Taj rad.Mrav wrote:ma kakve su ovo zamene teza ne mogu da shvatim...
bugera > blackstar > marshall > mesa > bog!
Pa onda staviš JVM seriju marshall-a (takozvanu flagship firme) u višu srednju klasu, a onda kažeš Mesa - visoka (bilo koja mesa) , takođe legendarna pojačala po tonu izradi i svemu ostalo (svideo se on vama ili ne) kao što je jcm800 ili usa fenderi (bassman, twin reverb).
Ton jednog dobrog marshall-a nije ton dobre mese, ko želi ton marshall-a, nikada ga neće dobiti od mese i obrnuto. JVM je serija koja ima do 4 potpuno nezavisna kanala, svaki sa po par modova rada, pa ako ćemo i o mogućnostima, ne vidim kad je mesa dirnuta od boga, a i oni imaju pojačala sa "samo" 2 kanala i sl.
A gde je Soldano? ako ti je cena reper za najbolje pojačalo vidi koliko koštaju. Pa Diezel? Pa odlična pojačala od Hughes&Kettner?
Stvarno mislim da se mešaju babe i žabe, i da samo pokazuješ da si mesa fanboy.
Bugera ili blackstar
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Bugera ili blackstar
Mega fensi vintage razglasCortex wrote:Jadan Nyarl bode se u razglas a ni ne zna

Šalim se, kažem opet, prejebeno pojačalo ali ne farba stvarno ništa. Može i da farba samo moraš da se baš dosta odaljiš da bi ostao čitavog sluha hahaha.
sto ljudi sto cudi dvjesta usiju.onu mast u dubljim srednjima da covjek ne cuje,nema mi logike,tako da ili je nesto petljano sa tim pojacalom,ili stvarno nemam pojma.mislim,svako pojacalo sa Baxandall tone stackom ce zvucati posebnije,narocito onaj oranzov posebni a da ne pricam za f.a.c. controll.+Hopkins+ wrote:Slušam Orange OR-120 iz '75.umart wrote:koji orange slusas?jel on doveden u ok stanje,i sto je najbitnije,sta je u njemu?jer ne mogu da vjerujem da je neko za orange rekao da nema svoj karakter.nista licno,ovo je prvi put da sam cuo da neko kaze to.
Nemoj pogrešno da me shvatiš, to mi je vrhunsko pojačalo ali stvarno nema neki svoj karakterističan zvuk. Marshall, Twin Reverb i tako neka pojačala možeš da provališ i na snimku bez gledanja a Orange je ultra klin, čist i ništa ne farba ton pa zato kažem da nema karakter.
hehe, nikad nisam reko da pravim sveobuhvatnu klasifikaciju trzista pojacala, stavio sam ona koja se po ovom forumu najvise pominju. Ne znam sto je nenormalno reci da je mesa visa klasa od marshalla a nije nenormalno reci da su u*rane bogere visoka klasa. I nisam reko da je svaka mesa bolja od najboljeg marshala nego pricam o celoj gami proizvoda. Marshall ima shitty, shitty MG-ove, dok mesa nece da se bruka takvim ispadima. Kad uzmes prosek, mesa ima bolja pojacala. Deal with it.Mrav wrote: A gde je Soldano? ako ti je cena reper za najbolje pojačalo vidi koliko koštaju. Pa Diezel? Pa odlična pojačala od Hughes&Kettner?
Soldano je po meni visa klasa od mese u pogledu kvaliteta komponenti i izrade. Mesa je vise versatile, pa kom je sta bitnije. Diezel ide u istu klasu sa mesom, h&k u istu sa marshallom

e da, i voleo bi bogme jedan jvm

Ako se bavimo suvom matematikom, da. Ali, onda smo davno mogli da izračunamo i ko je bolji između Fendera i Gibsona, i da završimo vekovnu priču jednom za svagdabancika wrote:Mrav wrote: Kad uzmes prosek, mesa ima bolja pojacala. Deal with it.

Leave the math out of thisnebojsak wrote:
Ako se bavimo suvom matematikom, da...

Žao mi je, bancikinom metodom sam već lako utvrdio da je Gibson >>> Fender.
To je zato sto si zaboravio dva, veoma bitna, abortusa poduhvata kompanije Dzipson!

A'e sad da te vidim!

A'e sad da te vidim!

Last edited by guv'nor on 15 Mar 2012, 15:35, edited 1 time in total.
-
Otvorili ste Bugerinu Pandorinu™ kutiju. 

you know itnebojsak wrote:Žao mi je, bancikinom metodom sam već lako utvrdio da je Gibson >>> Fender.

Nemaju đitre ispod 600-700 evra i generalno su solidno skupljiguv'nor wrote:To je zato sto si zaboravio dva, veoma bitna, abortusa poduhvata kompanije Dzipson!![]()
A'e sad da te vidim!

Kill surf city wrote:Otvorili ste Bugerinu Pandorinu™ kutiju.

Pandora se otvorila!

Ahhahhahaha, jes, ovo gore je tezak isprdak od gitare. El kupijo neko to uopste, negde u svetu, makar neki advokat?guv'nor wrote:To je zato sto si zaboravio dva, veoma bitna, abortusa poduhvata kompanije Dzipson!![]()
A'e sad da te vidim!

Last edited by sinisake on 15 Mar 2012, 16:00, edited 1 time in total.
Ali vec sam poceo da spremam usmeni...nebojsak wrote:Dođite u septembru, kolega.

sinisake wrote: Ahhahhahaha, jes, ovo gore je tezak isprdak od gitare. El kupijo neko to uopste?![]()