Tenzija žica i opterećenje vrata na stalku
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Tenzija žica i opterećenje vrata na stalku
Ovo gore je Misa Kitara, zato sam kacio 

Mene spopadne kao neka nelagoda kad vidim da neko stojećke svira akustaru tako da mu remen gornjim krajem ide na čiviluk a ne na štiklu. Uvek mislim - jadan onaj vrat što ga ono vuče u stranu.nemanjavelimirovic wrote:Ja imam problematiku psihicku oko toga...[...]
A propos, zna li ko da mi kaže kako se zove onaj sistem kačenja akustare o čoveka kada dotični nosi pantljiku oko vrata, pa o toj pantljici visi valjda neki nastavak koji ja nisam nikad jasno video ali koji kanda ide gitari ozdo, oko struka, sve do rezonantnog otvora, gde se nekako kači?
Rocket Roll wrote:Kao i u slučaju svih sličnih zabrinutosti, treba se pozvati na glas zdravog razuma: da je to problem, do sada bi se neko žalio i proizvođači gitara (ili prodavci magle) bi reagovali i ponudili rešenja (ili pseudo-rešenja) za taj problem.
Pošto se niko ne žali ni na zidne stalke, sve je u redu.

- Haralampije
Dok ne zateknem ovako nesto

ne moram da brinem o tenziji.

ne moram da brinem o tenziji.
- Dersu Uzala
Markony wrote:Rocket Roll wrote:Kao i u slučaju svih sličnih zabrinutosti, treba se pozvati na glas zdravog razuma: da je to problem, do sada bi se neko žalio i proizvođači gitara (ili prodavci magle) bi reagovali i ponudili rešenja (ili pseudo-rešenja) za taj problem.
Pošto se niko ne žali ni na zidne stalke, sve je u redu.

- rockozaurus
@vertigo_beat,taste se bese za noge,da vise na dole...Elem, da im udje malo krvi u glavu,posto ceo zivot provedu bez dragocene tecnosti u istoj....Dam! 

- mislim_stvarno
It was the last straw that broke the camel's backeg303 wrote:Ja sam ovo i napisao pošto sam već decenijama pod istim utiskom priča o nepovoljnom uticaju naslanjanja na vrat (i meni su kao malom to isto pričali) ali evo, po prvi put sam zamenio nepoznate brojevima i sad mi nekako lakše (iako, ponavljam, sam se uvek trudio da radim suprotno): ako je sirotom vratu slon već stao na nogu i on to godinama trpi, neće ga izbaciti iz ravnoteže ni bumbar koji sleti na njega.

Malo se zezam, i ja drzim gitaru na stalku koji se oslanja na vrat, ali vise gotivim ovaj drugi tip stalaka,
manje mesta zauzima i sklopljen i rasklopljen, stabilniji je, jedini problem sto gitara V oblika ne moze na njemu da stoji (za razliku od ovih drugih

Generalno se slazem sa onima sto kazu da ne treba brinuti, da postoji neki problem, znalo bi se, ali bolje spreciti nego leciti.