Nov sam na forumu, ali i u svetu muzičkih instrumenata, pa bih vas zamolio za stručno mišljenje u vezi problema sa navedenim pojačalom.
Juče sam u MITROSU kupio Fender 15R pojačalo. U stvari, trebalo mi je 10G pošto sam potpuni početnik i ne treba mi ništa jako za malu sobicu gde bih samo vežbao(razmišljao sam možda i o nekom mikro ampu), ali ga oni nemaju i kažu da se više i ne proizvodi, pa sam ipak kupio 15R.
Gitara je Fender Squier, koju sam je odavno i jako malo svirao, i preko adaptera priključivao na neki HT DVD sistem.
Problem sa pojačalom je u tome što strašno zuji kada se priključi gitara, a zujanje se dosta utiša ako se dodirne metalni deo na dršci pojačala ili na samoj gitari. Ne znam da li je problem u pojačalu, u gitari ili u kablu.
Pojačalo šušti kad se pojača čak i kada nije ništa priključeno na njega, ne znam da li je to normalno. Pada mi na pamet da možda nije do pojačala nego do gitara ili kabla s obzirom da se zujanje čulo (samo mnogo manje) i kada sam priključivao na DVD pojačalo, i da ni gitara ni kabl nisu mnogo kvalitetni.
Da li da nosim na reklamaciju, nijili da probam sa drugim kablom... Možda je neispravan izlaz na gitari?
Fender 15R problem
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Fender 15R problem
Понајмање је вероватно да је појачало фалично.
Покушај да га прикључиш на неку другу утичницу, или још боље у неком другом објекту. Струјна инсталација уме да буде проблематична.
Могуће је да имаш неки хаос са ожичењем у гитари, није ти лепо везана маса, или којешта друго.
Килави каблови увек праве некакве проблеме, а додају и шум.
Све ово ми је далеко вероватнији узрок проблема него само појачало. Наравно, постоји нека шанса и да је појачало фалично, али ја бих прво размотрио горе побројано, и ако је могуће тим редоследом.
Покушај да га прикључиш на неку другу утичницу, или још боље у неком другом објекту. Струјна инсталација уме да буде проблематична.
Могуће је да имаш неки хаос са ожичењем у гитари, није ти лепо везана маса, или којешта друго.
Килави каблови увек праве некакве проблеме, а додају и шум.
Све ово ми је далеко вероватнији узрок проблема него само појачало. Наравно, постоји нека шанса и да је појачало фалично, али ја бих прво размотрио горе побројано, и ако је могуће тим редоследом.
E super, pravo da ti kažem malo mi je laknulo jer sam jedva dovukao pojačalo i ne nosi mi se odmah na reklamaciju. Pokušaću tim redosledom, hvala puno na odgovoru!
jedva si dovukao fender 15, predji ti u frulase, nije ovo za tebe
Heh, pravo kaze majti. Ima nas koji smo 100w 1x15 pojacalo i gitaru u tvdom koferu (cca 75 kila ukupno) + pedalboard nosili kroz gsp
- Hillybilly
majtimika wrote:jedva si dovukao fender 15, predji ti u frulase, nije ovo za tebe

Posto se radi o jeftinoj gitari, problemi su vecim delom tu.
1. Trebalo bi "protresti" ozicenje, sa osvrtom na masu na kobilici.
2. Singl magneti uglavnom ne mogu biti tihi. Ako ti je switch u poziciji kada je jedan magnet aktivan, a imas prisutne smetnje u prostoriji: TV, komp i sl. Normalno je da ocekujes, razne nepozeljne sumove.
3. Los kabl i lose uzemljenje pojacala na uticnici, takodje donose dalje neprijatnosti.
Moze biti i drugih uzroka, ali znaj, kada se pojacalo dobro potera, na sve se to zaboravi. S tim malisanom to ne ide lako, ali vredi pokusati.
Pozdrav
1. Trebalo bi "protresti" ozicenje, sa osvrtom na masu na kobilici.
2. Singl magneti uglavnom ne mogu biti tihi. Ako ti je switch u poziciji kada je jedan magnet aktivan, a imas prisutne smetnje u prostoriji: TV, komp i sl. Normalno je da ocekujes, razne nepozeljne sumove.
3. Los kabl i lose uzemljenje pojacala na uticnici, takodje donose dalje neprijatnosti.
Moze biti i drugih uzroka, ali znaj, kada se pojacalo dobro potera, na sve se to zaboravi. S tim malisanom to ne ide lako, ali vredi pokusati.
Pozdrav