Ovo je samo ideja, nadam se da nije suluda

edit:
evo i slika za svaki slucaj

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Možda si spalio tranzistore i volume potenciometar....mada, stavio si nove tranzistore?Rax13 wrote:Imam problem! Ta kakav problem?
Radim TS-a i sledece se desi, radi sve ok... Neka zica se odlemi nakon 30s prvog probavanje pedale i ja uzmem da lemim sa sve onako ukljucenom gitarom u pedalu i pedalom u pojacalo. Dok to radim pocne nesto da smrdi i pocne prekidac koji menja diode za klipovanje da gori...
Zamenim prekidac, ali nakon toga cuje se ne klipovan signal sa sustanjem, kako okrecem drive potenciometar menja se frekvencija sustanja sa shuuuuuu, na shiiiiii, volume ne radi nista, a ton potenciometar menja ton sustanja, muti ga i rasciscava... Voltaze na tranzistorima su: C=8.4v, B=2.4V, E=3.2V
Zna li neko u cemu bi mogao da bude problem? Probao sam da zamenim diodu (ne u klipingu nego onu drugu) i tranzistore i ista stvar... Tranzistori su 2N5088.
Tacno, moram proveriti potenciometar... Novi tranzistori, da.ssmc wrote:Možda si spalio tranzistore i volume potenciometar....mada, stavio si nove tranzistore?Rax13 wrote:Imam problem! Ta kakav problem?
Radim TS-a i sledece se desi, radi sve ok... Neka zica se odlemi nakon 30s prvog probavanje pedale i ja uzmem da lemim sa sve onako ukljucenom gitarom u pedalu i pedalom u pojacalo. Dok to radim pocne nesto da smrdi i pocne prekidac koji menja diode za klipovanje da gori...
Zamenim prekidac, ali nakon toga cuje se ne klipovan signal sa sustanjem, kako okrecem drive potenciometar menja se frekvencija sustanja sa shuuuuuu, na shiiiiii, volume ne radi nista, a ton potenciometar menja ton sustanja, muti ga i rasciscava... Voltaze na tranzistorima su: C=8.4v, B=2.4V, E=3.2V
Zna li neko u cemu bi mogao da bude problem? Probao sam da zamenim diodu (ne u klipingu nego onu drugu) i tranzistore i ista stvar... Tranzistori su 2N5088.
E cuti haos... Lemim zicu i samo vidis prekidac koji je 2km odaljen krece da varnici... Ja reko wtf, posle gledam ono rucica ona skroz se otopila i odvojila od podnozja...Cortex wrote:choveche ti si komedija
ma ko zna shta nije u redu, samo nam josh nemoj reci da koristish jednu od onih buvljak[nebitno shto je buvljak, ciljam na to da je prejaka] lemilica, pa ko zna shta si sve sprzhio
Ok su svi na oko...kwiss wrote:Proveri otpore ako se vidi da su goreli,mada ako je prekidač goreo
Ersa, ali treba keša za to jbg.theTrooper wrote:Kad vec pomenuste lemilice, sta je trenutno best-buy. Ja koristim neku od 300ak kinti iz Silkena, i polako me vec izdaje (nekad se random ohladi, vrh oksidira polako itd) pa treba da je menjam, a nemam kesa za weller ili tako nest
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest