"Napucane" cijene gitara

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Trzalica

Re: "Napucane" cijene gitara

Post by Trzalica » 10 Mar 2012, 11:43

LifelessDead wrote:Mene vise zabrinjavaju cene koje se traze za polovne instrumente. Sto se tice prodavnica nisu cene nesto mnogo vece nego u Evropi.
Hehe, ti bi za dž. ako može? Neće niko da pokloni pokloni instrument, jer je polovan. Nije mobilni telefon kome već naredne godine padne cena duplo jer se pojavio neki koji ima broj više u nazivu i taj je sada "IN" u kafiću dok je prethodni već "OUT". Ovo su ipak muzički instrumenti koji traju sve do fizičkog uništenja. Svi bi Fender-e za 200€, .. ehhh, to može ali onih "fake from china"!
Ja sam na KP video neverovatno mnogo povoljnih cena za vrhunske instrumente, da je to neverovatno. Ne shvatam, šta je vama mnogo? Šta bi vi, električnu gitaru za 50€ sa dobrom elektronikom i drvetom???
parker wrote:Pay Pal ako ikad dođe ovde promeniće tu filozofiju dok si rekao keks..
Ma da, Pay Pal donose lek protiv svih srpskih bolesti. Džabe tebi kolega PayPal nalog i mogućnost kupovine, kada nemaš 200€ na računu. Misliš da će stranci da ti poklone instrumente? Fender MEX za 200€ ha? Baci pogled na EU ili USA Ebay, i sve će ti biti jasnije. Ja tamo ne videh neki ultra povoljan instrument za "buy now" tarifu. Početne cene za L I C I T A C I J U su naravno niske, ali se nadam da niste valjda tolika deca, tj. veverice, pa imate razloga da poverujete da ćete baš vi ubosti nisku cenu u trenutku kada niko neće taj komad da licitira. I Ebay i Amazon i svi ostali sajtovi, tj. njihovi članovi prodavci se vladaju istom logikom "dizanja cena" par minuta pred istek licitacije isto kao i naši "limundovci", tako da LUDOM RADOVANJE. Ovo vam govorim iz više godišnjeg iskustva trgovine preko tih sajtova.
Direktna kupovina u USA prodavnicama na širokoj američkoj teritoriji je jedini način da se dodje do povoljnog instrumenta. TO U EU nema, toga takodje na internetu ima veoma malo. No i ameri se opametiše nakon velike svetske krize, sve je teže naći povoljnu robu ...
Srećno u nadanju!!! :D

parker

Post by parker » 10 Mar 2012, 11:57

aj sto se niko ne razume u gitare osim tebe nego su svi sirotinja.. osim tebe.. :povrac:

Trzalica

Post by Trzalica » 10 Mar 2012, 11:58

LifelessDead wrote:ta ti je prica bila suvisna Trzo, i ono sto imaju na lageru nisu im cene iste kao na sajtu, u to sam se uverio dosta puta...u zadnjih mesec, dva euro je skocio poprilicno a cene na sajtu nisu menjane, cisto sumnjam da je i u radnji ostalo tako...bolje im je onda da stave cene u eurima, kad vec ne azuriraju sajt redovno...
Pazi, u periodu posete beču, ja ovde u Srbiji tumarao sajtovima bečkih prodavnica i naletim na povoljnu akustičnu gitaru. Odem u Beč, potražim prodavnicu (njihov metro je čudo), uletim u istu i tamo na "nekom" engleskom krenem priču tj. pokažem želju da kupim datu gitaru. Naravno, likovi je nemaju u radnji, ali, pazi: ALI, utvrdiše da postoji komad u Nemačkoj i mogu da je naruče iz nemačke za naravno istu cenu koja je na sajtu ako me zanima. To sami i uradio (čak sam im dao i lovu unapred), stigla je nakon nedelju dana, likovi su me čak pozvali na mob. tel. koji je naravno Telenorov (SR) i javili da je stigla gitara i da je mogu preuzeti. Otišao tamo, preuzeo je i gle čuda, JOŠ SU MI Na GRANICI VRATILI PDV, tj, u radnji su mi dali papir koji će mi madjarski graničari overiti i time stičem pravo da sa te cene koju sam platio gitaru u radnji dobijem povraćaj poreza. To sam uradio, kolega koji živi u Beču mi je preuzeo novac, i gitara mi ispla čak i 20% jeftinija.
To je po meni FER kupovina i tako bih neštoi cenio kod domaćih prodavnica. Ovako, sve je velika L A Ž!

LifelessDead

Post by LifelessDead » 10 Mar 2012, 12:21

Trzalica wrote:
LifelessDead wrote:Mene vise zabrinjavaju cene koje se traze za polovne instrumente. Sto se tice prodavnica nisu cene nesto mnogo vece nego u Evropi.
Hehe, ti bi za dž. ako može? Neće niko da pokloni pokloni instrument, jer je polovan. Nije mobilni telefon kome već naredne godine padne cena duplo jer se pojavio neki koji ima broj više u nazivu i taj je sada "IN" u kafiću dok je prethodni već "OUT". Ovo su ipak muzički instrumenti koji traju sve do fizičkog uništenja. Svi bi Fender-e za 200€, .. ehhh, to može ali onih "fake from china"!
Ja sam na KP video neverovatno mnogo povoljnih cena za vrhunske instrumente, da je to neverovatno. Ne shvatam, šta je vama mnogo? Šta bi vi, električnu gitaru za 50€ sa dobrom elektronikom i drvetom???
Evo gledam neke stvari su na Thoman-u skuplje nego u Mitrosu, a jos je Thoman online prodavnica gde ne mozes da probas nista. Isto tako gledam cene polovnih gitara na ebay-u i kod nas. Ja sam recimo preko nemackog ebay-a uzeo epiphone plus top, ili kako se vec zove model, za 211 eur, korejski. Ovde kod nas ne mozes ispod 350 eur da nadjes. Da ne spominjem da ovde kod nas u bar 30% oglasa traze vecu cenu nego sto kosta nova stvar u radnji. I nema tu sta da se filozofira, polovno je polovno i kad kupujes polovno normalno da ocekujes da platis izmedju 20 i 40% manje nego sto je novo, zavisno od stanja, tako je svugde u svetu. Naravno ako nije VINTIDJ :mrgreen:
Trzalica wrote:
LifelessDead wrote: Ma da, Pay Pal donose lek protiv svih srpskih bolesti. Džabe tebi kolega PayPal nalog i mogućnost kupovine, kada nemaš 200€ na računu. Misliš da će stranci da ti poklone instrumente? Fender MEX za 200€ ha? Baci pogled na EU ili USA Ebay, i sve će ti biti jasnije. Ja tamo ne videh neki ultra povoljan instrument za "buy now" tarifu. Početne cene za L I C I T A C I J U su naravno niske, ali se nadam da niste valjda tolika deca, tj. veverice, pa imate razloga da poverujete da ćete baš vi ubosti nisku cenu u trenutku kada niko neće taj komad da licitira. I Ebay i Amazon i svi ostali sajtovi, tj. njihovi članovi prodavci se vladaju istom logikom "dizanja cena" par minuta pred istek licitacije isto kao i naši "limundovci", tako da LUDOM RADOVANJE. Ovo vam govorim iz više godišnjeg iskustva trgovine preko tih sajtova.
Direktna kupovina u USA prodavnicama na širokoj američkoj teritoriji je jedini način da se dodje do povoljnog instrumenta. TO U EU nema, toga takodje na internetu ima veoma malo. No i ameri se opametiše nakon velike svetske krize, sve je teže naći povoljnu robu ...
Srećno u nadanju!!! :D
Koja budala bi i narucivala meksicki fender iz Amerike? Pa dok platis postarinu, troskove transakcije, carinu, PDV...mozes ovde novu da kupis...Paypal bi bio dobar samo za narucivanje sitnih stvari na koje se ne placaju dadzbine, vrednije stvari se ne isplati narucivati...eventualno jednog dana ako udjemo u EU, ili drzava snizi dadzbine na uvoz...
Last edited by LifelessDead on 10 Mar 2012, 12:29, edited 1 time in total.

nebojsak

Post by nebojsak » 10 Mar 2012, 12:45

LifelessDead wrote: Koja budala bi i narucivala meksicki fender iz Amerike?
Image

HeatMan

Post by HeatMan » 10 Mar 2012, 15:00

LifelessDead wrote: a jos je Thoman online prodavnica gde ne mozes da probas nista.
http://www.coltgroup.com/projects/retai ... mann_1.jpg

mlatite praznu slamu.. ja sam klavir od 1800e uzeo za 1000 u jednoj vecoj domacoj prodavnici, stvari od 4500e sam uzeo za 3000e itd itb.. vlasnik radnje je za klavir rekao "ne mogu da verujem zaradicu 50e na klaviru".. ALI poenta je: mozesh uvek naci povoljnije, nego vas smara da se cimate.. iz thomanna sam uzimao samo ono shto ne mogu da nadjem u srbiji jer me posle oderu na carini.. paket od 400 je na kraju izashao 680e.. uzas..
neke gitare mozesh uzimati i preko ebaya.. ima li neki musicman da radi loshe? nadjesh ono shto ti treba, i ako verujesh proizvodjachu da je svaki isti, onda uzmesh preko neta..

mitros je najjeftiniji, i bash se trude.. vi preterujete.. mislim nemam nishta od toga shto ih "branim" niti im ja sad stvarno stajem na stranu, ali to shto propaganda kaze to nije istina.. cene su iste kao i svuda u svetu.. mene vishe brinu manje prodavnice koje imaju jako chudnu taktiku poslovanja.. tipa mesa boogie stiletto bi ovde izashla oko 3800e, dok se na ebayu moze naci za 1280$ shto je oko 1000e... jedini je problem shipment i ono 10e po kilogramu ili kako to vec ide u ups-u, pa se nama srbima i ne isplati da uzmemo takve stvari..

ali, ako pogledate realno.. nashe velike prodavnice (mitros i artist) se trude da imaju shto bolju ponudu za sve proizvode, iako npr nisu zastupnici tih istih nego su treca ruka.. i prave bolju ponudu chak i od zastupnika.. i vecina se trudi da ti napravi shto bolju ponudu, iako ce i oni na kraju da profitirati bar tih 50e kao u sluchaju mog klavira.. tako da, sledeci put kad kupujete neshto, raspitajte se dobro gde mozete da uzmete najjeftinije.. jer od dobrog uvek ima bolje, kao i od goreg gore.. nazalost

btw ako bi dobili paypal, doshlo bi do promena.. ali ne drastichnih.. jer nas i dalje jebu porezi, shipment i carine..

parker

Post by parker » 10 Mar 2012, 15:20

mozda se varam i nisam 100% siguran, ali mislim da je jedan od razloga sto nemamo paypal upravo to sto nam je takva kakva jeste poresko-carinska politika.
negde sam to procitao al sad ne mogu da nadjem i citiram. a doci ce onda kad se to prilagodi civilizacijskim normama.. pa nece biti dranje/reketiranje kao sad

kwiss

Post by kwiss » 10 Mar 2012, 16:30

parker wrote:mozda se varam i nisam 100% siguran, ali mislim da je jedan od razloga sto nemamo paypal upravo to sto nam je takva kakva jeste poresko-carinska politika.
negde sam to procitao al sad ne mogu da nadjem i citiram. a doci ce onda kad se to prilagodi civilizacijskim normama.. pa nece biti dranje/reketiranje kao sad
Prestanite da lupetate ako nemate šta pametno da kažete.

djomla

Post by djomla » 10 Mar 2012, 16:41

kwiss wrote:
parker wrote:mozda se varam i nisam 100% siguran, ali mislim da je jedan od razloga sto nemamo paypal upravo to sto nam je takva kakva jeste poresko-carinska politika.
Prestanite da lupetate ako nemate šta pametno da kažete.
A i ti ga pretera ... bilo bi 90% praznih tema :D :D

kwiss

Post by kwiss » 10 Mar 2012, 16:55

Svuda u svetu se plaćaju porezi,carina.Naši carinici nisu više glupi i ne obavešteni kao sedamdesetih.Ako je amerika "reper" za sve civilizovane norme,zašto su japanski proizvodi(automobili)oporezovani 10% više nego drugi.

Haralampije

Post by Haralampije » 10 Mar 2012, 19:14

Trzalica wrote:šta je vama mnogo?
U sustini se slazem s postom.A sta je mnogo,npr ako uzmes nov instrument u radnji i resis da ga prodas,ima da je das za 70% od cene koju si platio.A ako je stara nekoliko godina ili npr dvadesetak,e onda je dajes za oko polovinu cene cak i manje ukoliko je akana,a ne da je dajes po istoj ceni ili za koji evro manje nego sto je u radnji,ili Sejdi fazon,kada zveknes cenu i preko radnje.U prevodu amer standard iz '87.'88.'90,'95 i sl ne moze da kosta u oglasu vise od 500-600 evra,a 700-800 ako ga odmah iz radnje preprodajes, pa da mu jebes mater.Na kreglistu u SAD obicno kosta oko 5 bendzamina polovnjak,dok se mehosi mogu naci i za 250-300.

nebojsak

Post by nebojsak » 10 Mar 2012, 19:16

Trzalica oborio Mitrosov sajt :o

LifelessDead

Post by LifelessDead » 10 Mar 2012, 19:32

kwiss wrote:Svuda u svetu se plaćaju porezi,carina.Naši carinici nisu više glupi i ne obavešteni kao sedamdesetih.Ako je amerika "reper" za sve civilizovane norme,zašto su japanski proizvodi(automobili)oporezovani 10% više nego drugi.
Prvo ne placaju se svugde u svetu, bar ne sto se tice muzicke opreme. Konkretno u Americi ako kupujes gitaru iz Japana velika je verovatnoca da neces nista da platis. To znam pouzdano. Ima ljudi koji su narucivali po 30+ gitara i nikad nisu platili jedan dolar dadzbina. Mislim da su prema Evropi malo stroziji ali ne znam pouzdano, bar ne sto se tice muzicke opreme jer Amerikanac nema potrebu da nista kupuje iz Evrope. Australija ima neki limit od 1000 dolara do kog se ne placa. U EU se naravno placa ali nekih 22 ili 23 posto, kod nas je opet vise i u odnosu na njih.

kwiss

Post by kwiss » 10 Mar 2012, 20:34

:cao: Odoh na pivo.

djomla

Post by djomla » 10 Mar 2012, 20:50

LifelessDead wrote:
kwiss wrote:Svuda u svetu se plaćaju porezi,carina.Naši carinici nisu više glupi i ne obavešteni kao sedamdesetih.Ako je amerika "reper" za sve civilizovane norme,zašto su japanski proizvodi(automobili)oporezovani 10% više nego drugi.
Prvo ne placaju se svugde u svetu, bar ne sto se tice muzicke opreme. Konkretno u Americi ako kupujes gitaru iz Japana velika je verovatnoca da neces nista da platis. To znam pouzdano. Ima ljudi koji su narucivali po 30+ gitara i nikad nisu platili jedan dolar dadzbina. Mislim da su prema Evropi malo stroziji ali ne znam pouzdano, bar ne sto se tice muzicke opreme jer Amerikanac nema potrebu da nista kupuje iz Evrope. Australija ima neki limit od 1000 dolara do kog se ne placa. U EU se naravno placa ali nekih 22 ili 23 posto, kod nas je opet vise i u odnosu na njih.
I treba da ima poreza, zna se zasto porezi sluze. Jedino diskutabilno je iznos istog, tu preteruju definitivno.

Post Reply