Savet, Ibanez GRG170 ili Aria XL-DLX (STG-006)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Chord-Master
- MF veteran
Re: Savet, Ibanez GRG170 ili Aria XL-DLX (STG-006)
Ja prodajem Aria-u XL DLX ako si zainteresovan (takodje je srebrne boje, kao i ova na slici), sa sve gig bagom i (heh, smejaces se) trzalicama (posto su to trze koje inace ne koristim, vec odavno koristim samo Fender Extra Heavy, pa rekoh - why not?).
Imam je par godina, inace je moja prva i trenutno jedina gitara, u odlicnom je stanju, kao i kada sam je kupio. Posto verovatno vec znas specifikacije, ovde ih necu navoditi, ako si zainteresovan evo ti moj mail:
hades@webhouse.co.yu
A mozes i da mi posaljes pp ako zelis moj broj.
Imam je par godina, inace je moja prva i trenutno jedina gitara, u odlicnom je stanju, kao i kada sam je kupio. Posto verovatno vec znas specifikacije, ovde ih necu navoditi, ako si zainteresovan evo ti moj mail:
hades@webhouse.co.yu
A mozes i da mi posaljes pp ako zelis moj broj.
- DrGreenthumb
- MF veteran
Postoji vise razloga:XtrmntR wrote:Pa bolje da s*ebe floyd na gitari od 200e, nego sutra da s*ebe na gitari od 400, 500, 600 ili koliko vec evara.Shto da ne kupi gitaru sa floydom? Pa ne mora ga koristiti, ali bitno da ima tu opciju.
1. Napravljeni su od laganih i (zvucno) nekvalitetnih i jeftinih legura ergo losiji ton od hard tail-a, a i upotreba ga brze "jede" pa su cesti problemi sa knife edge insert-ima koji fiksiraju zice, pa one cesce pucaju ili se izvlace. Pravi horror za svirke.
2. Cesto lose drze stim i pored top-lock-a, a tesko ih je izbalansirati (vidi br. 1).
3. Pivoti FR-a umeju da se bukvalno izvale iz drveta (video na Jem 555-ici sa LoTRSII - POS) sto doduse nije do FR, ali ako imas string thru body sigurno ne moze da se desi.
Aywho, vise muke nego koristi, ima razloga zasto dobar bridge (bilo koji) kosta koliko kosta, a i bolje mu je da za 200e umesto za FR taj novac bude ulozen u konstrukciono celishodniji deo instrumenta (npr. bolje civije, kvalitetniji hardware etc.) imace sigurniju gitaru anyway.
My 2 cents...
- goodlikesweeper
Eto.Isto to sam ja rekao samo na prostiji nacin.Sto ce reci dmmd,ovo bi ti bila ozbiljna tema za razmisljanje...DrGreenthumb wrote:Postoji vise razloga:XtrmntR wrote:Pa bolje da s*ebe floyd na gitari od 200e, nego sutra da s*ebe na gitari od 400, 500, 600 ili koliko vec evara.Shto da ne kupi gitaru sa floydom? Pa ne mora ga koristiti, ali bitno da ima tu opciju.
1. Napravljeni su od laganih i (zvucno) nekvalitetnih i jeftinih legura ergo losiji ton od hard tail-a, a i upotreba ga brze "jede" pa su cesti problemi sa knife edge insert-ima koji fiksiraju zice, pa one cesce pucaju ili se izvlace. Pravi horror za svirke.
2. Cesto lose drze stim i pored top-lock-a, a tesko ih je izbalansirati (vidi br. 1).
3. Pivoti FR-a umeju da se bukvalno izvale iz drveta (video na Jem 555-ici sa LoTRSII - POS) sto doduse nije do FR, ali ako imas string thru body sigurno ne moze da se desi.
Aywho, vise muke nego koristi, ima razloga zasto dobar bridge (bilo koji) kosta koliko kosta, a i bolje mu je da za 200e umesto za FR taj novac bude ulozen u konstrukciono celishodniji deo instrumenta (npr. bolje civije, kvalitetniji hardware etc.) imace sigurniju gitaru anyway.
My 2 cents...

Narucio sam Aria XL-DLX tako da sada nema povratka. Cim je dobijem i malo isprobam ostavicu svoje utiske ovde. Inace bas sam pitao da li drzi stim posle koriscenja floyd rosa, rekao mi je da drzi i to dobro... a i ja necu puno da ga koristim bar ne u pocetku.
U svakom slucaju Hvala Vam puno na savetima, znacu sta da radim kad mozda nekada budem kupovao neku drugu gitaru.

Ma stoji sve to, ali ja i dalje ostajem pri svom stavu. No, eto recimo slucaj sa tim JEMom 555, nije redak slucaj, to je do drveta gitare, inace je basswood veoma mekano drvo, i te stvari su se desavale na jako skupim modelima gitara, i ljudi su donosili gitare na popravku(drgar mi prica). E sad.. kapiram ja da je izrada floyda na jeftinijoj gitari priblizno ravna NULI, ali kao sto FOX IV jednom rece, malo koji floyd "se ne moze" namestiti da radi kako treba. Izgleda da niste shvatili poentu moje price, ja sam rekao da je bolje mozda da unisti floyd na gitari od 200e, nego da to isto uradi na skupljoj gitari(jer pocetnik u svetu FLOYDa ne mora da bude pocetnik u sviranju). A i, treba biti sivonja da razvalis tako nesto, jer ipak, ako se to kulturno i pravilno koristi, vek trajanja mu je znatno duzi, e sad ako se izivljavas kao recimo "stevo vai", recimo da drzis gitaru za rucku a ona visi u zraku, nije cudo da ti se desi da pivoti vremenom izvale.
I jos jedna stvar, jednostavno mislim da su cene floydova malkice prenapumpane. Mislim, eto primera radi, imao sam Schallerov FR2 koji kosta 200e, meni lichno je Ibanezov Edge Pro III mnogo bolji. 

- goodlikesweeper
I ja imam edge pro III
@dmmd
OBAVEZNO uradi setup CIM ti dodje gitara.za sad nemoj previse da se igras sa ruckom,i NIPOSTO nemoj naslanjati ruku na floyd prilikom sviranja!Nije toliko tesko,samo kontrolisi se.S vremena na vreme pogledaj desnu ruku i vidi kako stoji.Ako je naslonjena na floyd,zateze zice pomeri je malo ulevo,ka vratu.Sve ce to biti OK,samo ipak moras shvatiti da moras MNOGO paziti na taj floyd inace gitara ce ti uvek biti rastimana!Ima tu jos dosta stvari,ali jos nije vreme to da ti pricamo.Kad god nisi siguran oko necega,pitaj nas!Bolje to nego da se igras pa nesto zajebes...

@dmmd
OBAVEZNO uradi setup CIM ti dodje gitara.za sad nemoj previse da se igras sa ruckom,i NIPOSTO nemoj naslanjati ruku na floyd prilikom sviranja!Nije toliko tesko,samo kontrolisi se.S vremena na vreme pogledaj desnu ruku i vidi kako stoji.Ako je naslonjena na floyd,zateze zice pomeri je malo ulevo,ka vratu.Sve ce to biti OK,samo ipak moras shvatiti da moras MNOGO paziti na taj floyd inace gitara ce ti uvek biti rastimana!Ima tu jos dosta stvari,ali jos nije vreme to da ti pricamo.Kad god nisi siguran oko necega,pitaj nas!Bolje to nego da se igras pa nesto zajebes...

Na gitari je vec uradjen kompletan setup. Nastimovana je i sredjena. Ok necu ja u pocetku ni stavljati onu rucicu za floyd tako mi je najsigurnije, posle cu je staviti i paziti. Hvala puno.
- goodlikesweeper
Any time!
Srecno sa sviranjem...
Srecno sa sviranjem...

Offtopic: Ne mogu naci temu za povezivanje gitare sa racunarom, posto nemam pojacalo. Moze neki direktan link do teme?
- Chord-Master
- MF veteran
Uh, pa nije bas tako...goodlikesweeper wrote:I ja imam edge pro III![]()
@dmmd
OBAVEZNO uradi setup CIM ti dodje gitara.za sad nemoj previse da se igras sa ruckom,i NIPOSTO nemoj naslanjati ruku na floyd prilikom sviranja!Nije toliko tesko,samo kontrolisi se.S vremena na vreme pogledaj desnu ruku i vidi kako stoji.Ako je naslonjena na floyd,zateze zice pomeri je malo ulevo,ka vratu.Sve ce to biti OK,samo ipak moras shvatiti da moras MNOGO paziti na taj floyd inace gitara ce ti uvek biti rastimana!
Istina je da floyd "pomaze" da se brze rastimuje gitara, ali iz ovoga sto si ti rekao, covek nece smeti da dotakne tremolo rucku, u strahu da se gitara ne rastimuje.
Moze posteno da se izivljava na floydu, a da gitara ostane u stimu, samo ako se prethodno podesi kako treba (uostalom gitare sa floyd-om imaju top lock-ove, upravo iz tog razloga).
Mali savet - kada ne budes koristio floyd izvadi rucku, nema razloga da ti visi za dzabe, a gitara ce se manje rastimavati.
Ah da, i savetujem ti da podignes single coil.
A sto ? (nikola pejakovic Mrtav Ladan ,hahahah) Stvarno sto da dize Single ? (kod mene je spusten way down -smeta mi kad "trzam")Ah da, i savetujem ti da podignes single coil.
Nego sve je to lepo sto vi njega savetujete da ne dira floyd ,tako su i meni pricali,medjutim ima nesto u coveku sto mu ne da mira

- Chord-Master
- MF veteran
Critical wrote:A sto ? (nikola pejakovic Mrtav Ladan ,hahahah) Stvarno sto da dize Single ?Ah da, i savetujem ti da podignes single coil.
Zato sto je single na ovoj Ariji prilicno slab (bar je tako na mojoj gitari), sto je steta jer inace ima sasvim lep ton, sto se moze primetiti tek ako se malo podigne.
Critical wrote:(kod mene je spusten way down -smeta mi kad "trzam")
Dobro, to je vec stvar ukusa, ja trzam negde izmedju bridge hum-a i single-a, a tebi bas i ne treba mnogo single za to sto sviras, rekao bih, osim mozda za New Age Blues

Pa tooooo, znas kako zvuci NAB jebiga ,nema tu mnogo pameti,hahahahahah
Retko bas retko sviram na singl-u, ono jedino kad sviram neke baladice (mada me malo nervira onaj sum sto se javlja u toj poziciji)
A i humovi su majka (hahah,za moj ukus)
Retko bas retko sviram na singl-u, ono jedino kad sviram neke baladice (mada me malo nervira onaj sum sto se javlja u toj poziciji)

A i humovi su majka (hahah,za moj ukus)

- goodlikesweeper
Singe magnet u sredini?Javlja ti se sum????Pa i meni isto!O bogo...To neka slucajnost ili pravilo na Ibanez gitarama u tom rangu?Critical wrote:(mada me malo nervira onaj sum sto se javlja u toj poziciji)D
To je pravilo uglavnom kod svih gitaragoodlikesweeper wrote:Singe magnet u sredini?Javlja ti se sum????Pa i meni isto!O bogo...To neka slucajnost ili pravilo na Ibanez gitarama u tom rangu?Critical wrote:(mada me malo nervira onaj sum sto se javlja u toj poziciji)D