Schecter - passivan Omen Extreme ili aktivan Omen?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Schecter - passivan Omen Extreme ili aktivan Omen?
Dakle ne mogu da odlucim koja od ova dva modela da uzmem:
Schecter Omen Extreme 7 sa stock magnetima ili
Schecter Omen 7 sa EMG 707 u necku i 81-7 u bridgeu.
Oba mi zvuce fenomenalno i mogu po slicnoj ceni da ih nabavim ali trebalo bi mi misljenje nekoga ko se vise razume u tu pricu jer nisam jos imao 7ozicanu gitaru.
Koliko basswood u obicnom Omenu utice na ton i koliko aktivni magneti u njemu kompenzuju to? Sa druge strane, da li su stock magneti na Extreme-u dovoljno dobri?
Hvala svakome ko se iscima da mi odgovori, relativno mi je hitno...
Schecter Omen Extreme 7 sa stock magnetima ili
Schecter Omen 7 sa EMG 707 u necku i 81-7 u bridgeu.
Oba mi zvuce fenomenalno i mogu po slicnoj ceni da ih nabavim ali trebalo bi mi misljenje nekoga ko se vise razume u tu pricu jer nisam jos imao 7ozicanu gitaru.
Koliko basswood u obicnom Omenu utice na ton i koliko aktivni magneti u njemu kompenzuju to? Sa druge strane, da li su stock magneti na Extreme-u dovoljno dobri?
Hvala svakome ko se iscima da mi odgovori, relativno mi je hitno...
Re: Schecter - passivan Omen Extreme ili aktivan Omen?
EMG će ti sigurno izvući više taj low end zvuk od Šekterovih stok magneta. U stvari, zavisi i šta bi hteo da sviraš, takođe zavisi i šta imaš od opreme. Čuo sam taj Omen sa EMG-evima, na onom videu što je postavio lik svira Periphery, i neko razlaganje lagano posle valjda.
enivej, ako imaš para da biraš, go for the one with EMGs. Extreme je isto brutalan, ali na njemu ćeš hteti pre ili kasnije da promeniš magnete, kako to već po difoltu biva sa ekonomičnom klasom gitara, a ovde je to već urađeno. 81-7 je standardno brutalan magnet, a 707 u neck-u bi trebao baš fino da radi. Vidim na nisi nikad imao 7 string, pa će ti ovo biti i više nego dobra džitra, a kao što uostalom mi kažemo na forumu, neće ti ovo biti gitara za ceo život, kad-tad ćeš hteti da je promeniš i promenićeš je. A kao takva, odskočna daska u svet sedmica, odlična je.
enivej, ako imaš para da biraš, go for the one with EMGs. Extreme je isto brutalan, ali na njemu ćeš hteti pre ili kasnije da promeniš magnete, kako to već po difoltu biva sa ekonomičnom klasom gitara, a ovde je to već urađeno. 81-7 je standardno brutalan magnet, a 707 u neck-u bi trebao baš fino da radi. Vidim na nisi nikad imao 7 string, pa će ti ovo biti i više nego dobra džitra, a kao što uostalom mi kažemo na forumu, neće ti ovo biti gitara za ceo život, kad-tad ćeš hteti da je promeniš i promenićeš je. A kao takva, odskočna daska u svet sedmica, odlična je.
Hvala puno na brzom odgovoru, ima li neko nesto da pridoda?
- mislim_stvarno
Jesi li svirao neku od tih ili bilo koju scheter 7micu? Ako nisi, ja bih samo da ti skrenem paznju na jednu stvar. 
Scheterova skala za 7zicane je 26.5". Duza je od "normalnih" superstrat gitara. Ovo kazem jer se to meni nije svidelo kada sam ih probao. Jaca je tenzija, ja sviram hibride oko 10ki na 25.5", i ovo mi je, sa rekao bih 9kama, bilo neprijatnije. Mozda je samo lose setovana gitara u prodavnici, nisu se potrudili da spuste akciju i sl, tog dela se nesto ne secam, ali mi je bila neprijatna za sviranje.
Mozda se moze na to navici, mozda je bio problem u setupu, ali meni se schecter nije dopao...

Scheterova skala za 7zicane je 26.5". Duza je od "normalnih" superstrat gitara. Ovo kazem jer se to meni nije svidelo kada sam ih probao. Jaca je tenzija, ja sviram hibride oko 10ki na 25.5", i ovo mi je, sa rekao bih 9kama, bilo neprijatnije. Mozda je samo lose setovana gitara u prodavnici, nisu se potrudili da spuste akciju i sl, tog dela se nesto ne secam, ali mi je bila neprijatna za sviranje.
Mozda se moze na to navici, mozda je bio problem u setupu, ali meni se schecter nije dopao...

ne samo to, vrat je kao balvan, ne secam se da sam ikad probao deblji i veci vrat. Ono je pravljeno za mutante tipa Vai, Gilbert sa ogromnim prstima
meni je recimo skroz legla ta extended skala. Vrat je jako specifičan, kao što reče bancika, debeo je jako, ali ni to mi nije predstavljalo problem. Pretpostavljam da je to zbog toga što ja imam stvarno ogromne šake, a kako će tebi da legne to ne znam...
ako je nisi svirao i držao u rukama, prepare for extra balvan! pre svega zbog toga što je ovo uz to što je Šekter, još i sedmožičana gitara...
ako je nisi svirao i držao u rukama, prepare for extra balvan! pre svega zbog toga što je ovo uz to što je Šekter, još i sedmožičana gitara...
Hah, isto se razmisljam izmedju Omen Extreme 7 (koji je poskupeo kod Marica) i Omen 7 sa EMG ugradjenim magnetima koji stoji vec duze vreme na kupujemprodajem, mada polako sve vise otpisujem Omen 7 jer mi se ne svidja kako izgleda.
Najbolje je da odes u radnju i isprobas gitarice da vidis kako ce da ti legne. Ja cu najverovatnije krajem meseca da odem u Maric da isprobam ove gitare i unapred se malo plasim da mi taj vrat nece biti presirok, mada mi inace odgovaraju malo siri vratovi kod gitara iako imam male prste.

Ja imam male prste, ali sam navikao na baseball bat Les Paul vrat, pa mi je za divno cudo vrat na Hellraiseru C-7 legao sasvim ok.
Kada sam ga prvi put obuhvatio u Maricu, delovalo mi je kao da to nikad ne bih mogao da sviram, pa sam izbacio ideju i glave, ali kada sam posle godinu dana uzeo da je probam i svirao malo, shvatio sam da je sasvim prihvatljiva debljina.
U svakom slucaju treba otici i probati.
Ne znam kolika je razlika u svirljivosti izmedju Hellraisera i Omena, ali mi taj sa oglasa sa EMG magnetima deluje kao zanimljiva ponuda, obzirom da iz mog iskustva basswood gitare sa EMG-81 rade sasvim lepo.
Kada sam ga prvi put obuhvatio u Maricu, delovalo mi je kao da to nikad ne bih mogao da sviram, pa sam izbacio ideju i glave, ali kada sam posle godinu dana uzeo da je probam i svirao malo, shvatio sam da je sasvim prihvatljiva debljina.
U svakom slucaju treba otici i probati.
Ne znam kolika je razlika u svirljivosti izmedju Hellraisera i Omena, ali mi taj sa oglasa sa EMG magnetima deluje kao zanimljiva ponuda, obzirom da iz mog iskustva basswood gitare sa EMG-81 rade sasvim lepo.
Eto, onda još jedan glas za Omena sa i-em-dži magnetima.
...uffff, kako bi mi legao jedan natural finiš na sedmici. Milina
...uffff, kako bi mi legao jedan natural finiš na sedmici. Milina