drumm mape, kako to radi...?

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Critical
PedoBear

drumm mape, kako to radi...?

Post by Critical » 14 Aug 2007, 09:13

Zoli wrote:Nije tako lako prevuci iz gtp-a u neki program...ja sam imao probelam stim, jer recimo bass bubanj nije bass bubanj kada prevucem nego nesto drugo...onda moram da ispomeram sve i svasta...
E vidis to se i meni uvek desava,bas na isti nacin ,medjutim kada ubacim Gp file i izaberem LM7 onda sljaka kao zmaj ,ali kada izaberem Addictive onda se zbuni :shock: :roll: ,pocne dobos da svira duplu ,a cinela dobos ,hahahha,ali jeste ponekad bas tako ,sve ode u tri lepe .

Da ne znate mozda kako ovo da promenim /namestim da sljaka? :lol:

A za GP fajlove ,imam ja to bas tako sortirano po grupama nekih 30000 tabova,ali nikako da se smilujem da uploadujem

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 14 Aug 2007, 13:35

Odes na XLN audio forum i potrazis drum mapu za ...hm kontam da je to nuendo ako imas LM7, mozda je i cubase.
Ja sam na netu nasao drum map za Sonar, sigurno ima i za nuendo.
Naravno mozes i rucno u nuendu da izmrdas sve pa da ti svira kako treba ali je zamorno :) .

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 14 Aug 2007, 14:28

Mozes i sam da napravis drumm mapu.
Inace odakle god da skidas treba ti GM to AD drumm mapa.

Evo ti link do:
GM to AD i AD to GM mapa. Kad ti otvori tekstualni listing ti idi na save as i sacuvaj ga kao .drm ili kao txt pa preimenuj u .drm

http://mbnet.fi/jiiass/AD/

ovo je free.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 14 Aug 2007, 14:58

Da u pitanju je Cubase .

GM to AD ___????

:lol:

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 14 Aug 2007, 15:07

General midi to addictive drums :D

Critical
PedoBear

Post by Critical » 14 Aug 2007, 17:01

Thank you ALMIGHTY :lol:

///////////////////////////////
skinuo sam ovo GM2AD ,sada sljaka kao zmaj :lol: :lol:
Hvala!

vbraca
vrabac

Re: Guitar Pro

Post by vbraca » 03 May 2008, 12:07

Posto nisam hteo da pokrenem novu temu, rekoh ajde da postavim pitanje bas ovde...

Kako da ubacim note u Guitar pro(posto imam note u knjizi, a hocu da ih prebacim u Guitar pro)?
Kako da stavim snizilice?

goodlikesweeper

Re:

Post by goodlikesweeper » 03 May 2008, 12:21

dejankuki wrote:Mozes i sam da napravis drumm mapu.
Inace odakle god da skidas treba ti GM to AD drumm mapa.

Evo ti link do:
GM to AD i AD to GM mapa. Kad ti otvori tekstualni listing ti idi na save as i sacuvaj ga kao .drm ili kao txt pa preimenuj u .drm

http://mbnet.fi/jiiass/AD/

ovo je free.
Hm,ne kontam bas ovo...moze neko malo bolje da objasni ali za FL?To bi mi bas odgovaralo,ne volim bas da kucam bubnjeve van GP-a.Mnogo je komplikovanije... :?

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 03 May 2008, 13:18

@ vraco!!!
skenirane Knjige, PDF, i slicne stvari mozes da ubacis SAMO u program pod imanom FINALE...

Posle iz finala Exportujes kao .mid (MIDI fajl) i uvezes u GP

GP podrzava ASCI i TXT tablature... ali u tom slucaju neces imati trajanje nota, vec samo polozaj gde se nalaze...

@Godslikesweeper

Uh, ovo je malo tesko na brzinu...

Elem... Drum mape su ti fajlovi koji kazu gde ce odredjena MIDI informacija da bude poslata, odnosno koji ce zvuk trigerovati... imas GM standard. NPR... kad upises info na broj 35 to je Kick drum! 36 je snare, 39 hihat... i tako dalje

e sad ukoliko zelis da 39 trigeruje rimshot ti u drum mapi prepravis i kazes "kada naidje info na 39, umesto 39 trigeruj instrument koji se nalazi na 37"

Medjutim, neki VST pluginovi imaju u startu drugaciji raspored od GM (general MIDI) standarda..
pa da bi trigerovao te zvukove sa GM MIDI fajlom ti moras da imas drugaciji raspored tj prepravljenu mapu... da bi odgovarala tom VST instrumentu..
Moguce je tom drumm mapom fjlove iz jednog koristiti u drugom... i tako dalje...

dakle ukratko, drumm mapa sluzi da preusmeri elemente jedog MIDI STANDARDA (FORMATA) u drugi.

inace, sto se tice GP-to-FL nastavi jer... i jedan i drugi podrzavaju GM standard.... tj. oba su U GENERAL MIDI FORMATU!!

Kad je rec o Virtuelnim instrumetima bubnjeva, EZ drummer ima svoju drumm mapu, AD ima svoju,
drum mapom EZ-to-AD ti je omoguceno da iz Addictive drum lupas EZ paterne a AD-to-EZ da EZ drummerom lupas AD paterne...

nadam se da ti je sada jasnije.... :?: :?: :?: :hide: :roll:

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 03 May 2008, 13:24

куки професоре, хтео је да се објасни како да се то све уради за ФЛ. Ти га удари по теорији :D

едит:
е да, де да га турим?
Last edited by Шмајсер on 03 May 2008, 13:30, edited 1 time in total.

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 03 May 2008, 13:29

Pa...u principu,sama logika ovoga mi nije problem.Odnosno povezanost FL sa GP-om.Vec neko vreme ja radim tako sto smislim na gitari-iskomponujem to u GP-importujem u FL.To nije problem.Ali ja sam uglavnom pravio trake za zicane instrumente,bubnjeve nisam jer sam pretpostavio da nece raditi.Evo sad vidim da ima nacin,pa me zanima tehnicnki deo procesa.Koji programi,sta sa ovim fajlovima,da li mi treba nesto drugacije posto koristim FL za razliku od vas...itd itd. :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 03 May 2008, 13:46

Шмајсер wrote:куки професоре, хтео је да се објасни како да се то све уради за ФЛ. Ти га удари по теорији :D
@шмајсере....e jeb*ga!!! :? :? :?
@goodslikesweeper: izvini!!! :oops: :oops: :oops:

@goodslikesweeper
Hmm, ne... koliko ja znam....

Znaci uradis traku sa bubnjevima u GP...kazes export as midi track... pa import u FL i nakacis da vuce one bubnjeve... FDR ili tako nesto... lice na ritam mashinu.... misli da sa njima neces imati problema i da ti nece trebati drumm mape... valjda...

A inace ako treba bolje ce ti objasniti Toza...on je ovde FL guru 8)

шмајсер wrote:е да, де да га турим?
a ko opet pitas za .drm fajlove gde da ih turis.... pa turi ih gde hoces... a onda iz pozoves iz odabranog programa... obicno to ide na drum map edit... pa import ili open...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 03 May 2008, 13:54

Шмајсер wrote:е да, де да га турим?
:lol:
Pitas dejana gde da ga turis?

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 03 May 2008, 14:05

dejankuki wrote: Znaci uradis traku sa bubnjevima u GP...kazes export as midi track... pa import u FL i nakacis da vuce one bubnjeve... FDR ili tako nesto... lice na ritam mashinu.... misli da sa njima neces imati problema i da ti nece trebati drumm mape... valjda...

Taj bubanj se zove FPC, znachi godlikesweeper, insertuj FPC, onda samo prevuci taj eksportovani midi fajl na FPC kanal, i onda ce te pitati koje kanale da importuje, kliknesh onaj "Nike" znak i to je to... :mrgreen:

I da FPC je u General Midiju, ali ako imash neki drugi VSTi bubanj zaobidji FPC!

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 03 May 2008, 14:10

то баш оћу да питам... како преко адиктив бубњева да импортујем одређену драм мапу

и фанкомате

да кукија сам питао де да га турим. И мислио сам на мапу :fu2:

Post Reply