Hip-hop je cela kultura, ceo pokret, koji izmedju ostalog ukljucuje i muzicki zanr. Osim muzike, tu spada (kao sto je to obicno sa kulturama), nacin govora, nacin oblacenja, umetnost van muzike (grafiti su npr graficki izraz hip hopa), i uopste, nacin urbanog zivota. Postoje 4 osnovna elementa (pleonazam, al sta ces) u hip hopu: hip hop dens (iliti breakdance), urbano inspirisana umetnost (grafiti), DJovanje (glagol od DJ), i MCovanje (glagol od MC (skr. Master of Ceremony), odnosno repovanje (eto razlike, rep je deo hip hopa)...
DJ-evi su ljudi koji pustaju muziku snimljenu pre samog nastupa, specijalno za publiku, dok je MC onaj koji repuje uz taj beat ili nesto drugo. A, samo repovanje moze da se definise kao ritmicno izbacivanje rima

argh, ima ovde jos stosta da se kaze, ali ja stvarno STVARNO ne shvatam FOXa i ove ostale kako mogu toliko da pisu... Inace, vecinu ovoga mozete naci na wikipediji (i vise), ali ja rek'o ovako cu pre da vas zainteresujem , pa ko hoce vise, nek izvoli, a i vredi imati ovako nesto na forumu, cisto da se zna... Ima vas dosta koji nisu upoznati sa hip-hopom i zao mi je zbog toga, pa cu ja malo da sirim awareness.

toliko od mene, mozda kasnije napisem nesto o nasoj hip hop sceni...