Saveti Povodom Kupovine Električne Gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Revolver

Re: Saveti Povodom Kupovine Električne Gitare

Post by Revolver » 29 Apr 2012, 19:08

MUzzY wrote:Sto? Ima Epi dobrih gitara. Kao ZW signature, recimo.
Ne kazem da nije tako, ali za one pare, Epi mi vise ne izgleda kao najbolji izbor. (Taj Standard Plus Top) Em to, em sto je Tokai skoro 15 iljada jefitiniji. (Sem sto ima losije civije) Tu gitaru bese ima onaj gitarista Ace Lukasa?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 29 Apr 2012, 20:27

onaj zw iz mitrosa? ubija kako radi... :)

Revolver

Post by Revolver » 29 Apr 2012, 20:54

mislim_stvarno wrote:
Tamo stoji cena 70 i kusur iljada... Mnogo je to za mene...Jeste da je lepa. Ali nisam nesto lud za signatur i kopiranjem drugih. Kad mi vec aktivni emgovi nisu neophodni, verujem da ce ovaj Tokai koji kosta i manje od pola te gitare biti sasvim u redu. Jbg, nisam jos stigao da probam, verovatno cu u cetvrtak, ne znam dal rade sutra. Onaj Gretsch koji si mi predlozio mi se svideo vise od Epija. Nema razloga da sumnjam da ce tako biti i sa Tokiem. U svakom slucaju, vracam se na Epi Standard Plus samo ako ne budem imao drugih izbora. Eto, na kraju sam ipak nesto naucio. cak i ako jesam samo trazio odobravanje za epi. Trebalo mi je jedno 80 postova da se opametim, ali bolje ikad nego nikad. Cim sam probao Gretsch sa mini bakerima i bigzbijem, a zatim i Epi Korina Explorer, (na potpuno istom pojacalu) bas sam video kako je ton ovog Gretsha nekako bogatiji, ne znam. Epi nije bio los, ali prosto, obican, ispran... Jos je ovaj Gretsch imao chambered telo.U svakom slucaju, mnogo sam bolje prosao nego da nisam napravio ovaj thread.

rockozaurus

Post by rockozaurus » 29 Apr 2012, 20:56

Revolver wrote:
Ne kazem da nije tako, ali za one pare, Epi mi vise ne izgleda kao najbolji izbor. (Taj Standard Plus Top) Em to, em sto je Tokai skoro 15 iljada jefitiniji. (Sem sto ima losije civije) Tu gitaru bese ima onaj gitarista Ace Lukasa?
Ko je,bre, taj Aca Lukas!?Jel to neki Ortodox Doom!? :mrgreen:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 29 Apr 2012, 21:04

1. komentarisao sam generalno da gitara odlicno radi
2. nisam ja predlozio gretcha
3. iskreno, boli me cose sta ces da uzmes, samo hocu da vidim sta ce ispasti na kraju :lol: :mrgreen:
4. ako mene pitas, nisi se opametio bas nesto narocito ako i dalje razmisaljs o plus topu a govoris da ti je najbitniji ton :mrgreen: (hocu da kazem da ako je vec bitno da bude marka (epi) i ton, onda i studio i std crni rade isto...)

aj u zdravlje :ziveli: okaci sliku kad kupis :D

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 29 Apr 2012, 21:08

Revolver wrote: Eto, na kraju sam ipak nesto naucio
Nisi jer se ova tema i dalje nastavlja.Ajd javi se kad kupiš gitaru :cao:

Revolver

Post by Revolver » 29 Apr 2012, 21:25

Revolver wrote:
mislim_stvarno wrote:
Tamo stoji cena 70 i kusur iljada... Mnogo je to za mene...Jeste da je lepa. Ali nisam nesto lud za signatur i kopiranjem drugih. Kad mi vec aktivni emgovi nisu neophodni, verujem da ce ovaj Tokai koji kosta i manje od pola te gitare biti sasvim u redu. Jbg, nisam jos stigao da probam, verovatno cu u cetvrtak, ne znam dal rade sutra. Onaj Gretsch koji si mi predlozio mi se svideo vise od Epija. Nema razloga da sumnjam da ce tako biti i sa Tokiem. U svakom slucaju, vracam se na Epi Standard Plus samo ako ne budem imao drugih izbora. Eto, na kraju sam ipak nesto naucio. cak i ako jesam samo trazio odobravanje za epi. Trebalo mi je jedno 80 postova da se opametim, ali bolje ikad nego nikad. Cim sam probao Gretsch sa mini bakerima i bigzbijem, a zatim i Epi Korina Explorer, (na potpuno istom pojacalu) bas sam video kako je ton ovog Gretsha nekako bogatiji, ne znam. Epi nije bio los, ali prosto, obican, ispran... Jos je ovaj Gretsch imao chambered telo.U svakom slucaju, mnogo sam bolje prosao nego da nisam napravio ovaj thread.
pa, i jeste doom.. samo doom folk... Licna karta, prazna je; Znojim se, za zivot borim se; pesma od bola... Sve sam doom. :D

Revolver

Post by Revolver » 29 Apr 2012, 21:37

mislim_stvarno wrote:1. komentarisao sam generalno da gitara odlicno radi
2. nisam ja predlozio gretcha
3. iskreno, boli me cose sta ces da uzmes, samo hocu da vidim sta ce ispasti na kraju :lol: :mrgreen:
4. ako mene pitas, nisi se opametio bas nesto narocito ako i dalje razmisaljs o plus topu a govoris da ti je najbitniji ton :mrgreen: (hocu da kazem da ako je vec bitno da bude marka (epi) i ton, onda i studio i std crni rade isto...)

aj u zdravlje :ziveli: okaci sliku kad kupis :D
Dadada, to je predlozio onaj overdrajv covek. Ma ni ne kazem da je to na neki cudan nacin tvoja briga, ali ipak mi jesi pomogao. Nije mi vise bitna marka, posto epi i nije neka marka, samo kopija marke, kao i Tokai. Bitan mi je kvalitet, a vi ste rekli da je Tokai, po kvalitetu i ceni, dosta bolja gitara od Standard Plusa, i ja neam razloga da sumnjam. Razmislajm o plus top jedino ako mi nista drugo ne ostane (Schrechter, ESP, Gretsch, Tokai, msm da su to sve sto ste mi predlozili), i to ga ne bih kupio novog. Ne mislim da vas to zanima, ali samo bih da razjasnim situaciju. Da, nisam se potpuno opametio... Nisas jos probao Tokai... Pogotovo taj honeyburst sto kome je overdrajv pricao. Samo me buni sto bi on bio drugcaiji po bilo cemu od ostalih modela te serije sem po boji.
Ajde, postovacu slike kad kupim gitaru, sledece nedelje valjda. u zravlje i tebi, vala! i svima vama! :ziveli:
Hvala jos jednom na pomoci! Puno! Nadam se da nije uzalud. :povrac: :bambi: :veverica: :Teddy: :kokice: :music-smiley6: :dance: :ziveli:
P.S. ssmc, zavrsili smo sto se saveta povodom gitare tice, ovo je vise neki after- parti, ili sta god. :shock:

rockozaurus

Post by rockozaurus » 06 May 2012, 13:36

mislim_stvarno wrote:
rockozaurus wrote:P.S. Jel neko gotov da tipuje sta ce mladjani anti=kapitalista da kupi?
nista, ili bar mi nikada necemo saznati :mrgreen:

nesharm

Post by nesharm » 06 May 2012, 23:24

Probao je da ode trolama do Artista, i izgubio se negde na putu :bambi: .

nebojsak

Post by nebojsak » 07 May 2012, 00:33

Čovek samo hoće da razgovara, to je legitimno.

Revolver

Post by Revolver » 10 May 2012, 22:06

Nope, sutra idem. Znam de je, bejah vec. Sad sam se opametio. Ako je Epifon, bice Zek Vajld model, naso polovan, 550 evra. (da spustim cenu naravno) Ako ne to, vrv Tokai, ako mi se svidi. Samo je pitanje kolko valja dati za taj polovan, u Americi je novi 60 iljada, ovde u Mitrosu 73k, a u Jevropi 67.

umart

Post by umart » 10 May 2012, 22:19

meni su svi ti zw epiji bili njah,em sto su najcesce sa hz emg-ovima koje ne mogu da svarim,em nisam odusevljen ni izradom ni hardverom,narocito za te pare.u sustini isto sto i standard sa malo vise sminke i jos gorim magnetima.

elem,drug vec pazario jedan od onih LP custom tokai-ja za 43000,sve isto kao i na onim od 350 jura samo sto jel ovi imafu full binding i sminku kao pravi custom,izgleda/radi/zvuci savrseno.koliko god kibicujem nekog sg-ja da uzmem u narednom periodu,toliko se nazdih,davno je proslo da sam imao nekog full LP-ja.

Revolver

Post by Revolver » 10 May 2012, 22:26

Pa meni rece Mislim_Stvarno da gitara ubija i da je za Epi Plus top ko Merima Njegomir za Dunju Ilic. Nearavno, parario bih onaj sa aktivnim emgovima, ali tek posto proberim Tokaije, Zekk Zekk Wylde mi je bekap. Pa jel su po pitanju tona bolji od onog Medenog Bursta ili samo sminkica? Jel vredi te 43 iljade? Posto mi se ona bela verzija Customa ne svidja previse. msm, lepa gitara i sve to, al kad bi imali Slverburst za te pare Tokai, ne bih zalio.

MUzzY

Post by MUzzY » 10 May 2012, 22:37

"da li je bolji tonski" ...?
Jel' ti to stvarno pitas nas da ti napisemo sta bolje zvuci? :) Instrument u ruke i sviraj.

Post Reply