Koji bass pazariti za ovu vrstu svirke?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
LoneRider

Re: Koji bass pazariti za ovu vrstu svirke?

Post by LoneRider » 18 Feb 2012, 19:58

karton wrote: -SR505 (ako zanemarim najlosiji setup koji sam u zivotu video i probam da ga zamislim sa 4 zice - to je otprilike bass za mene - zvucno) verovatno me je privuklo zato sto je maple fingerboard.
Ako ti se sviđa ton Ibaneza a ne sviđa ti se fizički deo, definitivno probaj Cort B4, ima isti preamp i magnete samo što je masivniji.

karton

Post by karton » 18 Feb 2012, 20:17

ne znam gde probati Cort-a? Ko ih drzi u Ns? ...da ne guglam sad....idem da setam psa...:)
auuuuuuu al je ruzan, s tim otvarcem za pivo na head-u :mrgreen:

Bozha

Post by Bozha » 18 Feb 2012, 20:54

karton, priznaj da otvaras ovakve teme po forumima iz ciste dosade

karton

Post by karton » 18 Feb 2012, 21:30

Ne. Temu sam otvorio sa namerom da se bolje informisem od vas iskusnijih, zanimala su me vasa misljenja i mogu reci da sam zadovoljan odzivom. Nijednu temu nisam otvorio iz dosade, vec u informativno/edukativne svrhe ili u najmanju ruku - iz radoznalosti. Mogu da priznam da se tema malo rasplinula i da sam tome delom i sam kriv...Ali, zao mi ako sam ikog smorio ili nekim recima ne daj Boze uvredio. Mozda se nisam najpodrobnije izrazio u startu. Trebalo me je shvatiti kao potpunog laika sto se opreme tice - ja prosto vec 10, 15 godina sviram malo bass, malo gitaru i za svo to vreme do sad nisam razmisljao o instrumentima na taj nacin, hocu reci - da postoje ovakvi i onakvi tipovi gitara/bass gitara,...da je jedan bolji za ovo, drugi za ono...jednostavno - interesovalo me je samo pitanje muziciranja. neko mi je cak rekao "pa i treba da nastavis tako - da samo sviras, na svemu se moze svirati...". I sam sam tako mislio do sad, ali mi se, upravo iscitavajuci postove na MF, misljenje promenilo. Obzirom da sad imam priliku da kupim instrument koji god pozelim, hteo sam da se pre toga malo uputim i jedino sto mogu da priznam je da ste me za ovih par dana dosta toga naucili. Hvala vam za to svima. Naravno, prijavicu vec sta sam na kraju pazario.

parker

Post by parker » 18 Feb 2012, 21:46

pa onda se rastrci na 100 strana i probaj sve sto ti padne pod ruku..
ovako se mozemo vrteti do sudnjeg dana :mrgreen:

karton

Post by karton » 18 Feb 2012, 21:48

rastrcavam se koliko mogu.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 18 Feb 2012, 21:55

i sta si sve probao u poslednjih 10 dana ?

karton

Post by karton » 18 Feb 2012, 22:00

pa napisao sam vec = jos tolko od onda, kolko su mi vikendi i praznici dozvoljavali :)

karton

Post by karton » 19 Feb 2012, 00:02

http://maric.co.rs/srp/proizvodi/?conid ... =629&l3=43
Jel svirao neko ovog STARGAZER shecjera? Utisci? Ima li toga tamo ustvari?

LoneRider

Post by LoneRider » 19 Feb 2012, 04:43

karton wrote:ne znam gde probati Cort-a? Ko ih drzi u Ns? ...da ne guglam sad....idem da setam psa...:)
auuuuuuu al je ruzan, s tim otvarcem za pivo na head-u :mrgreen:
Lira Style, nažalost ima ih samo u BG i Nišu. Probao sam ga bio u prodavnici, i lep je bas ali mi se nije svidela bejzbolka od vrata. :D

parker

Post by parker » 19 Feb 2012, 06:30

Cort drži i Nota, trebalo bi da ima radnja i u NS.
Što se tiče šećera, verovatno te asocira na Rickenbackera ali osim donekle izgleda tu se sličnosti završavaju - tako bar net kaže
Tebi treba jazz bas, možda eventualno da nabaviš prec vrat i zameniš i to bi bilo to

karton

Post by karton » 19 Feb 2012, 10:50

parker wrote:Cort drži i Nota, trebalo bi da ima radnja i u NS.
Nota kao i vecina prodavnica u ns ima 2 bass gitare (to malo tuzno izgleda kad udjes, ali tako je) - znaci usao u Notu ili u moju sobu - isto ces da vidis - obesena 2 bassa: jedan relativno nov (u Noti yamaha BBG..../kod mene GSR200) i jedan relativno star (u noti onaj Stari Gibson LP koji cak nije na prodaju, ali eto visi tu od pamtiveka, da popuni stalke i podigne renome firme/kod mene Eko Kadett '75.)
Pardon, u Noti je bio jos jedan - onaj neki - Flying (il tako nesto) - kao - na akciji 40.000!!! Lik me, kad sam usao pitao kakvu 'ziku sviram - ja kazem:"pa ne znam ni ja sam....svasta...", a on ko iz topa(hvatajuci se za Flying:"e ovo je onda bass za tebe!" Ja se ismejah rugobi i rekoh"a ova Yamaha, valja li to...jel moze to da se proba(kad ne moze matori LP("nije u fukciji" :roll: ))?" Kad je gari skontao da mi nije uopste frka za lovu, nego za pravi izbor, reece:"ma da bre - Yama devinitivno! ...ma kakav Flying...." :)
"ne znam zasto sam ovo pisao....u svakom slucaju ne moze da skodi....a ako ne skodi - znaci da koristi" :)
Last edited by karton on 19 Feb 2012, 11:03, edited 1 time in total.

karton

Post by karton » 19 Feb 2012, 10:56

parker wrote: možda eventualno da nabaviš prec vrat i zameniš i to bi bilo to
Ovo sam nekoliko puta pomislio! Cesto se u tim custom varijantama javljaju verzije J vrat/P telo(mada su najcesce PJ magneti), a meni bi bas suprotno bilo zanimljivo - jedan (maple f.) P vrat & J tijelo. Mislim da bi me to sasvim zadovoljilo. Verovatno i ima ili je bilo nekad tako nesto u proizvodnji....za nas ....nastrane ... :mrgreen:

karton

Post by karton » 19 Feb 2012, 11:02

parker wrote: Što se tiče šećera, verovatno te asocira na Rickenbackera ali osim donekle izgleda tu se sličnosti završavaju - tako bar net kaže
Hvala na odgovoru, nadam se da ce se javiti i neko ko ga je drzao u rukama/svirao...(mislim - bass :mrgreen: ) (bez ljutnje, ne provociram)

parker

Post by parker » 19 Feb 2012, 11:04

Pa ne verujem da ima u proizvodnji i još da te čeka kod nas u nekoj prosečnoj radnji.. Ali možda možeš da nađeš nekog pa da se menjate, ima ljudi sa precom a sviđa im se džez vrat više nego precin, probaj da nađeš takvog nekog. Ja mislim da vrat paše po dimenzijama..
A u vezi šektera, sumnjam.. Nije to neki uobičajen izbor a za tu cenu ima svašta nešto drugo da se nađe za šta bi se ljudi pre uhvatili

Post Reply