Guitar Rig u Cubaseu pitanje

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Post Reply
igorpan
MF veteran

Guitar Rig u Cubaseu pitanje

Post by igorpan » 29 Apr 2008, 13:01

Ljudi,zanima me da li mogu Guitar Rig isti efekat da koristim na 2 audio kanala u cubase-u (na dve gitare).jer kad ubacim za svaku po jedan u "insert" efekte,komp se prilicno tesko moze izboriti sa njim i nema snage za jos VST instrumenata,eventualno jedan los,ali i tad se povremeno cuje "seckanje" zvuka....da li bi to uopste nesto olaksalo posao kompu ako moze da se uradi?

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Guitar Rig u Cubaseu pitanje

Post by dejankuki » 29 Apr 2008, 13:15

U sustini moze.. na nekolko nacina...

Ukoliko je to clean sound, mozes da napravis BUS kanal i da trake posaljes na taj kanal. mozes i Group channel... mozes i folder track... ALI mislim da ti je naaajbolje da upotrebis freeze opciju...

Tako kanal sa svim pluginovima zamrznes i ne koristi vise CPU... sredis i drugi kanl i opet i taj kanal freezujes... tako mozes da stavis cak i treci kanal..

Kad zelis da tweakujes pojedini kanal, odmrznes taj kanal i sredis ga i opet zamrznes... milina..

Pokusaj, bice ti veoma lakse...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 29 Apr 2008, 13:44

dejankuki wrote:ALI mislim da ti je naaajbolje da upotrebis freeze opciju...
+1. "Freeze" je spas.

igorpan
MF veteran

Post by igorpan » 03 May 2008, 20:05

E,ovo mi je trebalo :D ....ja sam dosad uzimao pa izrenderujem traku,pa ubacim izrenderovanu u cubase,pa kad promenim nesto,onda opet :D.....ovo spasava muka,taj Freeze, Fala Vi Puno :hide:

Muzicar

Post by Muzicar » 28 Sep 2008, 13:26

Da li freeze pomaze u slucaju da recimo pukne cubase, i da folder project sacuva banku boja guitar rig-a?...ovo pitam zato sto kada sacuvam banku boja guitar rig-a, on je uvek sacuva sa izabranim rasporedom pojacala i efeekata ali ne sacuva FINA PODESAVANJA POTENCIMETRA ..da li ste imali taj problem??

Znaci potrebno mi je da project uvek povlaci istu banku boja sa isto podesenim potenciometrima?? Da li imate resenje, da li je freeze resenje?? poz

Creepy

Post by Creepy » 02 Oct 2008, 11:28

Probaj da ubacish SPLIT komponentu u GuitarRig i onda obe gitare shaljesh na jedan kanal ali panujesh jednu na levo a drugu na desno i onda jednoj pripadaju efekti sa Split A, a drugoj sa Split B, i u Split Mix-u ukljuchi dugme 'Stereo input L/R split'

igorpan
MF veteran

Post by igorpan » 11 Dec 2008, 18:50

Muzicar wrote:Da li freeze pomaze u slucaju da recimo pukne cubase, i da folder project sacuva banku boja guitar rig-a?...ovo pitam zato sto kada sacuvam banku boja guitar rig-a, on je uvek sacuva sa izabranim rasporedom pojacala i efeekata ali ne sacuva FINA PODESAVANJA POTENCIMETRA ..da li ste imali taj problem??

Znaci potrebno mi je da project uvek povlaci istu banku boja sa isto podesenim potenciometrima?? Da li imate resenje, da li je freeze resenje?? poz
Mislim da ne pomaze,koliko sam ja ukapirao,"freeze" opcija samo isprocesuje snimak efektom i zapamti ga kao audio fajl. I onda kada kliknes play,tvoj komp na Freezovanom kanalu uopste ne koristi GR ili bilo koji efekat,nego samo pusta taj,vec gotov,audio fajl. Nisam siguran da je ovo tacno,ali mislim da freeze to radi :)

Post Reply