Nebojšin kutak

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
nebojsak

Nebojšin kutak

Post by nebojsak » 10 Apr 2012, 00:46

Kao što poneki vrlo malobrojni znaju, Unison više ne postoji. Svira se neka druga muzika u potencijalno relativno sličnom sastavu. Još je sve prilično nedefinisano, ali ja sam recimo večeras rešio da iskoristim posedovanje gitara i basova na gajbi, te snimio neki mali detalj neke pjesme u kućnoj izvedbi. Što podrazumeva Anplitube 3 u british setapu, par pjedala i tako to. I đitra i basz su snimani na relativno sličnom setapu, a to su štimer + Rat, sa malo intervencija na Ratu u zavisnosti od instrumenta. Uglavnom, zajedničko je da je Dist pot oko 12h, Filter na minimum. Na basu (Squier Affinity JB) sve otpanjeno, na Ghersonu Shadow neck iskorišćen.

Polomio sam prste na dvosatnom džemu sa Mikijem i Baretom u Bigzu u subotu, pa sam morao da improvizujem buku, da mi se prsti ne bi dodatno raspolutili. Uglavnom, sve je ovo nezavršeno, ali pošto ja uvek moram da progovorim na dupe u bilo kojoj fazi, eto vam, jbg, slušajte inicijalnu ideju i rifove, blato, repeticija, govno, livpro, masna pegla, paprika u dupetu i tako to:

http://www.box.com/s/81b72f1c3fee1de9e88b

nebojsak

Re: Nebojšin kutak

Post by nebojsak » 10 Apr 2012, 04:23

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 10 Apr 2012, 07:08

Паааа, јако је тешко да се каже нешто у овој фази. Ја сам овде чуо свакојаке утицаје, можда ми највише вуче на Killing Joke (кад је овај други снимак у питању), Sonic Youth, можда чак и на Alice in Chains, и ту немам никакве замерке, може ово да оде у сто праваца, још увек ту ништа није дефинисано. Док не чујем и бубањ, а посебно док не чујем вокал, јако је рано причати о било чему. Неки гроул и скрим нису моја шалица биљки натопљених кључалом водом, па ако то оде на ту страну... онда вероватно нећу бити одушевљен. Дакле, чекам да чујем певање.

doyle777

Post by doyle777 » 10 Apr 2012, 08:36

Što reče Kristijan, čuje se uticaj Sonic Youtha i AICa, al' mi zvuči veoma slično Jewy Sabatayu, em distorzija, em taj neki trip sa rifovima mi je veoma sličan, tako da ako otprilike nastaviš u tom pravcu ne bi trebalo da zvuči loše. :)

nebojsak

Post by nebojsak » 10 Apr 2012, 15:29

Fala na komentarima :) Ono, KJ i SY očito izlaze ma šta svirao, ipak su to staaari uticaji, mada moram priznati da mi nikako sad nisu bili na umu, ako je išta i bilo.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 10 Apr 2012, 19:55

gotiva ideja, sum fain postmetal!

mnogo me podseća na - http://www.myspace.com/music/player?sid=16204024&ac=now

i na russian circles recimo...

jedino mi zvuk malo kanta, kako si snimao?

nebojsak

Post by nebojsak » 11 Apr 2012, 00:41

Sve konp, jbg. Kanta većma dolazi od Affinity JB-a, ima taj tanki plonk u zvuku koji ne znam kako da izbijem bez preampa, koji je ipak prevelika investicija za mene nebasistu. Probija se ma kako da se zamasti.

Post Reply