Pomoc oko izbora delaya...

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nikolic025

Pomoc oko izbora delaya...

Post by nikolic025 » 28 Feb 2012, 22:43

Pozdrav,skoro sam prodao Ibanez DL10,jer mi nije to bilo to i sada sam dosao u situaciju da mi ponovo treba,nisam nesto preterano pri lovi,jer kupujem i akustaru ozvucenu,kao back gitaru i gledam nesto u rangu do 70E...

Koliko vidim u tom rangu ima Carl Martin Red Repeat i Digitech Digidelay da je novo i da nije plastikaner...Digidelay sam probao,onaj malo stariji i to mi nije nikako odgovaralo,a sad skoro nisam imao priliku da probam,a CM nisam ni video uzivo...Vidim da je na snizenju sa 93 na 65E

http://www.mixmusic-company.com/compone ... gory_id=33

Da li je iko probao Red Repeat i da li to radi bolje od digidelaya i recimo dd3 (on je malo skuplji ali cisto poredjenja radi) ili pedala u tom nekom rangu?

Hvala

Baba Slim
MF veteran

Re: Pomoc oko izbora delaya...

Post by Baba Slim » 28 Feb 2012, 23:11

Hajde prvo da pitam - zašto ti se Digidelay nije svideo, odn. šta ti tačno kod njega nije odgovaralo?

Red repeat sam pogledao gomilu klipova, i trebalo bi da radi dobro, nema šta. Ono što meni tu fali je što nema tap tempo. Ok, ta funkcija stvarno nije od životne važnosti, ali kada se navikneš na nju, teško je odreći je se, meni barem.

Prednost Red Repeata spram drugih delay pedala (barem naspram Digija), koliko ja kapiram, jeste Tone kontrola, što možeš da biraš koliko će jasan/mutan delay da bude...

Za koju primenu ti treba, i šta otprilike zahtevaš od delay pedale da može da pruži što se tiče funkcija?

Mnogi hvale Ibanezov DE-7, i meni se preko klipova barem, jako svidelo kako radi, a mislim da ti ulazi u budžet.

EDIT: Sad vidim na sajtu da DE-7 ipak košta 94e...

U svakom slučaju ne bih razmatrao DD-3, jer sam odavno, na nekoj drugoj temi rekao da je to precenjena pedala, koja po funkcijama nema šta da traži pored Digidelay-a.

U svakom slučaju kaži šta očekuješ, odn. šta ti treba i za šta ti treba, pa će ljudi znati u kom pravcu da razmišljaju pri davanju predloga... :ziveli:

nikolic025

Post by nikolic025 » 28 Feb 2012, 23:23

E,prvo da ti zahvalim na brzom odgovoru,kako na SMS,tako i za ovde...

Nije mi se svideo jer mi je jako delovao vestacki,ta ponavljanja su poprilicno glasna bila i nisam mogao nikako da ih ustelujem iako sam se satima igrao.Meni prakticno ni ne treba bas pravi delay sa 4 sekunde ponavljanja kao sto to ima digi,a cak mi ni loop od 4 s ne znaci nista,da je bar 8,pa da kazem da moze da se iskoristi za neki rif.Fakticki,meni treba eho,koji bi mi zacinio malo solaze i koji bi mi na akustari dao malo smeka...Taj Ibanez bi mi verovatno odgovarao zato sto,ako se ne varam ima preklopnik za delay/echo...Ali je skoro 10 000 dinara...

Da li je neko probao NUX odnosno Cherub,jel valja to cemu,jel to metalno ili plasticno kuciste?Pise da ima skoro 12 s loop funkciju itd...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 28 Feb 2012, 23:31

Nema na čemu, naravno. :ziveli:

Nux ima metalno kućište, ja sam svirao chorus jedno vreme i on je dobar, ali sam probao phaser i meni je bio odvratan. :?

Što se Digija tiče, ne razumem, pa imaš level kontrolu za glasnoću, i ako ti se ne sviđa digitalni mod, odn. kristalna digitalna ponavljanja, imaš 4. mod koji je Tape simulacija, kod koje su ponavljanja toplija. Ja sam taj konkretno mod koristio na fazon ozvučena akustara->Digidelay->direkt u mix (probao u Artistu), i zvučalo je super...

Još jedna stvar - ako ćeš koristiti sa akustarom, nije loš 5. mod na Digiju - Modulation mode, koji ponavljanja provuče kroz chorus, i to sam probao sa akustarom na razglasu u radnji, i uopšte ne zvuči loše. Jedino nisam probao stereo, kontam da bi to bilo još bolje, da ponavljanja šetaju levo-desno...

Nemam pojma, možda probaj Digija ponovo ako imaš priliku. Ako ti ne treba Tap tempo, onda svakako preporuka da probaš Red Repeat. Samo da znaš, on ima samo do 600ms max vreme ponavljanja...

Što se Digija tiče, evo ovde u ovom testu pedalboarda koji sam uradio, Digidelay je uključen stalno na tom 4. modu, Tape mode, pa čuj kako radi...

http://www.box.com/s/o9kfrvq7s10tyg0h8l83

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 28 Feb 2012, 23:37

JA glasam za Carl Martin. Negde sam prochitao da se nigde ne deshava A/D konverzija, tako da ti dry signal ostaje sto posto analogni sve vreme. Po klipovima zvuchi pristojno. Ne za 90-ak evra, ali za 60-ak koliko je kazhesh na tom snizhenju, verujem da nema bolje a da je novo. Kasnije ga prodash za isto toliko ili 70 i boli te pedu.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 28 Feb 2012, 23:44

Po meni, ovo se svodi - treba Tap tempo funkcija -> Digidelay; ne treba Tap tempo -> Red Repeat.

I jedna i druga pedala su dobre, od dobrih firmi, i predstavljaju dobru investiciju u svakom slučaju...

nikolic025

Post by nikolic025 » 29 Feb 2012, 00:26

Hvala na pomoci,videcu da probam negde sve to sto sam nabrojao pa,valjda ce neki da valja...

Sto se digija tice,ni jedan mi se nije tada svideo,mozda je bilo i pojacalo losije nego sada,ali ***** li ga,moram ponovo da ga probam,to bese pre jedno 4 godine kad sam ga zadnji put koristio i posedovao na par dana...

Milanares

Post by Milanares » 29 Feb 2012, 07:25

evo ja kao visegodisnji korisnik digija ti pedlazem da mu das jos jednu sansu :) i ja sam ga koristio sa akustarom pa iz njega direkt u miksetu. ima on na tom modu 4 kad repeats i time ostavis na nuli i ostavis u tapu (da blinka) kazu cabinet simulator. nisam siguran da je tako ali mi je i ta forica interesantna. i kod mene je uvek na cetvorci, i da ima samo tu opciju bio bi preteran dileja. od kad ga imam nisam se dalje ni interesovo za delayeve, znam da je bilo sta bolje od njega duplo skuplje. srecno u potazi pa prijavi za sta si se odlucio :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 29 Feb 2012, 11:27

Znam da izspada da navijam za Digidelay, ali to je apsolutni best buy što se mene tiče. Kao što reče Milanares, morao bi čovek da plati preko 15000rsd da bi dobio neke značajno bolje funkcije...

Što se tiče ugrađenog kabinet modelinga u toj seriji Digitech pedala:

''To Enable CIT™ Cabinet Modeling:
Press the pedal down and apply power (connect a guitar cable to the Multi Chorus input or connect the PS200R power supply to the AC adapter jack).
''

Znači, pri stavljanju napajanja u pedalu, pritisnuti pedalu kao kada je uključuješ, i LED treba da trepće, i tada je CIT™ uključen. Svako put kada se isključi napajanje sa pedale, potrebno je ponoviti da bi se uključilo ponovo, po želji. I kada je aktivan, kabinet modeling radi u svakom modu dileja, ne samo u 4.

Milanares

Post by Milanares » 29 Feb 2012, 14:39

e vidiš, tačno tako. ja sam malko zaboravan :)
a i šta mu taj modeling tačno radi više nisam siguran.
aj da ne hvalimo samo: kad se koristi looper, pa iz više puta praviš loop ispočetka, javlja se krckanje malo. da bi se to izbeglo samo se pomeri pot na drugi mod pa se vrati i problem eliminisan. ništa strašno, al ajd neki downside, takodje pedala nije true bypass (naravno) i kao nešto guta signal kad nije uključena i pojede bateriju za 5 min. kao i sve digitalne pedale uostalom. dalje ... neam pojma, ne mogu da se setim sad :)

Kill surf city

Post by Kill surf city » 29 Feb 2012, 14:48

Ok je digi za cenu, cak je i bajpas pristojan. Mene jedino iritira onaj glitch, koji se javlja kad vrtis time pot (osim na tape modu). Mada, moguce je i to zaobici, ako se koristi fap tempo. :ziveli:

ripkid

Post by ripkid » 29 Feb 2012, 14:56

Pazari Ibanez DE-7 i zavrsi sav posao

progg

Post by progg » 29 Feb 2012, 15:09

ripkid wrote:Pazari Ibanez DE-7 i zavrsi sav posao
plus je'an

imao sam ga, jedan od najboljih (ako ne i najbolji) digitalnih dilej sprava u toj cenovnoj klasi.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 29 Feb 2012, 15:30

Bilo bi lepo da procitate prethodne postove na JEDINOJ strani.

DE-7 je predlozen, ali izlazi iz budzeta, jer kosta 10k rsd. Jedino ako nabode polovan, ali covek je lepo rekao da razmatra nove pedale.

parker

Post by parker » 29 Feb 2012, 15:53

Nisam nikakav ekspert ali naleteh na ovo, možda i valja a stvarno je sportska cena:
http://www.kupujemprodajem.com/Mini-Mod ... -oglas.htm

Post Reply