Ne nameravam da kupim niti bilo sta, jednostavno zelim da cujem tudja misljenja.
ESP LTD bass gitare
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
ESP LTD bass gitare
Sta mislite o ovim bas gitarama? 
Ne nameravam da kupim niti bilo sta, jednostavno zelim da cujem tudja misljenja.

Re: ESP LTD bass gitare
Pa ono, super su one koje sam probao, ali sve sto valja je skupo. Jedan od baseva koje bi bas voleo da posedujem je njihov Frank Bello Signature PJ, ali LTD verzija je 800 a ESP oko 1700$, sto uopste nisu male pare :/
Skupe (uslovno rečeno) i dobre...
Ne znam za ove novije modele, ali sam probao neke starije komade, zvuk standardno vrhunski i za velike bine, dok mi se ergonomija vrata naročito svidela.
Ne znam za ove novije modele, ali sam probao neke starije komade, zvuk standardno vrhunski i za velike bine, dok mi se ergonomija vrata naročito svidela.
Cek cek, ESP i LTD su dve razlicite verzije? Aj pojasni malo, posto se u njihove gitare uopste ne razumem.theTrooper wrote:Pa ono, super su one koje sam probao, ali sve sto valja je skupo. Jedan od baseva koje bi bas voleo da posedujem je njihov Frank Bello Signature PJ, ali LTD verzija je 800 a ESP oko 1700$, sto uopste nisu male pare :/
ESP i LTD su ti kao Fender i Squier, kao Gibson i Epiphone 
Pa LTD je 'podbrend' ESP-a. Kao Epi za gibson, kao skvajer za fender. Ono, ESP je 1000e+, ltd je sve do te sume
ajd ne kopiraj me 
Solomon wrote:ajd ne kopiraj me
Pretpostavih, ali reko' bolje da pitam, sigurica za svaki slucaj
Jel moze neko da uporedi ESP i Fender npr?
idi u mitros pa uporedi 
Pa, koliko sam ja provalio, esp je poput npr sandberga ili tako nest, uzeli su fender proizvod i napravili ga kvalitetnije i sa brendiranim delovima (npr taj pj koji pomenuh, dolazi sa SD magnetima i hipshot kobilicom/tunerima)
a i ja pitam gluposti.Solomon wrote:idi u mitros pa uporedi
Kako mislis uzeli? Kapiram da je Fender uslovno receno "prvi" poceo u tom poslu, ali na sta konkretno mislis?theTrooper wrote:Pa, koliko sam ja provalio, esp je poput npr sandberga ili tako nest, uzeli su fender proizvod i napravili ga kvalitetnije i sa brendiranim delovima (npr taj pj koji pomenuh, dolazi sa SD magnetima i hipshot kobilicom/tunerima)
Posto generalno nemam vremena da svrnem do mitrosa, pa dok nadjem vremena, da li bi neko mogao da mi objasni "ergonomiju vrata" ESPa?
Oko Fendera i Squiera znam dosta, ali ostali proizvodjaci su mi nepoznati.
Pa uzeli u smislu prave Dzez bas, Prec, P/J... Slican oblike tela/glave itd. A vratovi su koliko ja razumem compound radius, tj menja se debljina duzinom vrata
Zanimljivo to sa vratom... i kontas da imaju kvalitetnije drvo i komponente od Fendera?theTrooper wrote:Pa uzeli u smislu prave Dzez bas, Prec, P/J... Slican oblike tela/glave itd. A vratovi su koliko ja razumem compound radius, tj menja se debljina duzinom vrata
Najbolje je da se oko toga konsultujes sa kolegom forumasem TrzalicomSonicX wrote:Zanimljivo to sa vratom... i kontas da imaju kvalitetnije drvo i komponente od Fendera?