Pedal board question

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
djomla

Pedal board question

Post by djomla » 08 Mar 2012, 15:15

Drugari trebam help :)

Imam naum da sebi napravim pedal board ili da kupim neki. Da se razumemo ne treba mi nista spešl recimo za cca 4-5 pedala.
Opcije su sledece :

- adapter i daisy chain za pocetak (opet ne znam koji tacno adapter bi mi pokrio posao)
- napajanje neko 'home made' (ali da raaaaadi :( jer imam dosta loseg iskustva) i onda kablovi na to.
- neki finished pedal board : imam ponudu za NOV warwick RB23110B - ona manja varijanta (prikljucak za 4 pedale, napajanje, torba) za 6500 - novo :)

Help please ... znam da je bilo tema tu na tu temu ali aj nid spesl help jer nisam bas mnogo upucen u te stvari. Hvala svima :*

Avlijaner

Re: Pedal board question

Post by Avlijaner » 08 Mar 2012, 15:49

Ja sam pazario neki univerzalni "audio" (valjda mu je opeglan napon... pojma nemam...) ispravljac od 1000mA u Kanibalu pre cetiri godina za nekih 2-2.5 soma dinara i tera ceo pedalboard bez problema... Mada nemam nikakvih loopera i simulatora i slicne digitalne prtjije... Valjda ti djavoli vise trose struje?!

Uglavnom, tuner, wah, drive, vibe, tremolo, delay su povezani i shljaka...

A za board, to sam, kako ti se svidja... Meni se nista nije dopalo, pa sam na kraju kupio onu vorvikovu kofercinu, praznu 50x70cm... Jbga, bilo hitno... Ok je, al je 100evra, nema napajanje, al sve stane unutra... Imam jos mesta, a vec je tezak ko tuc, nije preterano cvrst, al ce izdrzati jos koju godinu... Torbe mi se ne svidjaju, nemaju providnu rucku :D

ripkid

Post by ripkid » 08 Mar 2012, 15:56

Jedino sto recimo odgovara tome sto trazis a da ima kod nas je Boss BCB60,za druge pedalboardove tog tipa stvarno ne znam.

djomla

Post by djomla » 08 Mar 2012, 16:06

Nasao sam i ovo napajanje :

http://stringer.co.rs/akcija/details/90 ... =napajanje

Koja dilema :)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 08 Mar 2012, 16:29

Ako mozes dobiti iz nemacke, naruci na Thomannu- Harley Benton Power plant, vrhunsko napajanje za 40e pre postarine/carine

djomla

Post by djomla » 08 Mar 2012, 16:36

Koliko to onda izadje sa carinom i postarinom ?? Zezanje sa carinom ... mislim gde ga dostave na kucnu adresu ili ?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 08 Mar 2012, 17:58

Da, salje thomann. Cenim da je 10ak evra postarina, pa ako budes imao srece procices i bez carine. Pogledaj u podforumu za reviewe opreme, rocket roll je rastavljao jedno napajanje pa su tu njegovi ustisci, veoma kul stvari. Mada, i dobro diy napajanje je kul za napraviti, samo treba da nabavis trafo koji na sekundaru ima napon za par volti vec od napona napajanja koji zelis (npr ako hoces da imas izlaze od 18,12,9,5v, treba ti trafo od 20-ak volti)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 08 Mar 2012, 19:33

Djomla, ajd reci koje pedale hoćeš da staviš na board, čisto zbog uvida u veličinu pedala.

Ja sam sebi pravio board, i na njega staje wah i po 3 pedale u dva reda, znači ukupno 7 pedala. Najveća investicija je ustvari bila kupovina kofera za alat u kojem nosim kofer. Medijapan od koga je board napravljen ne može koštati preko par stotina rsd, eto ako hoćeš da ga ofarbaš u crno treba ti jedan sprej, 2 ručkice da imaš za šta da uhvatiš, i 2 metra čičak trake da oblepiš komplet ceo board, ili manje ako lepiš tačno gde ti pedale ležu.

Baci pogled ovamo:

Baba Slim Pedalboard izrada

Ako te zanimaju kompletne mere da napraviš, imaš ih na sledećoj strani ovog linka koji sam okačio. Sve što ti treba od alata jeste bušilica, i da ti neko iseče medijapan u odgovarajućim dimenzijama potrebnim za sve delove.

A što se napajanja tiče, ima lik u Ns koji je najjeftiniji, a čujem da jako dobro radi, odn. 2 druga su od njeg uzela napajanje i kažu da radi bez greške.
Ne mogu sada da nađem link za oglas, ali mogu od drugara uzeti broj pa ti prosledim ako te zanima.

Dimo

Post by Dimo » 08 Mar 2012, 20:33

Ja imam isti takav Warwick, prezadovoljan sam za ono sto mi treba, na njemu mi stoje 3 Boss-ove pedale, i Wah...

djomla

Post by djomla » 09 Mar 2012, 12:13

Baba Slim wrote:Djomla, ajd reci koje pedale hoćeš da staviš na board, čisto zbog uvida u veličinu pedala.

Ja sam sebi pravio board, i na njega staje wah i po 3 pedale u dva reda, znači ukupno 7 pedala. Najveća investicija je ustvari bila kupovina kofera za alat u kojem nosim kofer. Medijapan od koga je board napravljen ne može koštati preko par stotina rsd, eto ako hoćeš da ga ofarbaš u crno treba ti jedan sprej, 2 ručkice da imaš za šta da uhvatiš, i 2 metra čičak trake da oblepiš komplet ceo board, ili manje ako lepiš tačno gde ti pedale ležu.

Baci pogled ovamo:

Baba Slim Pedalboard izrada

Ako te zanimaju kompletne mere da napraviš, imaš ih na sledećoj strani ovog linka koji sam okačio. Sve što ti treba od alata jeste bušilica, i da ti neko iseče medijapan u odgovarajućim dimenzijama potrebnim za sve delove.

A što se napajanja tiče, ima lik u Ns koji je najjeftiniji, a čujem da jako dobro radi, odn. 2 druga su od njeg uzela napajanje i kažu da radi bez greške.
Ne mogu sada da nađem link za oglas, ali mogu od drugara uzeti broj pa ti prosledim ako te zanima.
Druze hvala puno ... pa na kraju ce i biti tako .. home made varijanta.

Uzeo sam stabilisani adapter od 1500mA za pocetak planiram sve zajedno da imam (za pocetak) 4 pedale i ovo ce biti dosta a kofer imam ... tako da mi ostaje drvenarija a to cu za vikend fino taman zabava :) elem cimni taj br. za svaki slucaj :*

Post Reply