Pozdrav svima. Vec neko vreme pratim forum i hvala vam na pomoci jer citajuci o vasim iskustvima kupio sam prvu gitaru (Fender Strat Blacktop) i pojacalo (Fender Frontman 15g).
Kada sam to kupio bio sam vise nego zadovoljan. Kasnije sam dodao i procesor (RPx400) i onda sam zakljucio da ne moze sve da se ukapira iz tudjih iskustava, mora nesto i da se plati.
Ukapirao sam da zelim manji lampas za po kuci jer nisam muzicar vec mi je gitara hobi i ono strasnije da zelim Hot Rod Deluxe tj taj zvuk.
Evo konacno i pitanja:
Posto mi se svidja kombinacija 12AX7 i 6V6, zanima me da li mogu da kupim npr Laney VC15-110 i da umesto EL84 stavim 6V6 i time dobije bar priblizno Fenderov lampaski zvuk?
Hvala.
prelazak sa el84 na 6v6 nije tako jednostavan...ne mozes da izvuces jednu i "butnes" drugu. Imaju skroz drugacije podnozje. U najmanju ruku moras da zamenis 9pin podnazja octal-nim, sto nece biti trivijalno jer su montirani na stampu najverovatnije. Cak i kad sve to uradis, kolo je dizajnirano za el84. Mozes da prilagodis bias ka onome sto 6v6 voli, ali sta znam...ne bih to radio.
Hvala xspaceman, video sam ali bih 2 kanala i reverb.
Hvala i tebi bancika. Tako sam i mislio ali ajd' da pitam.
Izgleda da cu morati ili da se odreknem kombinacije lampi-2 kanala-reverb ili da pocnem da stekam za hot rod deluxe
Nisam siguran, ali rekao bih da je to onaj Nesin bivsi anp (ovaj iz oglasa)? Ako je tako, ne zvuci bas tako mocno kao ovaj sa snimka, iz nekoliko razloga, od kojih je jedan i nesto losiji zvucnik.
Bio je unutra rocket 50.Posle nekog vremena je taj tip ubacio greenback.
Sa roketom je pojacalo prodato za 350-400eu pa sad vidi kolko ti vredi taj greenback.
Ne znam razlike izmedju cortexovog pojacala i mog bivseg sem zvucnika, nekog fx loopa i eventualno drugacijeg reverba.
Delovi su kvalitetni , izrada odlicna i uredna.
Ja mislim da taj tip ceni svoje pojačalo sada bar 600-700e, jer sam se čuo s njim povodom neke druge kombinacije, pa mislim da smo pomenuli u razgovoru. Ali treba proveriti, neću da garantujem.
Ljudi puno vam hvala, mnogo ste mi pomogli.
Castim pivo ako nam se ukrste putevi.
Hvala Cortex za to decko, bas si me podmladio. Ti imas 2 piva.
Ici cu da ga cujem i videcemo sta ce da ispadne. Ako je ovo pojacalo 2/3 od snimka onda je to, to.