wah i od
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
wah i od
Treba mi pomoc u kupovini Wah i nekog overdrajva. Svirace se Hendrix,SRV,Mayer. Budjet mi je nekih 120 evra.Koristice se sa behringer dd100,behringer dr100 i gdi 21 u pedalobordu koji ce ici direkno u razglas za probe i manje svirke. Takodje kako da spojim te efekte tj. kojim redosledom. Unapred hvala na odgovorima
Re: wah i od
+1 za izbor...jedino je malo problem sto je OD dobra onoliko koliko je dobro pojacalo u koje ga bockas...ovako direct ne znam koliko ima vajde....ali uzmi ih, ostace ti za kasnije 
ako imas nekog da ti donese iz usa, onaj mxr classic OD ubija. Kosta 40$ (ali moze da se uzme za 30$ periodicno sa kuponima za popust) i moze da se kupi samo u guitar center radnjama. Kad je otvoris ista je kao mxr gt-od i zw-od. Ima i skriveni switch da prebacujes od jedne na drugu, razlikuje ih samo paint-job. Ja sam je kupio i odlicna je, pogotovo kad se uzme za koje pare. Inace je dosta slicna sa SD-1...samo nema unutra spageti ozicenje nego je smd odradjena.

(moja je krem boje za zelenim slovima)

ako imas nekog da ti donese iz usa, onaj mxr classic OD ubija. Kosta 40$ (ali moze da se uzme za 30$ periodicno sa kuponima za popust) i moze da se kupi samo u guitar center radnjama. Kad je otvoris ista je kao mxr gt-od i zw-od. Ima i skriveni switch da prebacujes od jedne na drugu, razlikuje ih samo paint-job. Ja sam je kupio i odlicna je, pogotovo kad se uzme za koje pare. Inace je dosta slicna sa SD-1...samo nema unutra spageti ozicenje nego je smd odradjena.

(moja je krem boje za zelenim slovima)
Last edited by bancika on 27 Apr 2012, 14:53, edited 1 time in total.
Što se tiče predloga za wah i drajv, to je sve ok, slažem se...
Samo sam hteo da dam predlog što se tiče redosleda povezivanja pedala... Koliko sam razumeo, želiš da ideš direkt u mix, preko GDI21. U tom slučaju, ako već imaš drugu drive pedalu, GDI bih koristio kao simulaciju clean pojačala (namestiš na tweed, clean, igraš se sa pozicijama mikrofona itd), a pedale bih vezao ovim redom:
Gitara -> Wah -> drive koji uzmeš -> DD100 -> DR100 -> GDI21 -> mikseta.
Ili da probaš da reverb staviš posle GDI, ali onda ne možeš balansiran XLR izlaz da koristiš, što možda i nije velika šteta ako nije predugačak kabel do miksera. Probaj, i vidi šta ti zvuči ok. U svakoj kombinaciji, GDI uvek uključen (jer on u stvari pravi klin zvuk od sirovog gitarskog signala), i bukvalno na njemu namestiš klin kao što bi namestio i na pojačalu, i vežeš pedale pre njega, kao što bi ih vezao ''ispred'' pojačala.
Samo sam hteo da dam predlog što se tiče redosleda povezivanja pedala... Koliko sam razumeo, želiš da ideš direkt u mix, preko GDI21. U tom slučaju, ako već imaš drugu drive pedalu, GDI bih koristio kao simulaciju clean pojačala (namestiš na tweed, clean, igraš se sa pozicijama mikrofona itd), a pedale bih vezao ovim redom:
Gitara -> Wah -> drive koji uzmeš -> DD100 -> DR100 -> GDI21 -> mikseta.
Ili da probaš da reverb staviš posle GDI, ali onda ne možeš balansiran XLR izlaz da koristiš, što možda i nije velika šteta ako nije predugačak kabel do miksera. Probaj, i vidi šta ti zvuči ok. U svakoj kombinaciji, GDI uvek uključen (jer on u stvari pravi klin zvuk od sirovog gitarskog signala), i bukvalno na njemu namestiš klin kao što bi namestio i na pojačalu, i vežeš pedale pre njega, kao što bi ih vezao ''ispred'' pojačala.
da gdi bi koristio na fender(tweed) simulaciji i verovatno poslednjeg cu ga staviti poslednjed. Nemam nikog u americi ko bi mi doneo mada ta pedala bi bila najisplativija ali sta je tu je.Da li je mozda bolje da dodam jos malo para za boss bd-2 ili DOUBLE MUFF pedalu. Vox wah sam i ja mislio uzeti tako da je to odluceno. Da li kod nas jos negde ima u prodaji behringerov stimer.
Što se tiče BD-2 ili Double Muff-a, jbg, različite su pedale, sve zavisi šta ti treba... Obzirom da si rekao Hendrix, SRV, Mayer, ja bih išao na SD-1ili BD-2 (obe su super), šta uhvatiš na oglasima... Behringer štimer uglavnom najčešće imaju u Artistovim radnjama, ali se pojavi svake prestupne godine. Nazovi, raspitaj se barem...
onda cu isprobati sd-1 ili bd-2 pa koja mi se vise svidi uzimam, zvao sam vec artist dvaput i svaki put su kazali za dve-tri nedelje pa pitam. Hvala na odgovorima

jesi razmisljao o clip-on stimerima? da uzimam neki, uzeo bih takav...nema cimanja da ga drzis na pedalboardu, bypasujes i slicno...ovako ti nikad nije u signal chainu, a radi svoj poso. Naravno, nije zgodan kao npr polytune, ali zavrsava i obicno kostaju peanuts.
jesam ali nisam bio siguran dali bi oni radili u bucnoj prostoriji naprimer na probi dok ostali sviraju
ako si sklon eksperimentisanju ja bih uzeo obiccan gcb95 crybaby (kao sto jesam) i igrao se.tako ces usput provaliti sta i kakav ti wah treba posto je stvarno najsubjektivniji efekt,tj svi mi u glavama imamo tacno sta i kako treba da radi.ali ako hoces instant rjesenje,vox u stock formi jeste bolji.
sklon sam eksperimentisanju mada idem na vox cisto iz finansiskih razloga,mada hvala na savetu
sto,ja uzeo prosle nedjelje gcb95 u idealnom stanju,sve vrh,ne susta pot,svic odlican,radi regularno za 40 jura.to bar mozes lagano skoro i na slijepo da uzmes,nemoze se krajbejbiju nista desiti,lise da se polomi ona plastika za bateriju,a to je na banzai-ju tipa 100 din ako bas zelis da je sve u top stanju.stave ljudi 60 jura cijenu,ali ih je toliko po oglasima da neces imati problem da spustis.ali i vox se regularno moduje,samo ih je manje,pa ako ti zvuci u stock formatu bolje,mozda je pametnije da to uzmes,da budes zadovoljniji dok ne krenes da modujes pedalu.
Ili Zakk wylde ili Dimebag model, ako bi da sviraš Hendrix/SRV fazon.
plus jedan, za zakk wylde wah pedalu.