlexiDrive + Carl Martin PlexiTone / Pocket POD
Komentari dobrodošli.

Dakle, pedale su povezane jedna do druge, i direkt u Pocket POD, clean preset, koji ćete čuti odmah na početku. Gitara je plavi TeleBaba Telac by majtimika.
Sviranje stihijsko, brljavo, kao i uvek zato ne zamerite.

Prvo sviran Wampler sa istim podešavanjima Volume i Tone (11h, 10h, respektivno), a Gain ide prvo na 9h sa boost switch off, pa boost switch on; zatim gain povećan na 12h sa isključenim pa uključenim boost-om, zatim gain na 3h (isto isključen pa uključen boost) i zatim drive na max sa obe pozicije boost prekidača.
Nakon toga PlexiTone, od klina na 2:55 pa na dalje... Volume i Tone otprilike podešeni da bude isto kao PlexiDrive (Volume 12h, Tone 9h), a gain na Crunch kanalu ide redom: 9h, 12h, 3h pa max, i istim tim redom pojačavano kada je prebačeno na High Gain kanal....
Od 4:30 ide High Gain kanal na Carl Martinu...
Wampler PlexiDrive + Carl Martin PlexiTone / Pocket POD
Komentari dobrodošli.

Last edited by Baba Slim on 31 Jan 2012, 22:48, edited 1 time in total.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Umesto komentara:

odlicno!

odlicno!

As intended.

Još samo kod tebe da uradimo PRAVI test i to je to.

Još samo kod tebe da uradimo PRAVI test i to je to.

ovo sledece da pravim.
dvoumio sam se izmedju plexitone-a i box of rock-a ali pomogao si mi da prelomim 

Drago mi je da sam bio od pomoći.

@jesse: Imaš pp...
Meni se Carl Martin malo vishe dopada. Nekako ima bogatiji i organskiji ton. Ali daleko od tog da je Wampler losh, nijanse su u pitanju. 

Tufli wrote:Ali daleko od tog da je Wampler losh, nijanse su u pitanju.

Pa da. Ono shto si hteo , to si i dobio ,to je najbitnnije. Marshall in a box. I to za male pare (to je ono shto je Dersu prevideo dok je pisao onu poruku iznad u vezi DIY).
Upravo tako... Pedala super radi, zaista. Sad upravo upoređujem sa AC-Tone klonom (na kojem je stavljen jači pot na Gain2 poziciju radi više masti), i skoro jednako su masne obe, s tim što je za nijansu drugačiji voicing, i Plexi je za mrvu zasićeniji i nekako gušći, i to je to, jedina razlika.
Faktički sad shvatam da mi uopšte nije neophodno da ih obe držim na boardu, ali eto, super je što mogu da ih podesim tako da na raspolaganju imam 4 različita nivoa gaina (tako sam već i uradio). AC-Tone super radi pri nižim gain podešavanjima, dok Plexi, naravno, otpanjen kida.
Btw, znam (tačnije pretpostavljam) da Dersu nije mislio ništa loše...
Faktički sad shvatam da mi uopšte nije neophodno da ih obe držim na boardu, ali eto, super je što mogu da ih podesim tako da na raspolaganju imam 4 različita nivoa gaina (tako sam već i uradio). AC-Tone super radi pri nižim gain podešavanjima, dok Plexi, naravno, otpanjen kida.

Btw, znam (tačnije pretpostavljam) da Dersu nije mislio ništa loše...

Do jaja zvuchi! Obe pedale su odlichne. Ja bih ipak prednost dao Wampleru, manje je kompresovan i ima bolji timbre [valjda se tako zove kad chujesh karakter gitare bolje] i string to string separaciju. Naravno nije debeo kao plexitone ali za moje uho, vishe prija.
Mada ja se vishe krecem ka tom nekom kvalitetnom crunchy zvuku lately tako da, a ako bih ocejnivao samo surovi dist plexitone-a, mogu samo reci da je sjajan!
Mada ja se vishe krecem ka tom nekom kvalitetnom crunchy zvuku lately tako da, a ako bih ocejnivao samo surovi dist plexitone-a, mogu samo reci da je sjajan!
Drago mi je da ti se svidja.
Sto se Ac-tone-a tice, eto brate, delovi te nece kostati preko 3500 max, u toj izvedbi bez boosta, jer je kutija najskuplji deo, a za 2 prekidaca je dovoljna 1590bb velicina...

Sto se Ac-tone-a tice, eto brate, delovi te nece kostati preko 3500 max, u toj izvedbi bez boosta, jer je kutija najskuplji deo, a za 2 prekidaca je dovoljna 1590bb velicina...
Ma ne mogu da pravim novi od/dist/fuzz dosta mi je toga
Mogu ti reci da mi vec nedostaje tube Driver ako vec prichamo o takvim pedalam
Prodao sam ga, jeste da mi je to omogucilo neke druge super stvari, ali sama pedala je po meni potpuni vrh overdrajva.