Kako prepoznati lazhnog Fender Stratocastera

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
eg303

Re: Kako prepoznati lazhnog Fender Stratocastera

Post by eg303 » 18 Apr 2012, 11:28

Pa bitno je bar koliko je i bitno da se zna koliki je razmak između one 2 tačke na 12. pragu ili da li je strat iz 1984 imao 21 ili 22 praga, ni manje ni više bitno od toga a kao vezano je za temu tj. ako se naiđe da neko nudi strata sa takvim vratom da li tako nešto pokazuje da je original ili kopija, e sad ako to nije bitno, onda i nije ni cela tema bitna, tj. svejedno je da li je to oriđinal ili replika...

nesharm

Post by nesharm » 18 Apr 2012, 11:35

Valjda prvo okacis serijski broj strata da pokazes da je pravi, i da potencijalni kupac moze da proveri, ovaj ocigledno namerno nije uslikao headstock...

Milanares

Post by Milanares » 18 Apr 2012, 11:46

ok,
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-S ... id=5769772

jel' ovaj pravi il lazni?
vreme pocinje.....sad!

dweezil

Post by dweezil » 18 Apr 2012, 12:12

pa pravi je vidis da ima cak i Fender struju :bambi:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 18 Apr 2012, 12:20

Jel to onaj lik cije gitare menjaju vratove tokom prodaje, jedne nedelje je mejpl fretbord, sledece nedelje rosewood, itd ? :bambi:

komil

Post by komil » 18 Apr 2012, 13:15

Milanares wrote:ok,
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-S ... id=5769772

jel' ovaj pravi il lazni?
vreme pocinje.....sad!
Telo mi izgleda pravo, po tome što sam video tako otprilike stare (iliti ne stare) ti stratovi, takva boja ispadne, farbani su ovako, bridž je takav (ima natpise, to ne falsifikuju jer iz mrzi), pickguard je već blagi mint-green, kapice za potove su takve (za dlaku valda drugačije od USA, u svakom slučaju, ovakve su na japancima)... to sve odgovara. E sad, za vrat, i pločicu (bez serijskog broja?) ne znam (zato što sam ja uvek gledao stratove iz one prve, JV, serije). Naravno, u JV seriji su USA pikapi. Kasnije nisu, i to se slaže sa pričom da je neko poželeo da promeni "struju"..
Kill surf city wrote:Jel to onaj lik cije gitare menjaju vratove tokom prodaje, jedne nedelje je mejpl fretbord, sledece nedelje rosewood, itd ? :bambi:
Jeste :lol: I provaljeno je na forumu po slikama da je jedan vrat kupio na ebay.de :roll:

Milanares

Post by Milanares » 18 Apr 2012, 14:07

Ja sam gledao ovo i jedino mi je sumnjivo sto je prilaz truss rodu "odozgo", MIJ-ovi '87-'89 sa tim glavudzama imaju bash obrnuto. Sto se serijskog broja tice, to je ok, na pravom je mestu, a plocica bi trebalo da je bez "F"-a, i prvo sam pomislio zasto nije sa 3 srafa ali ovo je onda onaj '67 reissue fazon. Ili gresim. Kontam da nema nista loseg u tome da se prave kombinacije "ovo telo - onaj vrat" dok je to sa ciljem boljeg rada gitare, i naravno da treba biti eksplicitan kad takvo sta prodajes.
A i to da se "struja" menja na japancima je legitimno.
Nego, da li je neko 100% siguran da je gitara troo fendjer ili treba Trzalicu kontaktirati?
:mrgreen:

Trzalica

Post by Trzalica » 18 Apr 2012, 22:34

Milanares wrote: ........... ili treba Trzalicu kontaktirati? :mrgreen:
Koga na kraju svih krajeva zanima da li je Fender iz oglasa budžen ili nije, ako neko direktno ne planira kupovinu baš tog komada? Koliko vidim, niko od vas to nije zatražio, znači, samo trošite slobodno vreme (koga izgleda imate na pretek) usled nedostatka kvalitetnog života van ove "virtuelne zajednice". Ljudi, vi ste od ovog foruma (na kome su nekada i gostovali MUZIČARI) stvorili sektu u kojoj svako ko ne "pristupi" po pravilima reda, biva čoporativno proteran i proganjan.. jezivo ... :O.o:

Nema potrebe mene ništa da pitate, meni je vas baš žao! :grummel_2:

Moram priznati da mi je ranije bilo zabavno da vas punim kao mladu ćuretinu :mrgreen: no danas ... hmm ... danas mi vas je zaista, ali,iskreno žao. :(
Čitam vaše pisanije i ne mogu da verujem da i dalje živite u zabludi da ste kojekakvi stručnjaci u poznavanju svih osobina i odlika muzičkih instrumenata. Činjenica da svakodnevno tumarate KP i sličnim buvljacima, činjenica da znate šta i od koga je ko kupio, znate svaki detalj o transakciji godinama unazad, čak i svaki vrat gitare iz ponude sa nemačkog ebay-a :shock: govori da ste godinama zaokupljeni jedino ovom temom, jedino ovim VIRTUELNIM životom, strašno! :grummel_2: :grummel_2: :grummel_2:

Za kraj, takodje mi je žao zbog činjenice da je kor. ime: "Trzalica" svojim komentarima urezalo dubok ožiljak u svakoj vašoj moždanoj ćeliji. No, neka, dobra je to terapija. :mrgreen:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 18 Apr 2012, 22:47

Trzalica wrote: Za kraj, takodje mi je žao zbog činjenice da je kor. ime: "Trzalica" svojim komentarima urezalo dubok ožiljak u svakoj vašoj moždanoj ćeliji.
Ne znaš gradivo, trzavko. Ćelije umiru i obnavljaju se. Tako da, prolazna si stvar.

Love,

MentalFuck

Kole man

Post by Kole man » 18 Apr 2012, 23:39

MetalFunk wrote:
Trzalica wrote: Za kraj, takodje mi je žao zbog činjenice da je kor. ime: "Trzalica" svojim komentarima urezalo dubok ožiljak u svakoj vašoj moždanoj ćeliji.
Ne znaš gradivo, trzavko. Ćelije umiru i obnavljaju se. Tako da, prolazna si stvar.

Love,

MentalFuck
Zapravo mozdane se ne obnavljaju

MetalFunk

Post by MetalFunk » 18 Apr 2012, 23:41

Whatevs. You get the point.

Milanares

Post by Milanares » 19 Apr 2012, 08:22

Trzalica wrote: Koga na kraju svih krajeva zanima da li je Fender iz oglasa budžen ili nije, ako neko direktno ne planira kupovinu baš tog komada?
Mozda ja planiram, mada bez tvoje pomoci....ne znam. :cry: Ipak bih ja original, ono, imam tu neku ideju ka originalnoscu, da ne tumaram vise :oops:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 19 Apr 2012, 09:11

lol, dobro je shto se zadrzhalo u narodu, admin mi obrisao potpis :lol:

:ziveli:

Mixer

Post by Mixer » 15 May 2012, 16:35

Milanares

Post by Milanares » 15 May 2012, 18:25

to moz' sasvim lepo da radi, meni je malo bzvz sto je headstock tako iz dva komada...

Post Reply