GLASANJE...................

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

supersonic

Re: GLASANJE...................

Post by supersonic » 07 Mar 2012, 01:04

probaj ovoga swr-a , jer on obećava mnogo.

A od ponuđenih, ja bih lično zveknuo trejsa, jer je po meni svaki trejs kao u narodu- poređenje svakog auta sa golfom dvojkom. Znači, izdržljivost mu je vrlina - bar što se mog iskustva tiče, ton - manje više, sve je to vrhunski , kada se radi o ''svirkama'' za malu raju ... da sad krećem u posao sa sviranjem, uzeo bih jebenog ashdown-a little giant-a za 250 € kod tomana, i zdra'o đaci. Puna kapa. Vjerujte da bih. još je glanc nov sa garancijom.

eto :)

SonicX

Post by SonicX » 07 Mar 2012, 10:40

nnkvocka wrote:
SonicX wrote:Probao jesam, u studiju. Kao sto si i sam odgovorio, nije karakterno, "prazno" je, a samim tim mi se i ne svidja.
Jesi ga probao u kombinaciji sa Fender boxom 4x10"? :) Ako jesi, bolje da si pucao iz pistolja, zvuk bi bio postojaniji. Ne bih znao da objasnim sta znaci to postojaniji, ali bih znao gde da vas uputim da ga dozivite.
Ako se dobro secam bas je Fender 4x10! :lol:
Mislis da bi moglo biti bolje sa nekim drugim boxom?

Cope

Post by Cope » 07 Mar 2012, 13:20

Što ja volim glasanja :lol: :kokice:

Funkd

Post by Funkd » 07 Mar 2012, 15:52

U sustini, kolega zajmovic i onaj drugi (kako vec bese?) obozavaju da postavljaju ovakva pitanja, a onda (na kraju) kupe nesto sto im niko predlozio nije. Sto i jeste sasvim normalno, svom uhu najvise verujes. Ono sto mi ide na racku je cinjenica da ovakve teme uvek postanu besmislene.
Spoiler:
Prethodni kolega je dosao po savet za kupovinu bass-a od 800-900e, a zatim je (posle bezbroj predloga) pola budzeta potrosio na Telecastera
Razumem ja tebe, prvo treba da imas zvuk koji zelis u glavi, pa tek onda da tragas za njim. Ali nece ti olaksati to sto se neko ovde kune u odredjeno pojacalo.
Evo nekog utiska koji sam ja stekao
80% ljudi ce dati pozitivnu ocenu za MarkBass
40% za Trace Eliot
90% za SWR
50% za Peavey

A mozda si u onih 1% kao Nesa Japanac kojima je Cajavec vrhunska masina. Ali to ti opet NISTA NE ZNACI, zato sto moras da probas. A sigurno jos uvek ne znas sta ti se svidja.
I ovaj moj post je moronski, zato zajebi sve ovde i idi kupi koju god od gore navedenih (po mogucstvu isspravnu), i onako ces pozeleti da je zamenis posle nekog vremena...

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 07 Mar 2012, 19:55

nije to dobra ova skala :mrgreen:

zajmovic

Post by zajmovic » 07 Mar 2012, 23:40

Funkd wrote:U sustini, kolega zajmovic i onaj drugi (kako vec bese?) obozavaju da postavljaju ovakva pitanja, a onda (na kraju) kupe nesto sto im niko predlozio nije. Sto i jeste sasvim normalno, svom uhu najvise verujes. Ono sto mi ide na racku je cinjenica da ovakve teme uvek postanu besmislene.
Spoiler:
Prethodni kolega je dosao po savet za kupovinu bass-a od 800-900e, a zatim je (posle bezbroj predloga) pola budzeta potrosio na Telecastera
Razumem ja tebe, prvo treba da imas zvuk koji zelis u glavi, pa tek onda da tragas za njim. Ali nece ti olaksati to sto se neko ovde kune u odredjeno pojacalo.
Evo nekog utiska koji sam ja stekao
80% ljudi ce dati pozitivnu ocenu za MarkBass
40% za Trace Eliot
90% za SWR
50% za Peavey

A mozda si u onih 1% kao Nesa Japanac kojima je Cajavec vrhunska masina. Ali to ti opet NISTA NE ZNACI, zato sto moras da probas. A sigurno jos uvek ne znas sta ti se svidja.
I ovaj moj post je moronski, zato zajebi sve ovde i idi kupi koju god od gore navedenih (po mogucstvu isspravnu), i onako ces pozeleti da je zamenis posle nekog vremena...
Znao sam ja da ce ovo preci iz glasanja u diskusiju ali forum je valjda zbog toga i tu.Zbog diskutovanja,naravno.Svak ima pravo na svoje misljenje,samo je bitno ne udaljavati se puno od teme.Ove 3 vrste glava sam ja izabrao zato sto otprilike znam o cemu se radi samo mi je trebala mala podrska od svih vas da bi se lakse odlucio, sto se upravo i desilo.

A sto se tice zvuka evo jedan link pa poslusaj.Mislim da svak voli ovaj zvuk,samo nemojte molim vas da se nacne tema kako za isti ovaj zvuk treba ista oprema koju svira i Paul Turner.UZIVAJTE.

http://www.youtube.com/watch?v=cY0TJJ7PNl8

zajmovic

Post by zajmovic » 07 Mar 2012, 23:42

Cope wrote:Što ja volim glasanja :lol: :kokice:
:ma bravo: :XD: :ma bravo: :lol: :ma bravo: :XD: :ma bravo: :lol:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 07 Mar 2012, 23:46

zajmovic, moras razumeti, karton je smorio veci deo foruma, skoro 20 strana diskutuje o basu, smara o skalama, amterijalu vrata, zvuku blabla, i na kraju uzme nesto sasvim levo. Tako da ono, bas u ruke pa se cimaj po radnjama/oglasima, probaj sto vise mozes, niko ti ne moze reci 'e, uzmi to'. Previse zavisi od ukusa, imas ljudi koji se kunu u markbas, ja npr volim ampeg, neko voli trejs...

zajmovic

Post by zajmovic » 08 Mar 2012, 00:27

theTrooper wrote:zajmovic, moras razumeti, karton je smorio veci deo foruma, skoro 20 strana diskutuje o basu, smara o skalama, amterijalu vrata, zvuku blabla, i na kraju uzme nesto sasvim levo. Tako da ono, bas u ruke pa se cimaj po radnjama/oglasima, probaj sto vise mozes, niko ti ne moze reci 'e, uzmi to'. Previse zavisi od ukusa, imas ljudi koji se kunu u markbas, ja npr volim ampeg, neko voli trejs...
Razumijem u potpunosti.Ne radim ja ovo da bi se neko smarao oko mene ili da bih ja nekog smarao.Ko ne zeli moze jednostavno da ignorise moje postove.A sada cu da ti kazem zasto ustvari ja RADIM ovo.Vidim da ti zivis u BG.Da zivim u tvom gradu ne bih se vadio iz muzickih radnji i klubova gdje je ziva svirka.To su 2 najbolja nacina da covjek cuje proba i nauci nesto.Dalje.Zivim nekih 365 km od tebe juzno u CG gdje vjerovali ili ne, ne postoji ni jedna prodaja muz. opreme(Ima nesto u glavnom gradu ali to ti je ono kao kataloska prodaja i siromasno je totalno tako da covjeku ne pada na pamet da tamo ide).Ne znam sta dalje da ti kazem.Mislim da si stvorio sliku u glavi kako je to kada nemas nikakav priblizan izvor informacija osim interneta i you tuba koji nisu nimalo mjerodavni pri izboru nekog instrumenta ili opreme za isti.Jedini nacin da saznas nesto je da pitas ljude i muzicare koji zive u gradovima gdje postoje muz.kuce i koji imaju mogucnost da probaju i vide sve sto im je potrebno.Da se vozim sa gitarom zbog probanja nekog pojacala mislim da je neisplativo totalno.E zato ja postavljam ovakva pitanja.A ko pita taj ne skita.I zato se opet zahvaljujem svakom pojedinacno ko god izadje u susret sa nekim savjetom i predlogom. :ziveli: :ziveli: :ziveli: :ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 08 Mar 2012, 01:19

Aaaaa, onda kapiram, i izvinjavam se ako sam delovao agresivno. Opet, mislim da je Trejs odlican u vecini slucajeva. Pivi isto. Markbass bije glas kao super pojacalo za tezgarenje, mada ga dosta ljudi smara...cistim previs. Ja npr volim ampeg, koji za neke previse...'boje' zvuk

zajmovic

Post by zajmovic » 08 Mar 2012, 08:28

theTrooper wrote:Aaaaa, onda kapiram, i izvinjavam se ako sam delovao agresivno. Opet, mislim da je Trejs odlican u vecini slucajeva. Pivi isto. Markbass bije glas kao super pojacalo za tezgarenje, mada ga dosta ljudi smara...cistim previs. Ja npr volim ampeg, koji za neke previse...'boje' zvuk
Hvala na razumijevanju :ziveli:

Cope

Post by Cope » 08 Mar 2012, 10:47

theTrooper wrote: ja npr volim ampeg, neko voli trejs...
Volem i ja Ampeg, al aj ga nađi za manje od 800 evra :mrgreen:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 08 Mar 2012, 16:38

Jedino v4b ili v4 ako naleti po oglasima. Ili da ubijem nekog i uzmem SVT :D

Cope

Post by Cope » 08 Mar 2012, 18:13

theTrooper wrote:Jedino v4b ili v4 ako naleti po oglasima. Ili da ubijem nekog i uzmem SVT :D
Zavisi koji SVT, neki su bulja.

Kad se kaže Ampeg, uglavnom se ne misli na solid state izvedbe :)

Ja sam se ložio da uzmem neku strvinu tog tipa, ali kada sam sabrao koliko godišnje imam svirki na velikoj bini, zaključio sam da mi uopšte ne treba. Eventualno bi mogao da ga iznajmljujem da ne stoji badava, mada su jako zaguljeni sa lampama, jer koriste sve što nije standard kod nas, već se naručuje iz USA, pa servis ume da košta i po 300 evra...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 08 Mar 2012, 19:30

Cope wrote:
theTrooper wrote:Jedino v4b ili v4 ako naleti po oglasima. Ili da ubijem nekog i uzmem SVT :D
Zavisi koji SVT, neki su bulja.

Kad se kaže Ampeg, uglavnom se ne misli na solid state izvedbe :)

Ja sam se ložio da uzmem neku strvinu tog tipa, ali kada sam sabrao koliko godišnje imam svirki na velikoj bini, zaključio sam da mi uopšte ne treba. Eventualno bi mogao da ga iznajmljujem da ne stoji badava, mada su jako zaguljeni sa lampama, jer koriste sve što nije standard kod nas, već se naručuje iz USA, pa servis ume da košta i po 300 evra...
Kao svt se priznaje jedino onaj '80s, 450w ciste lampe

Post Reply