Problem sa TS808
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Problem sa TS808
Desava mi se da se pedala gasi pali gde god da je dotaknem. Dovoljan je veoma mali udarac prstom bilo gde sa prednje strane pedale i ona se upali, ugasi svaki put. Nogom je dovoljno da je dotaknem. I prekidac radi dobro... Nemam ideju sta bi moglo da bude, niti sam nesto ovako video.
Jel zna neko da mi pomogne?
Re: Problem sa TS808
Sa mikro prekidača idu dve žice,jedna ide na masu.Ta druga negde spaja na masu,verovatno oštećen kabalFunkomat wrote:Desava mi se da se pedala gasi pali gde god da je dotaknem. Dovoljan je veoma mali udarac prstom bilo gde sa prednje strane pedale i ona se upali, ugasi svaki put. Nogom je dovoljno da je dotaknem. I prekidac radi dobro... Nemam ideju sta bi moglo da bude, niti sam nesto ovako video.

da negde ti se pravi kontakt, nekad moze i pot da dodiruje masu, neki lug sa pota ili neka zicica
Sve mi izgleda ok iznutra.
Jel moguce da se nesto unutar prekidaca s'ebalo?

- Rocket Roll
Sve je moguće, ali su te plastične klackalice unutar prekidača relativno masivne, ne bi trebalo da reaguju baš na svaki pokret...Funkomat wrote:Sve mi izgleda ok iznutra.![]()
Napravi žičani obilazak (hardwire-uj izlaz iz kola na izlazni džek) pa vidi da li se i onda gasi na dodir. Ako da, hladan lem ili uzemljivanje. Ako ne, prekidač.
na TS-u ako je stariji zna, ne znam na koju foru
, da se "odlemi" sasvim dc jack za napajanje od ostatka pcb-a

Nista se nije odlemilo i sve sem ovog cuda radi kako treba.
Otvorio pedalu, izvadio pcb i probao da lupkam njega ali to ne radi nista. Desava se samo kad lupkam pedalu u ovom, belom linijom oivicenim delom oko prekidaca:

U sustini u neposrednoj blizini prekidaca. Ne reaguje gore kod potova, niti sa strane kutije.
Sve mi vise smrdi na prekidac.

Otvorio pedalu, izvadio pcb i probao da lupkam njega ali to ne radi nista. Desava se samo kad lupkam pedalu u ovom, belom linijom oivicenim delom oko prekidaca:

U sustini u neposrednoj blizini prekidaca. Ne reaguje gore kod potova, niti sa strane kutije.
Sve mi vise smrdi na prekidac.
Ma odlemi mikro prekidač i videćeš šta je 

Odlemi mikro prekidač i vide ćeš šta je 

kwiss wrote:Od lemi mikro prekidač i vide ćeš štaje