Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
umart

Re: Oprema Koju Imate

Post by umart » 11 Apr 2012, 17:57

kojeg si dean-a mijenjao?to je dzitra sa 27 inca skalom,stim visi od C flat-a je gre'ota stavljat' na to.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 11 Apr 2012, 18:03

za dean dime o flage-a

http://www.kupujemprodajem.com/oglasi.p ... oto_num]=1

zasto mislis tako? prevelika tenzija?

umart

Post by umart » 11 Apr 2012, 18:18

to bjese bolt on basswood kinez?ako jeste kako si dobro prosao,bas taj model mjerkam odavno za jedan projekat koji je u B a ne gotivim narocito sedmozicane.narocito sto je fiksd bridz,da je neck thru bila bi apsolutno savrsena.

nije da je neizvodljivo (npr sa nekim tanjim setom moze da se nabode dobra tenzija za D) vec je prosto grehota kad je vec tolika skala.o kvalitetu iste da ne pricam,rijesi magnete i banja.dobra aktivna alternativa emg-ju su blackouts classic,ne previse namunjeni,odlican attack za dzn dzn.izlazi bukvalo na bilo kakav drajv da se nakacis.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 11 Apr 2012, 18:23

kolko zvucalo lose,gitara je po meni za te novce jela malu decu(i sve gitare u tom cenovnom rangu ,sto po zvuku sto po svirljivosti)... ja bih,ali iskren da budem,nisam u prilici da kupujem novo,videcu nesto na oglasima,pa sta naletim...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 11 Apr 2012, 18:28

a, cestitke! najzad si menjao dean-a :D u zdravlju te sluzio ovaj jax :ziveli:

valjda te nece ova duza skala brzo smoriti pa opet da moras da menjas gitaru

umart

Post by umart » 11 Apr 2012, 18:35

ne odgovori mi za deana.

ekonomski ti se onda najvise isplati da uzmes polovnan emg set,jer dobijas elektriku u paketu.koliko se sjecam ona vec ima socket za bateriju,tako da banja.da nij nekim slucajem ostalo onaj emg-ov buster sto su stavljali u te dzeksone?lijepo radi na 85tici moram da priznam,koliko god ne gotivio emg.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 11 Apr 2012, 18:39

ne,misim da nije,ali ostao je push-pull...
pa rekoh da to je tan kinez dean,bolt on,koji je meni odlicno radio...

@mislim_stvarno
hvala hvala ,ali malo mi je krivo sto sam se resio prave sijekire :/ ali kada ovo budem zasvirao sada za vikend na pravom pojacalu promenicu misljenje :)

umart

Post by umart » 11 Apr 2012, 18:44

nema sta da se kajes,sam compund radius vrat na tom jacksonu narocito na tolikoj skali vrijedi cisto zlato.steta za taj buster sto ti nije ostao.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 11 Apr 2012, 19:01

pa jos sabiram utiske ,jos je sviram ,pa kada se budem nasvirao napisacu bar neki mali review posto na netu sam bas slabo nasao.a sto se tice bustera,kaze mi da nije bas najsrecnije radio na emg hgz magnetima,objasnjavao mi je nesto,da ne pisem ,ali u principu ono nema ga vise :)

umart

Post by umart » 11 Apr 2012, 19:07

da,na hz susti i pravi ogromnu mikrofoniju ali zato na 81cu a narocito na 85tici radi sabija.steta,opet kazem,sto ga je makao ili prodao.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 11 Apr 2012, 20:05

HeatMan wrote: ajd da probam da ne davim...
sreća u ovo... :mrgreen: :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 11 Apr 2012, 22:01

Kuato Design presents - a high-gain silicon fuzz face - Fuzzy Morals

Image

Image

Image

greshka u planiranju [imbecile] je uslovila feature, a to je pristup trimpotu za odredjivanje bias-a, "na uvce".

Image

bio sam sproveo i zhicu od podnozhja socketa kolektora Q2 i ubacio je umesto jednog shrafa kutije, pa da mogu bez otvaranja kutije i vadjenja vero-a napolje da podeshavam bias, medjutim mrka kapa, reagovala je kao antena i kupilo je razne frekvencije shto je rezultovalo pishtanjem. dakle, ovo - nije dobra ideja.
nevertheless, ostaje ta opcija, na uvce. najdrazhu poziciju sam obelezhio srebrnim lakom za nokte na kutiji, chime uvek i napishem kao eto taj zhig, Kuato, na poklopcu kutije.
slika unutrashnjosti
Image

yes, it's crowded, ali nista to ne smeta. zamisao i jeste bila da to bude jedan standalone uredjaj, brutalna gain fuzzy mashina koja staje u torbicu za mobilni ili vashu pederushu :D
no LED, cause led on a fuzz face is gay. :P shalim se, hteo sam da ceo fuzz bude sochinjen od komponenata dostupnim u zemlji.
a cela njegova zamisao je high gain saturisani raspadajuci eric johnson zonfa, ali u clean pojachalo, ne onako kako se obichno koristi. i veoma sam zadovoljan rezultatom, nadam se da ce pasti i neki klip.
drug guv'nor i ja smo izabrali strava trandzhe za low gain verziju silikonskog FF-a i to je radilo SJAJNO, on trenutno radi na kockanju svog primerka, go guv'nor! :)
medjutim za te low gain situacije imam klon 69-e, pa sam hteo i neshto zaista brutalno ali debelo i meko, raspadajuce.
prvi tranzistor je 2N2219A dok je drugi high-gain BC183 [njih koristi pomenuti eric johnson...]
nabavio sam i bc108-ice kao i bc182, a kombo bc182/bc183 je navodno analogman-ova omiljena kombinacija, pa cu i to probati ali za sada sam zadovoljan ovim. Bias drzhim na 6.00V tako je najdebeliji. RF smetnje i oscilacije sam lako otklonio bez mnogo gubljenja visokih frekvencija. Ono shto me iznenadilo pozitivno je da se sjajno chisti i u high gain varijanti, i sa jakim magnetima mog SG-a. kad se smanji volume pot dobijaju se sjajni vinage tonovi, divno. zanimljivo je da je FF jedna od retkih situacija u kojima zaista mogu da se chuju kondenzatori koje imate u tone sekciji gitare, u drugim primenama i ne toliko izrazheno. pa valjda je taj FF i zato toliko voljen, on je prosto nastavak na vashu vec dobru gitaru. zato se i kazhe na analogmanovom sajtu "morate imati odlichnu gitaru i sjajno pojachalo da bi uzhivali u zvucima FF-a, ne mozhe to sa ispod prosechnoom opremom da zazvuchi" i, eto, snobovski, moram da se slozhim...
Ova nalepnica na slikama je prva, koju sam sjebao malo i izgrebao, ali sam onda ubacio novu, i sad je cakum-pakum.

Fuzzy Morals.
A new playa in the city.

Image

Cheers :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 11 Apr 2012, 22:03

Oću da čujem!

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 11 Apr 2012, 22:10

"Kuato my ass"!!! :D

nego svaka cast, garisha. :)
(i bateriju si bolesno smestio unutra, bravo)
sad kad si vec izbusio toliko rupa, onda ne smes da stanes, busi dalje (keyholes, kao design, and other holes), i dalje ce biti faradejev kavez, samo sa luftiranjem! :XD:

:ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 11 Apr 2012, 22:53

Ludnica, svaka čast! :) Prebolesno spakovano, nema šta! :ziveli:

Snimci ASAP !! :kokice:

Post Reply