stare stratocaster kopije

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
neki

stare stratocaster kopije

Post by neki » 27 Feb 2012, 21:54

kao ljubitelj fender gitara ,dobro sam upoznao meksicke modele novije generacije pa bih molio iskusnije clanove foruma da ocenekvalitet starih ibanez ,cimar,i maja stratocaster gitara u odnosu na classic plauer 50,60 strat gitara made in mexico.ako su bolje,da li je to zbog samog kvaliteta izrade japanskih gitara,pozdrav svima i hvala.

kwiss

Re: stare stratocaster kopije

Post by kwiss » 28 Feb 2012, 00:09

Trzalica će to naj bolje :XD:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 28 Feb 2012, 00:40

Juri original kopije, to je pun pogodak.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 28 Feb 2012, 10:03

Nisu sve japanske gitare dobre, pogotovo ne kad su u pitanju te manje poznate marke. I to se pravilo na tone tada isto kao sad sto prave kinezi, pogotovo pre osamdesetih. Plus sto gitare stare 30 godina nose i rizik da imaju neku manu i sl. Ako je bas mnogo povoljno i imas priliku da probas uzeo bih u obzir, u suprotnom bolje uzmi CP.

Takodje uzmi u obzir i Squier CV. Mnogo ih ljudi hvale i kazu da su bolje od meksikanaca, bar standardne serije, a i jeftinije su. Pogotovo sad kad je snizenje imas priliku da uzmes u Mitrosu. Kostaju mozda nesto jace od 250 eur. po trenutnom kursu, sto je dosta povoljno, a imas i priliku da probas i odaberes koja ti se najvise svidja.

Haralampije

Post by Haralampije » 28 Feb 2012, 10:39

Te kvalitetne kultne japanske kopije ,pojave se jednom u godinu-dve u oglasima,a mozda ni tad(tokai strat nikad nisam video da neko prodaje u nasim oglasima),a kada se pojave cena nije mala(nadje se nekad budala koja ce veslo da pokusa da protera kao nesto vredno,ali ce se desiti nekad i da je kult,kao par JV-ova u poslednje dve godine) ,a ove maje,cimari i ibanezi po nasim oglasima mozda budu bolje od nekog afinitija.

eg303

Post by eg303 » 28 Feb 2012, 12:50

Meni je glavni utisak da nikada više tih "japanaca iz sedamdesetih" nije bilo u ponudi, k'o da su ih svi sakrivali po budžacima pa čekali dve 'iljade dvanaestu da ih prodaju. Pošto sam posedovao jednu od takvih "slavnih" kopija (LP-a, doduše) savetujem svakome ko je u dilemi da takvo što kupi krajnju opreznost, to što je nešto staro ne znači da je i dobro, ima i Jolana iz sedamdesetih na oglasima po 50 evara , ne verujem da su 6 puta gore od tih "japanaca" koje cepaju po 300 do 'iljadu evara, kako se kome 'oće. Sve od Squier Standarda pa naviše je moja preporuka za kupovinu u takvoj dilemi, prepusti te sve ibaneze i maje znalcima koji ginu za sedamdesetim (naravno da će ti isti znalci ponuditi prodavcima 100-200 evara za njihove relikvije)...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 01 Mar 2012, 11:14

Nego da vam prodam ja Golden Gate bridge?

Post Reply