ovo si napisao a palish se na twisted tele sound ?!Cortex wrote:ajmo sad na momenat za nas koji numemo, a mrzi nas da guglamo, wtf is a baseplate and what does it do?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
ovo si napisao a palish se na twisted tele sound ?!Cortex wrote:ajmo sad na momenat za nas koji numemo, a mrzi nas da guglamo, wtf is a baseplate and what does it do?
Kakav je ton?Cortex wrote:u opisivanju tona mogu da idem u najfinije nijanse
Pa sad da se prave odvojeno za USA tržište i nas buraniju ne verujem,al da ih neko razdvaje i klasifikuje u to sam ubeđen.Dal u Kini ili u USA,nemam pojma.Zakoni u USA ili Kanadi koji štite potrošača od bofla su rigorozni(posebno treniraju strogoću na kosooku robu),to važi za bilo koji proizvod ne samo za gitare.Kineske patike kupljene u USA i te iste u Srbiji nemaju veze jedno sa drugim.SonicX wrote:imadoh bullet strata, i mogu ti reci da sam se zeznuo kad sam je kupio. Na kraju sam je jedva prodao.
Pogledah sad cene Classic Vibe-a, koliko para toliko muzike. a pogotovo sto se drugacije prave gitare za americko, a opet sasvim drugacije za nase trziste. Cisto sumnjam da ces dobiti isti zvuk kao sto ga ima gitara na slici.
baš tako...Dersu Uzala wrote:Nije to vezano samo za Srbiju. Kada su u pitanju mnogi konzumentski proizvodi koji se koriste sto kazu day-to-day u masovnoj potrosnji (higijena, prehrambena industrija, odeca), otkako je svet globalizovan ima svega toga. Nije rec o tome da se nesto pravi samo za Srbiju vec isti proizvod ima vise varijanti i uglavnom se plasira na sasvim odredjena trzista i legalno ne bi smeo da se prodaje na drugom trzistu. Kontraband je doduse nesto drugo.
NIkad nisam pio bolju (kvalitetniju ?) Koka Kolu od one koju je 'punilo' bese Slovenijavino u Zemunu pre 30-40 godina ili Pepsi koji je 'punio' Navip iz Krusevca. Iz boce. Iz konzerve, najjaca mi je bila 'talijanska. Milka cokolade se prave u nekih 8 fabrika svud po svetu. Preferiram strogo austrijske. Ne zbog alpskog mleka, jer ta cokolada i ne vidi mleko, sve je to mleko u prahu (a la digitalni efekti jel). Nike patike su bile tiha jeza dok su ih pravili krajem 70-tih i pocetkom 80-tih na Ta(j)vanu.
Pljuge, dontivngetmistarted. Italijanski Marlboro 70-tih i ranih 80-tih mi je bio najjaci. Americki Pall-Mall sa filterom, ali samo za izvoz u Evropu. Winston International, pravljen negde u Evropi (Svica ili Svabija?). Nije samo sto se razlikuju recepti (zbog ukusa i eventualno zakona ciljnih potrosaca) vec i sastojci. Ne dovlaci se sve to iz zemlje porekla originalnog proizvoda. Ima i obrnutih slucajeva. Prosle-pretprosle godine, moja poznanica, amerka, svratila do Beograda u prolazu iz Azije nazad za US of A. Seta ona tako Terazijama, krenuo letnji pljusak, sta ce di ce, sa detetom od godinu dana, smugne ona u nas McDonalds. U L.A.-ju joj to ne bi nikad palo na pamet. A i vegetarijanka je. Usla i narucila pitu od jabuka i kapucino. U Americi je to ono, nesto najgrdje sto mozes da pojedes, sve je sintetika. Riba odlepila, kaze jedan od najjacih kapucina i pita sa jabukama koji je jela, pogovoto za fast food. Kad je videla samo kako je uredjen taj McDonalds usrala se i poslala fotke sa cela. Ovi njeni ortaci na FB, kao, ma daj, gde ima takav McDonalds u svetu, 5 star McDonalds? Pa ti jos sluze kapucino (ovde sluze samo obicnu kafu iz automata, bljak, i to odskora). Pa jos iz keramicke solje (na zapadu sve papir). Napravise famu oko toga.
Elem, globalizacija + pad morala kad su u pitanju poslovne (i ljudske) vrednosti i profit = sve ovo sto ljudi u tom clanku navode. Kupac danas mora da bude Sherlock Holmes da ustanovi sta to jede i pije, odakle to dolazi i ko to pravi. I kako, od cega.
oce l' neko da odgovoriclapton wrote:imam u planu da uzmem nesto iz Classic Vibe serije ali bih odmah po kupovini stavio Goranove pikape. nesto mi se vise svidjaju ovi Telecasteri, jedino sto mi smeta je sto je vrat kod istih dosta tanak. nisam ih jos probao ali tako pise u specifikacijama. imate li neke predloge?
na oglasima potrazi ocuvan telac clasic 50 mexico ili baja telekaster,oba imaju deblje vratove a baja ima rekao bih i jako interesantne magnete i sest vrsta tonova,pa si miran duzi period.clapton wrote:imam u planu da uzmem nesto iz Classic Vibe serije ali bih odmah po kupovini stavio Goranove pikape. nesto mi se vise svidjaju ovi Telecasteri, jedino sto mi smeta je sto je vrat kod istih dosta tanak. nisam ih jos probao ali tako pise u specifikacijama. imate li neke predloge?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest