Hardwire, problem

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
gondi

Hardwire, problem

Post by gondi » 02 Apr 2012, 21:46

Evo, upravo izašao iz sobe u kojoj mi stoji oprema, sa sviranja i pravac za komp da mi razrešite enigmu :grummel_2: :hmm:
Svirao sam kroz Hardwire metal distortion, namestio na cubeu lep clean zvuk sa malo reverba a na efektu dobar lead ton i naizmenično svirao čas jedan, čas drugi kad odjednom clean nestade a lead i dalje imam kad je efekt upaljen(svetli plava dioda).Prvo sam pomislio da je nešto riknulo, a onda izvadim bateriju i vidim da je oslabila.Zamenim je svežijom iz DS-2 i sve proradi kako treba.E sad, po nekoj logici, a u skladu sa uputstvom iz kutije efekta, trebalo bi pri oslabljenoj bateriji da efekt automatski prebaci na true bypass, znači na clean a distorzija nebi trebala uopšte da radi, a ono obratno.Distorzije ima doduše neke kilave a cleana na true bypass uopšte ne.Ima li ko iskustva i znanja o ovom problemu da me posavetuje?Znam da bi bilo najbolje imati neki adekvatan, najbolje originalni ispravljač, al eto, nemam. :nixweiss:

bancika

Re: Hardwire, problem

Post by bancika » 02 Apr 2012, 21:52

hmm, i ja imam hardwire al ga nikad nisam koristio na baterije. U teoriji bi trebalo da se bypassuje kad napon padne ispod odredjene granice...sibnuo bih pitanje na tech support bar da ti kazu koji napon ga okida

gondi

Post by gondi » 01 May 2012, 07:34

Sinoć sam potrošio bateriju koju sam stavio posle prethodnog posta, sada je Hardwire pravilno prešao na true bypass.Bojim se da upotrebim ovaj pijačni univerzalni chinese ispravljač jer je kolega gitarista kupivši u Mitrosu isti Hardwire imao problem, pedala je riknula, a ovi u Mitrosu su mu, iako u garantnom roku, na jedvite jade zamenili pedalu.Tvrdili su mu, normalno, uz izlive ljubaznosti :grummel_2: da je pedalu spržio jeftinim kineskim ispravljačem.Sačekao je par nedelja i dobio novu.Pedala nije jeftina pa baš ne bih da isprobavam da li su bili u pravu.Neznam koje bi bilo bolje rešenje, Artec pover brick ili neki pravljeni, ljudi nude na netu, a računam dobro rešenje ako nabavim još koju pedalu. :deda:

dweezil

Post by dweezil » 02 May 2012, 13:04

kupish Boss-ov najjeftiniji ispravljac koji ima i daisy chain i furas ... :bambi:

gondi

Post by gondi » 04 May 2012, 20:34

Hvala na savetu, uskoro ću u Mix u N.Sadu, pa ću izabrat nešto.. :cao: :ziveli:

Post Reply