MFGC11 - Aleksej

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Aleksej79ns

Re: MFGC11 - Aleksej

Post by Aleksej79ns » 29 Mar 2012, 18:25

Ovo vec postaje frustrirajuce.... :x

Ostalo mi je jos da finalizujem neke stvari i da krenem da farbam/lakiram gitaru. A to su bas sitnice kao, da izbusim rupe za strap button, pa za ovu plocicu na koju se montira dzek, pa rupu za trpolozajni prekidac, i tako dalje...

I najveci problem mi je bio prekidac. Nije mozda toliko tesko naci ga, ali u Mitrosu (a i bilo gde) kosta citavo bogatstvo. Mislim zaista ne mogu da dam 1.000 ili cak blizu 2.000 dinara za prkidac!!! :shock: Moza za nekog Les Pola od 2.000 evra to nije bzvz, ali meni jeste za moju gitaru koja ce da kosta cela 10.000 dinara.

I nadjem ipak po preporuci odavde (na nekoj od prvih strana) i narucim iz Music Media centra. I to za 450 dinara. I to je OK. Uz to narucim kapice za potove, plocicu, dzek, i jos kojekekvu sitnariju, ali generlano svasta sto utice na moj rad (polozaj gde ce da se izbuse rupe itd.). I cekam svaki dan kada ce me zvati kurir za isporuku. I nista se ne desi, i ja nazovem i oni mi kazi da je malo problematican taj prekidac, i da treba "sutra" da stigne. Ajde ja sacekam prekosutra opet nema kurura. Nazovem opet, kazu stize za desetak dana. OK sacekam ja i to, sad me vec malo nervira. Hteo sam da izbusim rupu za prekidac PRE farbanja, ali ajde, nije jos hitno... I prodje 2 nedelje i jos uvek ne stigne. (ukupno 3 nedelje cekanja, mozd ai vise)

I na kraju odustanem, i BACIM 450 dinara na neke druge stvari u toj vrednosti, samo da bi mi poslali ovaj ostatak delova... To je bilo juce. I vidim da u Mitrosu ima neki za 350 dinara. Super! Nazovem njih, u Beograd naravno, nisam hteo da izgubim 10 minuta zivota zovuci radnju u NS, jer ZNAM da oni niad nista nemaju, i uvek mi kazu da mi je lakse da porucim preko neta, pre ce mi stici. (Naravno od kuce, a ne da mi on u radni slucajno pogleda da li ima i da mi pomogne, pa on je prodavac superstar)... To je bilo juce oko 12h. I oni mi kazu, imaju na stanju. Ja kazem da sam iz NS, i da cu naruciti TU ISTU stvar TOG MOMENTA preko neta, i da li je to OK. I kazu mi nema frke, cak ce mi skoloniti jedan prekidac, da slucajno ne bi nestalo dok ne uplatim. I ja tog momenta narucim preko neta, i cekam da mi stigne mejl sa podacima, pa da ODMAH odem da uplatim.

I evo SADA mi stize odgovor:

Poštovani,

Traženu robu trenutno nemamo na stanju. Ukoliko želite savet ili preporuku u vezi artikala koje imamo na stanju, ili informaciju o tome kada željeni artikal stiže u radnju, kontaktirajte neku od maloprodaja u Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Nišu.

Hvala na poverenju i srdačan pozdrav,

Vaš Mitros Music Co
.

Mislim ja to cak u mejli potpisan lik isti sa kojim sam pricao telefonom.... :roll: Neki Nemanja.

Mislim ja znam da je to stvar vredna SAMO 350 dinara, ali zar je moguce da su toliko neljubazni, neuvidjavni kada se radi o prodavcima, i da je to tako tesko naci.

Ajmo ljudi pomagajte, na kraju sam zivaca, da li neko ima da mi proda takav prekidac, ali da nije od zlata. (Mislim da ne kosta 1.000 dinara)???

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 29 Mar 2012, 19:38

E resena stvar na najmanje ocekivan nacin. Krenuo sam redom i zvao, i nadjem u Mitorsu u NS! :ziveli: Neverovatno ali istinito.

Stevan Hinic
ex Muzicar koji pije!

Post by Stevan Hinic » 29 Mar 2012, 20:00

E super, ziv bio i gitaru napokon zavrsio!!! Amin. :ziveli:

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 29 Mar 2012, 20:44

E brate, vala me namucio taj prekidac...

Od ove plate kupujem farbe i lakove itd i mislim da ce najdalje za mesec dana biti gotovo, onda jos ubacim magnete, to planiram od sledece plate i onda ostaje da se igram sa strujom, ali to su vec finese, bitno je da zasvira. :metal:

ApplePie

Post by ApplePie » 30 Mar 2012, 00:10

Farbe i lakovi obicno traju duze od mesec dana ... tj moras da cekas i vise ako hoces lepo da poliras. Cak i dvokomponentni poluretan ja sacekam mesec dana da ocvrsne kako treba pre poliranja.... Ako neko zna brzu varijantu neka kaze odmah ili cuti zauvek ;)

SiskoMarcetic

Post by SiskoMarcetic » 30 Mar 2012, 00:24

Mitros je izgleda otanjio sa robom
Inače za elektroniku ubuduće gledaj u mikroprincu na slaviji, imaju skoro sve, ja sam koristio rotacione prekidače umesto polužnih itd

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 30 Mar 2012, 16:13

ApplePie wrote:Farbe i lakovi obicno traju duze od mesec dana ... tj moras da cekas i vise ako hoces lepo da poliras. Cak i dvokomponentni poluretan ja sacekam mesec dana da ocvrsne kako treba pre poliranja.... Ako neko zna brzu varijantu neka kaze odmah ili cuti zauvek ;)
Moze biti... To ce mi vec pomoci ljudi koji su to radili pre, da ne use*em na kraju sa bojom i lakom. Telo ce biti nitro crno-belo. To ne znam koliko ce trajati, a oslikavanje samo jedan dan... :) Ne mogu ni da hocu iz vise puta. A onda opet nitro lak od gore. To opet ne znam koliko ce trajati. A lakiranje vrata bice naravno iz vise puta. Opet ne znam detalje jer necu biti glavni majstor, nego ce mi pomoci drugar koji je sebi lakirao kojesta. Naravno, sva pomoc ce biti amaterska, nece biti profi komore itd. samo malo tudje iskustvo...
SiskoMarcetic wrote:Mitros je izgleda otanjio sa robom
Inače za elektroniku ubuduće gledaj u mikroprincu na slaviji, imaju skoro sve, ja sam koristio rotacione prekidače umesto polužnih itd
Upamticu. :ziveli:

Te tako uobicajene sitnice je bas tesko naci nekad...

SiskoMarcetic

Post by SiskoMarcetic » 02 Apr 2012, 22:29

kako ide kolega u kojoj si fazi

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 04 Apr 2012, 20:26

Pa radi se! :)

Bas treba da sredim lakiranje vrata, konacno. To mi je bitno da bih mogao da sredjujem pragove uporedo sa sredjivanjem tela. Ne bih da ih turpijam ili smirglam pre lakiranja, da se ne isprlja... :roll: (opet) Pa sam planirao da kupim neki lak (mozda i bajc...), medjutim sve me izadje mnogo skupo a postrosicu samo mali deo laka, pa se zaista ne isplati... Nego trazim nekoga ko ti ima da im odradi i naplati....

A i razmisljam da neki logo ubacim, to me sada najvise nervira. Hteo bih, a ne znam sta... :D A i ne znam koju tehniku da primenim. Farbanje, ili da glodalicom odradim kad vec imam mogucnost...

Srtez
Image

Proba
Image

A stigao je i konacno ostatak delova! :D

Image

Nadam se da ce sve biti gotovo do kraja meseca, osim magneta.

MORA! :D

SiskoMarcetic

Post by SiskoMarcetic » 04 Apr 2012, 21:59

a šta je sa magnetima

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 04 Apr 2012, 22:09

Pa njih cu od sledec plate! :XD:

Bitno mi je da sredim sve osim njih do tada, i onda ih samo ubacim i spojim elektriku. Ne moram da ih kupujem sada kada ionako imam jos posla oko sredjivanja ostalih stvari. :)

A naci cu neka dva hambakera, bilo kakva, nije mi bitan neki poseban zvuk, samo da proradi, ne moze biti lose. :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 05 Apr 2012, 09:25

Лепо. Него, што ти је овакав логотип? Ако си већ скоро читаво име написао онако како га и иначе пишеш, шта ће ти Y уместо Ј на крају? Онда ваљда треба и КС са замениш са X. Ако си се баш намерачио да немаш Ј на крају, по мени је далеко боља фора, поред овог КС, да имаш на крају И. Претпостављам да је у питању источно-словенско име, јер је локална верзија Алексије, па ако је моја претпоставка тачна, мислим да би некако далеко више смисла имало да, ако већ не пишеш име како се овде на форуму потписујеш, онда да имаш И на крају, просто би више личило на транскрипцију неког источно-словенског имена.

Удавих те ја, али мислим да је ово не тако споредна ствар. Овако ми делује да си ни тамо ни овамо.

И свакако ти ово Made by претставља тотални вишак. Потпуно се подразумева да је направио гитару онај који је потписан. С друге стране, има смисла нагласити да је у питању ручни рад, ако ћеш ишта да стављаш као коментар поред логотипа.

Знам да ово нема много везе са градњом гитаре, али оно, можда ти буде корисно ако случајно будеш радио још неку гитару.

jecaisale

Post by jecaisale » 05 Apr 2012, 14:39

Svaka cast. Dobro izgleda. Jedva cekam finish a mogao bi je i snimiti pa da cujemo i zvuk... Usput, gde si kupio drvo? Posalji mi na pm da nebude reklama.

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 05 Apr 2012, 16:18

Kristijan wrote:Лепо. Него, што ти је овакав логотип? Ако си већ скоро читаво име написао онако како га и иначе пишеш, шта ће ти Y уместо Ј на крају? Онда ваљда треба и КС са замениш са X. Ако си се баш намерачио да немаш Ј на крају, по мени је далеко боља фора, поред овог КС, да имаш на крају И. Претпостављам да је у питању источно-словенско име, јер је локална верзија Алексије, па ако је моја претпоставка тачна, мислим да би некако далеко више смисла имало да, ако већ не пишеш име како се овде на форуму потписујеш, онда да имаш И на крају, просто би више личило на транскрипцију неког источно-словенског имена.

Удавих те ја, али мислим да је ово не тако споредна ствар. Овако ми делује да си ни тамо ни овамо.

И свакако ти ово Made by претставља тотални вишак. Потпуно се подразумева да је направио гитару онај који је потписан. С друге стране, има смисла нагласити да је у питању ручни рад, ако ћеш ишта да стављаш као коментар поред логотипа.

Знам да ово нема много везе са градњом гитаре, али оно, можда ти буде корисно ако случајно будеш радио још неку гитару.
U pravu si skroz. Zapravo sam hteo cirilicno Aleksei (i ona kukica na tom i) ali kada radim u Corelu, tu sam pravio logo, ne mogu da menjam fontove ako nije latinica... :( Videcu mozda jos nesto nabudzim. Zato sam i odustao pa sam samo roknuo Aleksey...

Za ogvo drugo si isto totalno u pravu, to Made By sam vec izbacio! Video sam i saam da je bzvz... :) Cak sam i nasao rusku rec za "custom", to mi je fora da sve bude rusfilsko :lol: odatle i nadimak (Inace se zovem Aleksandar). Ali sam odustao od toga...

Nisi me uospte udavio, bas me je interesovalo misljenje drugih ljudi, jer sam i sam bio neodlucan za taj logo. Zao mi je da gitara nema logo, a ne treba ga ni zbrljati. Iako nema veze sa pravljenjem gitare, i ja mislim da je prilicno bitno.

Sad cu bas malo da promenim..
jecaisale wrote:Svaka cast. Dobro izgleda. Jedva cekam finish a mogao bi je i snimiti pa da cujemo i zvuk... Usput, gde si kupio drvo? Posalji mi na pm da nebude reklama.
Pisao sam vec u nekoj temi ovde nba forumu, ali poslaci ti i licno. Ne treba reklamirati, ali ne bi trebalo ni tajiti, s obzirom da je korisno svima. :)

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 29 Apr 2012, 21:59

NIje jos gotovo, ali sam toliko nestrpljiv da cu da okacim slike medjufaze! :)

Namackao sam ga filerom za drvo, nisam stedeo... :)
Image

Image

Posle smirglanja
Image

Image

SVe u svemu, 2x sam ga mazao filerom, i smirglao, i opet je ostalo sitnih pora i tako to... No dobro. Druga stvar koja mi je bila cudna je sto je filer BEO. Neko negde rece da on bude providan i da se posle moze gitara lakirati... :?: Sreca pa to nisam planirao. Dalje me je brinulo kako ce se ponasati filer kada budem farbao nitro bojom... Sada sam naucio kako je to bitno paziti, jer moze da se desi da naneses neku boju, filer, ili tako nesto, onda preko toga druga boja koja ima "jacu" bazu i nagrize ga..... Na primer, na uljanu bazu ne moze nitro.... CItava nauka.

Sta mi se desilo, farbamo i na par mesta jednostavno taj nitro nagriza i "dize" podlogu. Zasto? Zato sto sam ja pametnjakovic popunjavao neke sitne rupe i ostecenja sa mesavinom piljevine i lepka za drvo. Ili negde samo lepkom! :shock: I kada dodje farbanje na red - problem. A ja nisam mislio na to. Lepak na bazi vode... Mnogo slabiji od nitro boje. Nagriza ga, razlaze....

Dakle, NIPOSTO ne popunjavajte ostecenja lepkom za drvo! :idea:

Sreca, pa sam se odlucio da farbanje prepustim kolegi koji se malo razume u to, inace bih upropastio ceo projekat da sam radio kako sam ja hteo.

Dakle, farbanje. Ali pre farbanja - spricgit. Ne znam da li je praksa da se to radi sa gitarama, nisam siguram koliko to moze da smeta akustici, vibracijama itd. ali bez spricgiat nema sanse da bismo dobili ravnu i glatku povrsinu... A sa malo smirglanja vec sam dosao do drveta, tako da mislim da je taj sloj jako tanak i da nece smetati, u svakjom slucaju....

Image

Image

Image

I finale za danas, sutra nastavljamo...

Image

Bela boja po kojoj ce se slikati rucno ;) a pozadi ce biti crna. To nisam slikao.

Post Reply