Koji je ovo bass?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Z*Z*Z

Koji je ovo bass?

Post by Z*Z*Z » 01 May 2008, 22:37

Ovaj bass neopisivo podseca tj. identicno izgleda kao Danelectro Longorn Bass, copperburst boja; Nema nikakvog serijskog broja, potovi su verovatno menjani, instrument je veoma lak, tezi oko 1,5kg; Veoma je star i dosta je sviran; bilo kakva informacija bi mi koristila; Da li je bilo nekih proizvodjaca koji su proizvodili kopije Danelectra? Moguce da je original, nema head-plate koji je karakteristican za Longhorn baseve iz 60-tih, na koje i najvise podseca...
Evo par slicica, koje mozda mogu pomoci identifikaciji...
Unapred zahvalan za sve commente... :mrgreen:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

vbraca
vrabac

Re: Koji je ovo bass?

Post by vbraca » 01 May 2008, 22:42

Mislim da se zove Longhorn,a ne Longorn...Bas lici na njega!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 01 May 2008, 23:02

ZNAM!!!!
Ovo je bass iz nekog crtanog filma!!! :lol:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 02 May 2008, 01:18

vbraca wrote:Mislim da se zove Longhorn,a ne Longorn...Bas lici na njega!
Greska u kucanju, zove se Longhorn - dugorogi :)

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 02 May 2008, 12:12

стави ово у неки музеј хаха.
Никад ружнији бас нисам видео...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 02 May 2008, 13:08

Pa da ili u muzej ili da pravis animirani film. :mrgreen:
Pa dobro, ajd mozda i ima neki neverovatan, predobar sound?

Nego, ajd sad ozbiljno! Ako te je google uputio na Danelectro Longhorn Bass, onda je to 99% stvarno taj bas. Google nikada ne laze! :D Ne verujem da je iko ikada pravio kopiju ovakvog basa. Mozda jedino neki stari majstor koji je iz nekog razloga bas izgotivio ovaj model ili je po porudzbini uradio jedan.

Na kraju krajeva, sto ne stavis identican post na neki svetski forum tipa Talkbass, vidjao sam tamo slicne teme i resavani su problemi identifikacije cudnih bass gitara vrlo brzo.

Ma da, evo i ja sam sad googlao, mora da je taj Longhorn:

Image
Ca. August 1965, Danelectro Long Horn bass, with twin lipstick-style pickups and rosewood fretboard.

Nego kako zvuci??? Koliko vredi takav bas? Kako je dosao do tebe? Moze neki sempl?

Josip

Post by Josip » 02 May 2008, 14:21

Za slucaj da je to stvarno Danelectro, onda mu je RRP 448,00 EUR.

http://www.musik-produktiv.com/shop2/sh ... lle/listen

Ugl, ovo nije neko cudo da koshta, tako da se ne moze prodati "zbog imena" (lik je prodavao Fender P iz '79 za 800e, iako je zvucao kao 8===>, i po mojoj licnoj proceni nije smeo da trazi vishe od 400e ), nego jednostavno zbog zvuka koji moze da proizvede.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 02 May 2008, 14:38

Ja mislim da je 800e za prec iz 70-tih, pa bio to i kraj istih, skroz povoljna cena i mislim da bi takav bas kosto i vise tamo negde gde ljudi imaju vise para.

Uvek postoji i razlika u ceni izmadju pravih vintage komada koji stvarno datiraju iz tih dalekih 60-tih i 70-tih i ovih novih, reizdanja.

Ovaj bas (Danelectro) verovatno ni ne moze da se proda za neke pare u nasoj zemlji, a opet negde daleko neko mozda trazi bash takav vintage komad, pa bi za njega da sve sto ima.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 02 May 2008, 15:09

Шмајсер wrote:стави ово у неки музеј хаха.
Никад ружнији бас нисам видео...
Image

Image

Image

Image

Image

sirac-šunka wrote:Ovaj bas (Danelectro) verovatno ni ne moze da se proda za neke pare u nasoj zemlji, a opet negde daleko neko mozda trazi bash takav vintage komad, pa bi za njega da sve sto ima.

A.K.A svaka roba nadje kupca... pitanje je po kojoj ceni i koliko je prodavac spreman da ceka.... a nije budala ko trazi, budala je ko plati....
Ovo sam vec negde rekao na forumu...

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 02 May 2008, 21:41

Bass nije na prodaju, samo sam trazio identifikaciju...Super ako je original, Ja i ovako postujem firmu Danelectro,
a sad je jedan razlog vise...Longhorn bas je bio veoma popularan 60-tih kod surf-rockera, Beach Boys, Ventures, Messer Chups...Odlicno :mrgreen:
Sad pravac TalkBass :mrgreen:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 03 May 2008, 01:09

Ma O.K. ukapirali smo da nije za prodaju, nego sam se ja samo pitao (i jos uvek se pitam) koliko vredi ovakav bass, a nesto kasnije sam konstatovao da u nekoj stranoj zemlji verovatno vredi mnogo vise nego kod nas i eto ti citava rasprava.

Znam da svaka roba ima svog kupca, samo sam pretpostavio da, ako je pravi vintage komad, mora da vredi mnogo vise, bar npr. u SAD-u nego kod nas. Kod nas se za vredne vitage-e uzimaju samo Fender Jazz i Precision basovi. Ja sam se npr. nesto raspitivao i googlao za Hofner violin basove i u V.Britaniji i SAD-u su u proseku oko 200-300$ , odn. £ skuplji od Fendera otprilike istog godista. A kod nas bi po takvom odnosu u ceni prema Fenderu morao da cekas godinama da prodas jedan vintage Hofner violin bass.

E pa ti javi sta ce da ti kazu na TalkBass-u. Jedva cekam da saznam.

Post Reply