Marshall JTM pojacalo problemi

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

zokigajson

Marshall JTM pojacalo problemi

Post by zokigajson » 13 Apr 2012, 12:48

Pozdrav svima,je li neko imao ozbilnjije iskustvo sa pojacalom MARSHALL JTM 30,60 itd...ali ne iskustva onog tipa-CUO SAM,VIDEO SAM itd..(kao sto rece moj prijatelj-CUO SAM DA JE S.FROJD BIO OPSEDNUT SEXOM-a nikad nista nije citao), vec iskustvo nekog ko ga je svirao bar godinu dana....Hvala i pozdrav!

zokigajson

Re: Marshall JTM pojacalo problemi

Post by zokigajson » 13 Apr 2012, 13:38

...posto se prica da je model JTM promasaj MARSHALL-a,da je kvarljiv,tope mu se _PCB-ovi od zagrevanja itd...zato je i kratko trajala proizvodnja istog,tako bar kazu neki..

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 13 Apr 2012, 13:58

Drugar ima to pojacalo, imao je problema sa pregrevanjem, dok mu nije ugradio nazad jedan obican kuler koji je sve to hladio, i sad mu radi sasvim dobro :)

zokigajson

Post by zokigajson » 13 Apr 2012, 14:19

Guitar_thrill wrote:Drugar ima to pojacalo, imao je problema sa pregrevanjem, dok mu nije ugradio nazad jedan obican kuler koji je sve to hladio, i sad mu radi sasvim dobro :)
znaci ipak je istina...gde ima price,i istina je blizu,gde ima dima i vatra postoji!

nikolic025

Post by nikolic025 » 13 Apr 2012, 21:14

Ja sam imao JTM60 212 Heritage greenback zvucnici,pojacalo je jos imalo fabricke lampe i sve fabricki,radilo je kod mene po ceo dan,u sred leta i nikada nista...I ja sam se tripovao oko toga i hteo da ugradjujem kulere i na kraju odustao jer nikada nisam imao ni najmanji problem...Radi bruka,ja posle toga bolje pojacalo nisam probao,a probao i posedovao sam mnoga nakon njega...Jako mi je zao sto sam ga dao,ali sada ne bih uzeo takvo osim ako znam od koga uzimam,jer bas zbog tih prica ljudi svasta rade sa njima...Moja neka filozofija je bila,ako je on sljakao 10 godina bez najmanjeg problema,zasto bi se meni sjebao...?Ako se desi,onda cemo resavati,ali hvala bogu nije...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 13 Apr 2012, 21:38

Ma ja kontam da je to sve naduvana prica i da zavisi od modela do modela i takodje do toga koliko ostavish pojacalo udaljeno od zida a ne zaptiveno da ne moze da struji vazduh. Mislim...ipak Marshall nije neka krsh firma da bi zayebali se oko tako toga. U krajnjem slucaju kuler je oko 10evra. :) :ziveli:

nikolic025

Post by nikolic025 » 14 Apr 2012, 03:56

Ma,ja sam oko pola metra od zida ostavio,cak sam jedno vreme i drzao dodatni box 2x12" izpod,tako da je furao jacu snagu,i radi po par sati u full-u,pa ostane na stand by-u pola sata dok popijemo pivo i odradimo pis/pus pauzu i opet udri po 6 sati u sred leta na 40 stepeni i nista nikada...Video sam i fore da su ljudi busili odozgo pojacalo i stavljali one plasticne mrezice,pa izbuse i od nazad limenu kutiju pa naprave onu resetku i kao resili su problem,a realno,problema nema,bar kod mene nije bilo...A bas sam ga gazio...Taj komad da mi je sada,ne bih ga dao ni za 1000E,jer me je stvarno extra sluzio...Ali ga je los glas zbog,mozda serijske greske,skupo kostao...To je,pretpostavljam jedna serija izasla koja je imala problem sa pregrejavanjem,jer znam ljude koji su imali i JTM30 i 45 i 60 sa po jednim,dva ili glave i da su extra zadovoljni bili,neki jos uvek imaju...Ni od koga nisam cuo da je bas on imao problem i da mu se istopio pcb ili crkle lampe od pregrevanja...

zokigajson

Post by zokigajson » 17 Apr 2012, 09:23

Ok narode,ako vi tako kazete...ja gledao na nekim stranim forumima kukaju ameri i britanci,ali verovatno je to do nacina koriscenja,pogotovo sto tamo to moze da priusti svaki klinac bez nekog narocitog iskustva sa lampasima uopste...ovde dok ne skupis za lampasa i nize klase ``ispeces zanat``,he,he,hvala svima!

zokigajson

Post by zokigajson » 17 Apr 2012, 09:29

nikolic025 wrote:Ma,ja sam oko pola metra od zida ostavio,cak sam jedno vreme i drzao dodatni box 2x12" izpod,tako da je furao jacu snagu,i radi po par sati u full-u,pa ostane na stand by-u pola sata dok popijemo pivo i odradimo pis/pus pauzu i opet udri po 6 sati u sred leta na 40 stepeni i nista nikada...Video sam i fore da su ljudi busili odozgo pojacalo i stavljali one plasticne mrezice,pa izbuse i od nazad limenu kutiju pa naprave onu resetku i kao resili su problem,a realno,problema nema,bar kod mene nije bilo...A bas sam ga gazio...Taj komad da mi je sada,ne bih ga dao ni za 1000E,jer me je stvarno extra sluzio...Ali ga je los glas zbog,mozda serijske greske,skupo kostao...To je,pretpostavljam jedna serija izasla koja je imala problem sa pregrejavanjem,jer znam ljude koji su imali i JTM30 i 45 i 60 sa po jednim,dva ili glave i da su extra zadovoljni bili,neki jos uvek imaju...Ni od koga nisam cuo da je bas on imao problem i da mu se istopio pcb ili crkle lampe od pregrevanja...
ok matori,ali stvarno je postavka lampi bez veze,imaju hladjenje samo sa jedne strane,a sa druge prze direktno u masinu,zato mnogi i imaju probleme verovatno...ali svejedno je ugradnja ventilatora maciji kasalj....thanks bro!

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 17 Apr 2012, 12:40

pretpostavka da ameri i britanci ne znaju da koriste lampaše, ili bar ti mlađi ne stoji, jer onda bi kukali i na ostale lampaše i maršale, a ne samo za ovaj model, tako da ima tu nešto sigurno! :) a opet, taj koji je preživeo do sada, 15 godina, je verovatno prošao test, i može da se koristi, a zvuk im je super! :)

zokigajson

Post by zokigajson » 25 Apr 2012, 14:49

znaci pojacalo radi do J...,pravi MARSHALL ton....e sad u cemo je fora kad prespojim malim kablicem EFECTS LOOP-paralel(a postoji i serijski...) dobije se malo vise volumena,jel to dobro,tj. normalno ili...? hvala! ima i pot na kome se isti LOOP dozira-pojacava...

umart

Post by umart » 25 Apr 2012, 14:55

za marsal je normalno,ako se ne varam loop ima 6 db pojacanja,i nesto vise smanjenja,da ti sprave u loop-u ne bi klipovale/imale dovoljno signala.

zokigajson

Post by zokigajson » 25 Apr 2012, 15:03

umart wrote:za marsal je normalno,ako se ne varam loop ima 6 db pojacanja,i nesto vise smanjenja,da ti sprave u loop-u ne bi klipovale/imale dovoljno signala.
da li je preporucljivo da ostavim tako prespojeno,posto ne koristim efekte...? imam prilicno vise volumena i drajva...

umart

Post by umart » 25 Apr 2012, 16:36

u ljubavi,ratu i tonu je sve dopusteno :) ako tvom uvu bolje radi,koga briga za "pravila".

jedino tako sto moze da se desi jeste da ce vise izlazne lampe da rade,samim tim ce prije da se istrose,ali ako nije neka drasticna razlika sumnjam da bi bila drastina razlika u zivotu lampi,ali ovo neko iskusniji neka prokomentarise,ja do sad nisam imao problema sa zivotom lampi.

svaki (vecina) marsala bolje zvuci otpanjena.

zokigajson

Post by zokigajson » 27 Apr 2012, 15:59

Pojacalo kao prvo uopste nije lose zamisljeno,kako neki kazu,ali je definitivno istina za pregrevanje,instalirao sam dva kulera kao na kompu(na procesoru) i nema frke,ako ih iskljucim na sat-dva usija se,i to jos dok je bilo hladnije vreme...ton je vrh,iz cirka 70% ROCK i BLUES pesama...u pitanju je model JTM 60 3x10,a bio sam skeptican,zbog jednog modela,koji sam probao pre par godina,JTM 30,sa 1x12,i lampama 6L6...covece to niti je bio FENDER,nit` MARSHALL...eto kako covek stekne los utisak...

Post Reply