Wah issue

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
djomla

Wah issue

Post by djomla » 29 Feb 2012, 14:05

Drugari help ... zelim da pribavim sebi neki wahich :)

U rangu cena su sledeci :

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/9551-Vox-WAH-V845/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/13857-Vox-WAH-V847/ (ovaj ima za 8000 sam nasao :) )
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/304 ... ABY-PEDAL/ (moj favorit)

Sta pazariti ... mozda nesto drugo? Hvala :*

progg

Re: Wah issue

Post by progg » 29 Feb 2012, 15:00

845 sam probao, nije mi ostavio neki poseban utisak, narocito (ne)kvalitet izrade.
Izmedju 847 i standardnog krajbejbija GCB95 ja bih se odlucio za ovaj drugi, meni vise lezi njegov zvuk. S druge strane krajbejbi nije smd izrada, pa je podlozan (vrlo dobrim) modifikacijama. Mada, s druge strane, neces pogresiti ni sa 847 wahom.

Edit

Posto kazes da si otvoren za neke druge predloge ja bih ti preporucio sledeci wah:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/305 ... WYLDE-WAH/ (ako ga imaju na stanju, po ovoj ceni sa sajta).
Koristim ga duze vreme i jako sam zadovoljan zvukom, kako na klinu, tako i na drajvu/distu. Ne lozim se na Zakk-a, niti nesto posebno gotivim njegov muzicki rad (daleko od toga da je los muzicar), ali ova pedala je po meni nesto najbolje sto je Dunlop napravio - normalna shema standarnog krajbejbija, blago izmenjene vrednosti nekih elemenata, crveni fasel, jako dobar kvalitet ugradjenih komponenti - i sve to za nekih stotinak eura + mogucnost modifikacije (ukoliko zhelis istu).
Last edited by progg on 29 Feb 2012, 15:07, edited 1 time in total.

ripkid

Post by ripkid » 29 Feb 2012, 15:03

Uzmi Vox 847,po meni najbolji wah ali vidi da nadjes made in Usa verziju,ova nova kineska je smece.Mislim da imas trenutno jedan na KP

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 29 Feb 2012, 16:37

Ja sam nedavno kupio Carl Martin 2Wah, koji je u Mixu bio na popustu po ceni od 107e. Ako ga imaju još na lageru probaj ga, odlična je izrada, true bypass, i imaš dva moda, i svaki mod ima po 3 voicinga.

http://www.carlmartin.com/product_2_wah.htm

Veoma sam zadovoljan, iz svirke u svirku sve mi se više sviđa. :)

Avlijaner

Post by Avlijaner » 01 Mar 2012, 19:02

Ja sam naleteo na novog 847 kome je krckao pot... :grummel_2: Mozda zato sto sam talenat :D

CB je solidna pedala, ali onaj sa crvenim induktorom ima mnooogo lepsu boju... Mislim da se taj zove Classic, nemam pojma kolko kosta...
Kupio sam ga polovnog (bio star godinu dana) i tri godine me super sluzio i za gitaru i za bas, pa je poceo prekidac da zeza, al se to lako da srediti...

Anyway, sad imam RMC-1 i stvarno je odlican, velika je to razlika u zvuku (ne samo u ceni :hide: ) posebno se primeti pri snimanju...
Ako imas neku foru da ti ga neko prosverca iz Amerike i ne ispadne toliko skupo... Meni wah vazna pedala, pa ja tako to... Bla, bla...

Ako uopste razmisljas o tome, jedino sto mogu da preporucim je da procitas sve komentare koje je jeffrrryyy (kako se pise?!) stavio na svoj sajt, jer su prilicno tacni za svaki model, pa tako odaberes sta ti odgovara... Ja sam hteo PictureWah, al nije bilo... Pa u'zo jedinicu (nije bas idealan za humove)... itd..itd...

:ziveli:

Superhik

Post by Superhik » 03 Mar 2012, 17:17

Pošto posjedujem Vox V847 i to USA made, odmah da ti skrenem pažnju da nema pravi bajpas i da se spremiš da ga modaš odmah po kupovini ako se odlučiš za njega. Doduše, Bonamassa kaže da se njemu baš sviđa kako ovaj wah djeluje na srednje i visoke tonove. I meni se čini da nekako pozitivno djeluje na gitaru sa hambaker magnetima, barem za moje uvo, pogotovo kod žešće svirke, jer doda malo "rumbla" (ne znam kako bih to drugačije opisao)

Ali, ako voliš "spanky" strat ton i onaj pravi fenderovski "plink", ništa bez modanja. Naprosto, barem ovaj moj, pojede taj zvuk i ma koliko ja na pojačalu dodavao srednjih i visokih nije to to.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 03 Mar 2012, 20:10

Avlijaner wrote: Anyway, sad imam RMC-1 i stvarno je odlican, velika je to razlika u zvuku (ne samo u ceni :hide: ) posebno se primeti pri snimanju...
Ako imas neku foru da ti ga neko prosverca iz Amerike i ne ispadne toliko skupo... Meni wah vazna pedala, pa ja tako to... Bla, bla...
Ne znam ja bas i nisam prezadovoljan osmicom.

Avlijaner

Post by Avlijaner » 04 Mar 2012, 19:00

^ Uh, osmica ima taj EQ previse :D ne volim ja mnogo da petljam po tim stvarima, ali kad ugasis EQ, trebalo bi da jako lici na Picture wah (RMC4) koji sam ja bas i hteo da uzmem, pa ga nije bilo na stanju... Ta boja bi trebalo da je najpribliznija matorim pedalama... Nemam pojma, trebalo mi je poprilicno vremena da se naviknem na ogroman sweep u odnosu na Crybaby, al sad ga bas ne bih menjao... :ziveli:

Post Reply