Dilema, Hitno - Koje Singlecoil Magnete Da Uzmem?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Dilema, Hitno - Koje Singlecoil Magnete Da Uzmem?
Sviram rock,funk,blues,hard rock- RHCP,Moloko,Leni Kravic,G'n'R,Ac/DC,Van Gog,Negativ,Partibrejkers,Smak...
Koje magnete da uzmem
Fender Custom Shop Texas Special Strat Pickups ili
Fender SCN Samarium Cobalt Noiseless Stratocaster Pickup Set
Koje magnete da uzmem
Fender Custom Shop Texas Special Strat Pickups ili
Fender SCN Samarium Cobalt Noiseless Stratocaster Pickup Set
Re: Dilema hitno
Kopija strata zove se vester
Ajde ljudi hitno je moram toku dana da odlucim
Ajde ljudi hitno je moram toku dana da odlucim
- Chord-Master
- MF veteran
Texas special magneti su manje-vise "ograniceni" samo na blues, tako da sto se tice hard rock-a, ne bih ti ih preporucio, za ove noiseless nisam siguran...
Zasto ne uzmes u obzir neke Seymour Duncan ili Di Marzio magnete?
Zasto ne uzmes u obzir neke Seymour Duncan ili Di Marzio magnete?
Last edited by Chord-Master on 08 May 2008, 18:56, edited 2 times in total.
Ne znam koje je drvo. U pitanju je dilema, nemojte da preporucujete druge magnete
Custom Shop Texas Special
Nemam iskustva sa ovim magnetima tako da nazalost ovo kazem samo zato sto mislim da strat nije strat ako ne zuji tj. ne volim noiseless magnete...
Nemam iskustva sa ovim magnetima tako da nazalost ovo kazem samo zato sto mislim da strat nije strat ako ne zuji tj. ne volim noiseless magnete...
Moja odluka bi bila Texas-i, samo zbog toga sto imaju malo vise vintage 'smrada' od Cobalt noisless-a, ali neces da se zeznes ma sta da uzmes... Oba seta pokrivaju slicne teritorije i oba seta se sastoje od 'jakih' singlova. A sto se tice zujanja, texasi su ti u medjupozicijama tihi isto kao i najtisi noislessi.
- Rocket Roll
Re: Dilema, Hitno - Koje Singlecoil Magnete Da Uzmem?
Možda ipak Teksas. Jeftiniji su a vrlo su tr00. Suštinski, dilema ti je između vrlo vrelih magneta (Texas Special) koji mogu da zvuče "grubo" (harsh) na vrlo teškom gainu ali im treba minimalno overdrajva da bi pevali i "noiseless" magneta koji su tačnija kopija magneta iz pedes' četvrte ("raspevani", a suštinski slični Teksasima minus ekstenzivna "vrelina" - više srednjih, drugačiji treble-bass response od modela iz sedamdesetih odnosno "Hendriks magneta").
I jedni i drugi su u suštini "pre-CBS" zvuk. Prava dilema bi bila: "Texas Specials vs. Custom Shop '69", a razlika bi bila "middle frekvencije, nešto manje basa" vs. "treble-bass punch, mid-scoop".
I jedni i drugi su u suštini "pre-CBS" zvuk. Prava dilema bi bila: "Texas Specials vs. Custom Shop '69", a razlika bi bila "middle frekvencije, nešto manje basa" vs. "treble-bass punch, mid-scoop".
- Chord-Master
- MF veteran
Eto sve je receno, svi oni argumenti koje u nedostatku dovoljnog poznavanja ovih magneta, nisam znao da "bacim"Rocket Roll wrote:Možda ipak Teksas. Jeftiniji su a vrlo su tr00. Suštinski, dilema ti je između vrlo vrelih magneta (Texas Special) koji mogu da zvuče "grubo" (harsh) na vrlo teškom gainu ali im treba minimalno overdrajva da bi pevali i "noiseless" magneta koji su tačnija kopija magneta iz pedes' četvrte ("raspevani", a suštinski slični Teksasima minus ekstenzivna "vrelina" - više srednjih, drugačiji treble-bass response od modela iz sedamdesetih odnosno "Hendriks magneta").

Hvala na misljenjima, odlucio sam se za samrium cobalt noiseless, Teksas su suvise bluz a moja gitara je i sama po sebi suvise bluz pa hocu da je mako posvetlim.
- sirac-šunka
- vragolan
Jes da si se vec odlucio, ali i ja mislim da ne uzimas samarium noisless... Jedini argument koji imam jeste da sam upoznao ljude koji su menjali ove magnete sa svojih originalnih Fendera kao nedovoljno dobre...
E pa cestitam na kupovini, sa zadovoljstvom da ih sviras i dugo da te sluze (pa neka i zarade po neku paricu)!!!Dusan wrote: odlucio sam se za samrium cobalt noiseless

EEEEE, ja sam ih tek narucio, akada ce da stignu nikad se nezna. Trebalo bi u toku leta
Ahaaaaaaa..... E pa sada cemo da te mucimo
Zezam se, super su magneti, inace svi Fenderovi magneti su veeoooma slicni, strasno su male razlike, ali ipak postoje.
Samo jedno pitanje, zasto si zakljucio da su Texasi previse blues?
P.S. Cisto zbog svoje radoznalosti, nikakvo preslisavanje nije na vidiku

Zezam se, super su magneti, inace svi Fenderovi magneti su veeoooma slicni, strasno su male razlike, ali ipak postoje.
Samo jedno pitanje, zasto si zakljucio da su Texasi previse blues?
P.S. Cisto zbog svoje radoznalosti, nikakvo preslisavanje nije na vidiku