Ko je svirao na TRACE ELLIOT-u neka napise nesto

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

zajmovic

Ko je svirao na TRACE ELLIOT-u neka napise nesto

Post by zajmovic » 08 May 2012, 02:50

Ko je svirao na TRACE-ovim glavama i kabinetima neka napise neki komentar.

Trace Elliot H300 GP12 ili Trace Elliot SMX 250 GP12.

Ko je probao neka ostavi neki komentar.Interesuje me razlika i performanse.Znam da je to tu blizu ali me ipak interesuju iskustva onih koji su imali dodira sa ovim masinama.
.A da bih blize docarao temu,skupio sam neke novce pa se dvoumim izmedju http://www.kupujemprodajem.com/Trace-El ... id=6142055 i http://www.kupujemprodajem.com/Bass-poj ... id=6142055

Cijenim i komentare koji kazu da ne valja ni jedno ni drugo jer sam se zagrijao i za http://www.kupujemprodajem.com/Ampeg-SV ... id=5920148

Hajde ga sad malo dajte na ovu temu.NAVALITE BASISTI. :)

Bozha

Re: Ko je svirao na TRACE ELLIOT-u neka napise nesto

Post by Bozha » 08 May 2012, 10:06

bilo pre koji dan price o tome... viewtopic.php?f=21&t=13539&start=135#p300319

Cope

Post by Cope » 08 May 2012, 12:16

Ako si se zagrejao za taj Ampeg, i ako imaš pare, onda nemoj da razmišljaš niti probaš Trace uopšte... :ziveli:

Malo je mršava priča da je pojačalo u extra stanju, obzirom da mu fali kapica potenciometra - analogno tome - ako nije mogao da kupi kapicu za pot od dva dinara, šta da kažemo za neku skuplju komponentu... Probaj...

Druga stvar je što je to pojačalo za stvaaarno veeelike bine velikog tona, i možda bi trebalo da se zapizaš da li ti tako nešto treba, ej burazeru - 300 W snage lampi !!! Nije zajebancija, a to ume da košta, naročito trafo koji je zajeban da se nađe, a ako nije original u njemu ili ako je budžen, onda to nije Ampeg.

Dobra opcija za Lampaš, jeftino, a radi, ti je Fender Bassman, kod njega je sve daleko prostije i jeftinije.

Naj jeftinija i naj pouzdanija varijanta je naravno - Trace Elliot zelene boje, ili u narodu poznat kao Golf dvojka 1.6 dizel :mrgreen:

Bozha

Post by Bozha » 08 May 2012, 13:53

Cope wrote:Druga stvar je što je to pojačalo za stvaaarno veeelike bine velikog tona, i možda bi trebalo da se zapizaš da li ti tako nešto treba
Ovo vazi za sve od navedenog. 300W lampi i 300W traceovih tranzistora, podjednako ogromno, ili sam bar ja stekao takav utisak.

(*jbg, mogao sam nesto pametnije da napisem za jubilarnu 'iljaditu... :ziveli: )

Cope

Post by Cope » 08 May 2012, 16:21

Bozha wrote:
Cope wrote:Druga stvar je što je to pojačalo za stvaaarno veeelike bine velikog tona, i možda bi trebalo da se zapizaš da li ti tako nešto treba
Ovo vazi za sve od navedenog. 300W lampi i 300W traceovih tranzistora, podjednako ogromno, ili sam bar ja stekao takav utisak.

(*jbg, mogao sam nesto pametnije da napisem za jubilarnu 'iljaditu... :ziveli: )
Otprilike 300W Ampegovih cevi radi kao 700W Tranzisotra, ili ti kao 2000W Čoperaša :mrgreen:

zajmovic

Post by zajmovic » 08 May 2012, 19:38

Cope wrote:Ako si se zagrejao za taj Ampeg, i ako imaš pare, onda nemoj da razmišljaš niti probaš Trace uopšte... :ziveli:

Malo je mršava priča da je pojačalo u extra stanju, obzirom da mu fali kapica potenciometra - analogno tome - ako nije mogao da kupi kapicu za pot od dva dinara, šta da kažemo za neku skuplju komponentu... Probaj...

Druga stvar je što je to pojačalo za stvaaarno veeelike bine velikog tona, i možda bi trebalo da se zapizaš da li ti tako nešto treba, ej burazeru - 300 W snage lampi !!! Nije zajebancija, a to ume da košta, naročito trafo koji je zajeban da se nađe, a ako nije original u njemu ili ako je budžen, onda to nije Ampeg.

Dobra opcija za Lampaš, jeftino, a radi, ti je Fender Bassman, kod njega je sve daleko prostije i jeftinije.

Naj jeftinija i naj pouzdanija varijanta je naravno - Trace Elliot zelene boje, ili u narodu poznat kao Golf dvojka 1.6 dizel :mrgreen:
Mislim da cu odustati od ampega.u pravu si za djelove,s obzirom da zivim u CG gdje ne moze posteno ni kalota na zvucniku da se zamijeni a kamoli nabavi trafo za ampeg-a.Treba mi samo inforamacija za ah300 glavu i smx 250.U cemu je razlika i koja ima vise mogucnosti posto vidim da smx250 ima nekih dodatnih dugmica za podesavanje i balansiranje.ah 300 jeste izgleda samo jaci snagom.i naravno kabineti.1510 ili 4x10.iskreno ne volim ono bubnjanje basa preko 15-ice i strah me da ne dobijem upravo samo to na 1510 kabinetu.sta preporucujes od kabineta???

Cope

Post by Cope » 08 May 2012, 21:04

SMX pream kod Trace-a se razlikuje od tradicionalnog po tome što ima dva tipa "Pre-shape", ima EQ- balance - doziraš koliko signal da ti prolazi kroz EQ u odnosu na čist signal, i imaš Q potenciometar sa kojim parametrički izvlačiš ili ubijaš određene frekvencije, a vidim da ima i pot za "Presence".
Super je kod GP12 modela što može da se skine 40Hz. Lično moja je preporuka.
Ja imam isto SMX ali GP7, od 200W, a imao sam i starije modele...

zajmovic

Post by zajmovic » 08 May 2012, 21:57

Cope wrote:SMX pream kod Trace-a se razlikuje od tradicionalnog po tome što ima dva tipa "Pre-shape", ima EQ- balance - doziraš koliko signal da ti prolazi kroz EQ u odnosu na čist signal, i imaš Q potenciometar sa kojim parametrički izvlačiš ili ubijaš određene frekvencije, a vidim da ima i pot za "Presence".
Super je kod GP12 modela što može da se skine 40Hz. Lično moja je preporuka.
Ja imam isto SMX ali GP7, od 200W, a imao sam i starije modele...
Ok mislim da sam skontao nesto.A SMX 250 VS AH300.Za koji se odluciti.Ovaj lik sto prodaje smx sa 4x10 kaze da mu ne radi d.i. izlaz.Usljed cega to moze da bude i da li je to neki ozbiljan kvar.

Hvala na informacijama.

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 08 May 2012, 22:19

trace jeste super generalno,ali Cope me je vec kritikovao sto ja imam neka ruzna secanja (traume) na njih :lol:

skoro sam kod prijatelja svirao na jednom starijem modelu,stvarno super amp :!: ful parametricki ekvilajzer,sve radi kako treba,definises ton kakav hoces
zaboravih koji je model.
ja imam ampeg V4. realno nije za poredjenje sa trandzama. - kazes da u monte negro nemate uslova za odrzavanje.. mislim da to nije neresiv problem. tako da bih ti savetovao da jos jednom razmislis o ampeg-u

ps. nije da pravim reklamu,taj trace je na prodaju (mislim da jos uvek nije prodat), ako te interesuje javi na inbox :ziveli:
zajmovic wrote:Ovaj lik sto prodaje smx sa 4x10 kaze da mu ne radi d.i. izlaz.Usljed cega to moze da bude i da li je to neki ozbiljan kvar.
vrlo verovatno da nije ozbiljan kvar,jer te komponente u DI nisu skupe,mozes ih lako zameniti. a na osnovu toga mozes fino spustiti cenu

Cope

Post by Cope » 09 May 2012, 09:15

Pa jeste, razlika je kao kad pustiš Mp3 od 128Kbps sa i-pod-a, pa posle toga dobru ploču na hi-fi-ju :mrgreen:

A pre bi uzeo SMX, moderniji je preamp, zgodnije je spakovano za nošenje, i nije neka razlika u snazi... Onaj AH300 mi je neviđeno grozan u kutijetini sa neonkom.
Problem je što je neispravan, dakle realna cena po meni je 200-250 EUR.

Cope

Post by Cope » 09 May 2012, 09:44

Moj ti je savet da mu ponudiš max. 300 evra, i da se dogovorite da on plati popravku (30-ak evra po mojoj proceni pošto u TE ne postoji skuplji deo).
U slučaju da to ne može da se popravi, vrati mu pojačalo, on tebi pare, i pošteno... Uopšte ti ne treba pojačalo na kome nema D.I. out.
Ja mogu da te povežem sa majstorom koji meni servisira sve što treba od elektronike.

michabass

Post by michabass » 09 May 2012, 18:18

Imaš glas za prvu kombinaciju:
http://www.kupujemprodajem.com/Trace-El ... id=6142055

Versatilnija kombinacija, mislim da je dobar odnos kvalitet cena, pod uslovom da je iole očuvano.

A za Ampega jasna stvar: vredi te pare za onog ko se pali na tako nešto, ali na ovim prostorima ne opravdava uložen novac, a još kad dodje vreme da se menjaju lampe..... a po svoj prilici čim se prodaje to vreme je došlo.... 6 komada 6550 = http://www.google.com/search?tbm=shop&h ... .1.0...0.0.

:ziveli:

zajmovic

Post by zajmovic » 10 May 2012, 00:16

Cope wrote:Moj ti je savet da mu ponudiš max. 300 evra, i da se dogovorite da on plati popravku (30-ak evra po mojoj proceni pošto u TE ne postoji skuplji deo).
U slučaju da to ne može da se popravi, vrati mu pojačalo, on tebi pare, i pošteno... Uopšte ti ne treba pojačalo na kome nema D.I. out.
Ja mogu da te povežem sa majstorom koji meni servisira sve što treba od elektronike.
Ja sam planirao i kupovinu kabineta koji ide sa njim.Kakvo misljenje imas o 4x10 koji ide uz njega????

Opet hvala na informacijama

zajmovic

Post by zajmovic » 10 May 2012, 00:16

michabass wrote:Imaš glas za prvu kombinaciju:
http://www.kupujemprodajem.com/Trace-El ... id=6142055

Versatilnija kombinacija, mislim da je dobar odnos kvalitet cena, pod uslovom da je iole očuvano.

A za Ampega jasna stvar: vredi te pare za onog ko se pali na tako nešto, ali na ovim prostorima ne opravdava uložen novac, a još kad dodje vreme da se menjaju lampe..... a po svoj prilici čim se prodaje to vreme je došlo.... 6 komada 6550 = http://www.google.com/search?tbm=shop&h ... .1.0...0.0.

:ziveli:

Hvala na informaciji za lampe.Vrlo korisno....Odlican 5........ :ziveli: :ziveli:

Cope

Post by Cope » 10 May 2012, 01:49

zajmovic wrote:
Cope wrote:Moj ti je savet da mu ponudiš max. 300 evra, i da se dogovorite da on plati popravku (30-ak evra po mojoj proceni pošto u TE ne postoji skuplji deo).
Ja sam planirao i kupovinu kabineta koji ide sa njim.Kakvo misljenje imas o 4x10 koji ide uz njega????

Opet hvala na informacijama
Kada se ide u goste da se gleda 4x10 polovan i mator, ooobavezno se nosi unimer i proverava omaža kabineta, zatim se pali pojačalo i proverava tonski deo.

Dešavalo mi se da sam gledao kabinete na kojima od 4 zvučnika zapravo rade 3, 12 oma kutija, i slične zajebancije... a priča bila, besprekorno radi, itd....

Post Reply