Koji bass pazariti za ovu vrstu svirke?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
- DJ_MY_SOUL
Re: Koji bass pazariti za ovu vrstu svirke?
Ova aria zvuci prazno... :S Daleko je ovo od vrhunskih bass gitara.
Zvuci veoma pristojno, a od vrhunskih baseva je najmanje kilo eura daleko. 

Prvo, savršeno je moguće pogrešiti u nameštanju tona tako da i vrhunska gitara zvuči kao kesa; a drugo, savršeno je moguće da snimak na YT ne odražava pravi ton. Tako da ja zbilja ne razumem samopouzdane i odsečne sudove o kvalitetu instrumenata zasnovane na snimcima poput ovog koji smo ovde videli (i koji je, da ne propustim reći, lep i zanimljiv).
~ ~ ~
~ ~ ~
~ ~ ~
~ ~ ~
Ovo su već razgovori kakve bih voleo češće da pratim, a vrlo ih malo imamo ovde na MF.Cope wrote:Pa nije to klasinčo žurenje u tempu, već u sinkopama koje teraju ceo bend na nervozu, i nedostatak jasno definisanog "keca".karton wrote:Pazi - prilicno smo neuvezbani, stvari/aranzmani su taze...da li sam dobro razumeo - vuchem - zurim?Cope wrote: mnogo vučeš napred, slobodno iskuliraj malo, pusti gitaru da secka, a ti daj malo više "gruva" i "krompira", jbg, zajebano bas bez bubnja, mora da se broji i taktira za troje.
DJ_MY_SOUL wrote:Ova aria zvuci prazno... :S Daleko je ovo od vrhunskih bass gitara.
ma da.. ovo je bas od 300 jevreja, sasvim ok..Bozha wrote:Zvuci veoma pristojno, a od vrhunskih baseva je najmanje kilo eura daleko.
Tako je Bozo. Veoma pristojno i napominjem - hardverski najblize onome sto trazim - 32", vrat veslo, moje godiste ili godinu mladja...jedino je dosta ruznjikava...i da - posto sam i ja kilo eura od svetskkih, a i nisam iskljucivo basista, mislim da ce ovo meni biti prilicno ok...Bozha wrote:Zvuci veoma pristojno, a od vrhunskih baseva je najmanje kilo eura daleko.
a sad, izvi'nte, odoh da probam ATK...

Nije mi najasnije na sta se misli - na Ariu sa SendSpace -a ili na moj Ibanez sa YT?laza wrote:Prvo, savršeno je moguće pogrešiti u nameštanju tona tako da i vrhunska gitara zvuči kao kesa; a drugo, savršeno je moguće da snimak na YT ne odražava pravi ton. Tako da ja zbilja ne razumem samopouzdane i odsečne sudove o kvalitetu instrumenata zasnovane na snimcima poput ovog koji smo ovde videli (i koji je, da ne propustim reći, lep i zanimljiv).
~ ~ ~
~ ~ ~
Znaci - ako je ovo prvo - i ti se slazes da je ovo instrument pristojnog zvuka?
Instrumenti se ne probaju na YT, nego na svirci 

od 2:05 do 2:20 odprilike zvuči kao da ne znaš da li hoćeš da sinkopiraš ili ćeš baš na keca... poradi malo na toj "staloženosti" ritma, moj ti je predlog možda da malo ubaciš latino stil...on se lepo vozi i bez perkusija, a u tom delu koji sam pomenuo mogao je komotno da ide i double time... ma šta god, nemoj da me shvatiš doslovno, bitno je samo da je stabilan ritam, znam da je zajebano bez bubnja, ali ti vodiš priču, ti diktiraš groove. make it happen!
A što se tiče ove teme: buraz ubijaš nas brate s ovom temom... odlučićeš ionako sam šta ti najviše leži i to ćeš i kupiti, fokusiraj se na svirku a ne toliko na izbor instrumenta... najdobronamerniji savet...
Ako se vratiš na početak i pogledaš pali su predlozi za maltene svaki bas koji se svira na ovim prostorima... od jazza, prece preko ibaneza i musicmana do ricka i custom varijanti...i ti i dalje ne znaš šta da kupiš, ništa nisi bliži odluci... možda nije problem u ponudi bas gitara...već u nečem drugom...

A što se tiče ove teme: buraz ubijaš nas brate s ovom temom... odlučićeš ionako sam šta ti najviše leži i to ćeš i kupiti, fokusiraj se na svirku a ne toliko na izbor instrumenta... najdobronamerniji savet...
Ako se vratiš na početak i pogledaš pali su predlozi za maltene svaki bas koji se svira na ovim prostorima... od jazza, prece preko ibaneza i musicmana do ricka i custom varijanti...i ti i dalje ne znaš šta da kupiš, ništa nisi bliži odluci... možda nije problem u ponudi bas gitara...već u nečem drugom...

nisam hteo ovo da komentarisem da ne ispadnem povrsan, al totalni je hardkor!karton wrote:jedino je dosta ruznjikava

Danas, u Mix Music-u:
El.Bass:
-ATK300 je u startu otpao (nije to za mene)
-SR505 (ako zanemarim najlosiji setup koji sam u zivotu video i probam da ga zamislim sa 4 zice - to je otprilike bass za mene - zvucno) verovatno me je privuklo zato sto je maple fingerboard.
-(neki)Ibanez crni, ala Les Paul - takodje fin instrument(magneti u zasebnim pozicijama vrlo solidni, ali zajedno - ocaj)
Ac.Bass:(Imaju samo 2 modela u ponudi)
-Ibanez EWB30ASE-RLG - Ruzan, ali na razglasu odlican(Fishman elektronika), ima ugradjen i "Chorus"
(malo neizbalansiran sa clean sound-om(dosta glasniji od klina). Vrat mi nikako ne lezi! cena: 540e
-Ibanez AEB8E-BK - Katastrofa na razglasu - sve prshti, ali vrat predivan (takav vrat mi lezi!) cena: 285e
-------------ovo je sad vec offtopic-------------------:
Ac.Guitars:
-Takamine EG440SC - koliko god je Kristijan hvalio - razocarala me - suvise "ostar" zvuk za ak.w.gitaru na suvo.
ali zato:
-Ibanez EWC30 ASE-RLG - kad sam je uzeo u ruke rekao viknuh: "WOW" - to je to! (samo sto je ruzna ko lopov, ali ne mari...)
-Takamine EG128SC - solidno...(za tu kintu)...
El.Bass:
-ATK300 je u startu otpao (nije to za mene)
-SR505 (ako zanemarim najlosiji setup koji sam u zivotu video i probam da ga zamislim sa 4 zice - to je otprilike bass za mene - zvucno) verovatno me je privuklo zato sto je maple fingerboard.
-(neki)Ibanez crni, ala Les Paul - takodje fin instrument(magneti u zasebnim pozicijama vrlo solidni, ali zajedno - ocaj)
Ac.Bass:(Imaju samo 2 modela u ponudi)
-Ibanez EWB30ASE-RLG - Ruzan, ali na razglasu odlican(Fishman elektronika), ima ugradjen i "Chorus"

-Ibanez AEB8E-BK - Katastrofa na razglasu - sve prshti, ali vrat predivan (takav vrat mi lezi!) cena: 285e
-------------ovo je sad vec offtopic-------------------:
Ac.Guitars:
-Takamine EG440SC - koliko god je Kristijan hvalio - razocarala me - suvise "ostar" zvuk za ak.w.gitaru na suvo.
ali zato:
-Ibanez EWC30 ASE-RLG - kad sam je uzeo u ruke rekao viknuh: "WOW" - to je to! (samo sto je ruzna ko lopov, ali ne mari...)
-Takamine EG128SC - solidno...(za tu kintu)...
Zbavićeš Ibanez EWC30 ASE-RLG?
da(sto pitas?), ali prvo ovo, kad nadjem:
http://www.mixmusic-company.com/compone ... urer_id=16
http://www.mixmusic-company.com/compone ... urer_id=16
Probaj u Mitrosu...znam da je ovde kod nas u Nisu bio jedan bas dugo u radnji
Da pređeš ti na klarinet 

sto? brate, da je tvoj maple - uzo bi ga danas