Saveti Povodom Kupovine Pojacala

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Boogie Woogie

Re: Saveti Povodom Kupovine Pojacala

Post by Boogie Woogie » 14 May 2012, 21:31

takože preporuka za slušalice
velike, lagane, zvuk lep
imam dva para
jedne sam bio sjebo (otišo džek) i odma brže bolje kupio druge, tj sad već treće

MUzzY

Post by MUzzY » 15 May 2012, 01:00

hi-fi zvucnici neutralni? :)

bancika

Post by bancika » 15 May 2012, 01:26

mislio sam na monitore :)

Revolver

Post by Revolver » 15 May 2012, 16:39

Pa ti za mini liniju su Haj faj, zar ne? Imam i neke zvucnike, logitek, nista posebno, dva satelita, velicine kao oni najjeftiniji zvucnici za komp, ali dosta boljeg zvuka, p poveca kutija za bas. Jel to moze? msm, samo smanjim bas na kutiji ako je to najveci problem. Ako to neodgovara, mislim da je najbolja opcija da kupim luske, jeftinije ce me ispasti nego li profi zvucnici (valjda), a i ne moram da ih stavljam na uvo, mogu da budu bas glasne, sudeci po onome sto sam video kod druga. Kolko valja dati za sluske pristojne? Jel manje od 10 iljaada? A sta kazet na ovo: http://www.mitrosmusic.com/proizvod/434 ... %22-Combo/
Last edited by Revolver on 15 May 2012, 16:45, edited 1 time in total.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 15 May 2012, 16:43

AKG K99, oko 5-6 hiljada su. Toliko su hi-fi i neutralne da su me duuuugo nervirale dok se na kraju nisam navikao :)

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 15 May 2012, 20:41

Revolver wrote:Pa ti za mini liniju su Haj faj, zar ne? Imam i neke zvucnike, logitek, nista posebno, dva satelita, velicine kao oni najjeftiniji zvucnici za komp, ali dosta boljeg zvuka, p poveca kutija za bas. Jel to moze? msm, samo smanjim bas na kutiji ako je to najveci problem. Ako to neodgovara, mislim da je najbolja opcija da kupim luske, jeftinije ce me ispasti nego li profi zvucnici (valjda), a i ne moram da ih stavljam na uvo, mogu da budu bas glasne, sudeci po onome sto sam video kod druga. Kolko valja dati za sluske pristojne? Jel manje od 10 iljaada? A sta kazet na ovo: http://www.mitrosmusic.com/proizvod/434 ... %22-Combo/

aj da i ja kažem neku..
ja nisam iz sveta pojačala. Nemam pojma šta su tranzistori i lampe, niti me zanima. Mene zanima muzika.
Sviram akustaru i uz nju sam svojevremeno pazario Roland Micro Cube pojačalce, istom logikom kao i ti: da ne pravim veliku buku okolo, da mogu da ubodem slušalice a da opet, obrni okreni - imam pojačalo.

O RMC - sve najbolje.
ALI.

Vremenom se stvari menjaju.
Vremenom sam počeo da sviram strata i vratila mi se želja da "dođem do tona" zbog koga sam (nekada davno) i poželeo da sviram strata.
Pa sam ond akrenuo preko kompjutera.
Pa sam instalirao krš programa (DAW-ova, razni preseti, banke, simulacije pojačala ovog i onog, efekti..u name it)
Pa sam tako vozio neko vreme

ALI

Postoji nešto, dal je to moja uobrazilja (ponavljam, nisam amp-frik) neka vrsta "otuđenosti", kada ubodeš strata u komp i voziš ga preko softvera.
NE kažem da ne može tako da se uživa, ali..taj seks mi je nekako bledunjav, tuđ.
Verujem da i kola na elektro-pogon mogu sasvim fino da se voze, ali miris benzina, gas, interakcija, konj pod sedlom, žena koja dahće..pa i pjačalo koje duva zvuk u dijafragmu - su drugi prdež. Padež tojes.

Da skratim. Nedavno sam dao oglas da prodajem RMC.
Da bih kupio neko pojačalo koje ima VEĆ GOTOVE zvuke.

Zašto?
Zato što nemam nameru da mikerim neki ton satima (danima? mesecima?) već imam nameru da sviram.
Svi koji vole zvuk (i njegove nijanse) znaju šta pričam.
Takođe, svi koji imaju ovo pojačalce, znaju šta pričam.

Moja želja je bila da dobijem SRV zvuk (Lenny, Pride and Joy) i Eric Johnson zvuk (Cliffs of Dover), kada je strat u pitanju
kao i da dobijem Tommy Emmanuel zvuk kada ubodem akustaru. I NIŠTA više od toga.

Mežutim, ništa od svega što sam probao sa ovim što imam, nije me zadovoljilo.

Zato sam i ja odlučio da najverovatnije uzmem neku pola-pojačalo-pola-džuboks napravu, jer smatram da je neko upravo shvatio potrebe nas bedroom pleyera, potrebu da SVIRAMO, a ne da pronalazimo nove zvuke.

Zato i ja želim pojačalo koje ima dugme za sultane, dugme za stivija, ZZ top dugme, rokenrol dugme, kapućino dugme i sva neka razna dugmeta, koje obično, moćno, lampaško, vintidž lampa orgazam hendriks faking pojačalo - nema.

A da mu kupujem gajtane i papučice i pedale - niti želim, niti ima gde da to razvučem, a da se ne podavrzem pod kabal kada sviram, sapletem se i padnem.

U tom smislu (nisam probao, ali planiram) nišanim Fenderovu G-Dec igračku, koja je kolko vidim dobra i jednom Eriku Džonsonu, pa ne vidim što ne bi i meni.

Između običnog preskupog i preteškog pojačala bez efekata, i jeftinog, laganog pojačala sa "tonovima kakve poželiš " na izvolte - biram ovo drugo.

Ovo pišem postavljaču topika, jer vidim da ima dilemu koja eto prati i neke da kažem, malo iskusnije gitariste.
Kod nas, aj da kažem i taj utisak, vlada nepoverenje prema novim stvarima.
Sumnjičavost i možda čak zatvorenost.
Što je i normalno, jer ljudi kod nas nemaju pare da eksperimentišu, pa će radije da kupuju provereno.
Ipak, koliko vidim, ljudi po svetu sasvim lepe utiske imaju i sa ovim kombinovanim pojačalima, uz to pojačalo dobiju praktično sve što im treba, pa čak i više od toga, pa što bi mi ignorisali ta njihova iskustva?

nebojsak

Post by nebojsak » 15 May 2012, 22:00

Treba razmotriti i Axe FX, ima dosta solidnih simulacija.

umart

Post by umart » 15 May 2012, 23:38

i kemper profajler je isto strasan

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 16 May 2012, 00:12

iAmp.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 16 May 2012, 01:00

nebojsak wrote:Treba razmotriti i Axe FX, ima dosta solidnih s(t)imulacija.
Mala prepravka samo :ziveli:

Revolver

Post by Revolver » 16 May 2012, 11:33

Axe Fx? Sad sam video temu posvecenu tome, 1700 evra (!?) za to mogu da kupim i neki dobar head i kabinet. :shock: Ali lepa spravica....
@boogiewoogie Haha, ne mogu da verujem koliko ti je zivopisan i inspirativan teks. :D Obi bi bila odlicna, ali odlicna reklama za kockicu ili g- dec. Onako neki baja, sav sredjen gospodski, hoda ulicom, svi ga pozdravljaju, dolazi do neke prelepe kuce, tu ga cekaju zena sa ruckom, sin i cerka, trce da se zagrle s njim, ljubi zenu, a sve vreme prica to tvoje kao monolog i kamera ga snima sve vreme. na kraju Morgan Freeman nesto kaze o pojacalu dok njih cetvoro sede i rucaju i to je to. Savrsena reklmama. Btw, koji bi ti G- dec uzo? Ovaj blues? ja sam cuo jos odkad za to, ili me nesto nije privlacilo, posto sam tada bio u zabludi da cu moci da gigujem sa modeling pojacalom.
A vid'te ovo: http://www.mitrosmusic.com/proizvod/974 ... TANG-III-/, ima svasta, i taj FUSE softver mi izgleda bas zanimljivo, pogledajte sta sve moze: http://www.youtube.com/watch?v=_-lIGPznxo8 Ali 100 wati covece... I cenu su nabili nerealnu... Uzo bi onaj slabiji, ali nema mid control...

MUzzY

Post by MUzzY » 16 May 2012, 15:19

Cortex wrote:AKG K99, oko 5-6 hiljada su. Toliko su hi-fi i neutralne da su me duuuugo nervirale dok se na kraju nisam navikao :)
hi-fi i neutralno ne mogu biti u istoj recenici :)

MUzzY

Post by MUzzY » 16 May 2012, 15:21

umart wrote:i kemper profajler je isto strasan
Kempelr sabija, ali sabija!

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 16 May 2012, 15:56

Revolver wrote:Axe Fx? Sad sam video temu posvecenu tome, 1700 evra (!?) za to mogu da kupim i neki dobar head i kabinet. :shock: Ali lepa spravica....
@boogiewoogie Haha, ne mogu da verujem koliko ti je zivopisan i inspirativan teks. :D Obi bi bila odlicna, ali odlicna reklama za kockicu ili g- dec. Onako neki baja, sav sredjen gospodski, hoda ulicom, svi ga pozdravljaju, dolazi do neke prelepe kuce, tu ga cekaju zena sa ruckom, sin i cerka, trce da se zagrle s njim, ljubi zenu, a sve vreme prica to tvoje kao monolog i kamera ga snima sve vreme. na kraju Morgan Freeman nesto kaze o pojacalu dok njih cetvoro sede i rucaju i to je to. Savrsena reklmama. Btw, koji bi ti G- dec uzo? Ovaj blues? ja sam cuo jos odkad za to, ili me nesto nije privlacilo, posto sam tada bio u zabludi da cu moci da gigujem sa modeling pojacalom.
A vid'te ovo: http://www.mitrosmusic.com/proizvod/974 ... TANG-III-/, ima svasta, i taj FUSE softver mi izgleda bas zanimljivo, pogledajte sta sve moze: http://www.youtube.com/watch?v=_-lIGPznxo8 Ali 100 wati covece... I cenu su nabili nerealnu... Uzo bi onaj slabiji, ali nema mid control...
ja sam hteo onaj Black, ali ispade da sada imaju samo Blues.
Mada, koliko kapiram, koji god da uzmeš, možeš da ga modifikuješ.

Meni je tu minus samo to što mora da se drnda sa softverom (kompjuter) a gde je kompjuter tu su već i razna sranja..
misim, samo mi fali da mi iskoči plavi ekran na dži deku..ili tako nešto

ali je PLUS to, što mogu da se naručuju časopisi sa karticama i backing tracks-ovima, pa kao samo ubaciš i eto ti odma i farbe zvuka i džemovanja i sve..

Ne znam, nekad zamišljam sviranje uz pojačalo jednostavno kao pecanje što je..ali izgleda da su ta vremena prošla

Mustang mi se isto čini ok, ali valjda nema te kartice, pa koji će mi onda the đavo
Ako već uzimam modeling pojačalo, onda daj bar da ga modelujem i uzbrdo i nizbrdo.

Jedino me buni što uz G Dec ide i neka Lite verzija Amplitube-a, a ja kao vć imam full verziju..pa dal može to da radi već, ili moram da instaliram tu Lite verziju (i šta je uopšte Lite verzija?)

Revolver

Post by Revolver » 16 May 2012, 19:44

A bre, este, ti is Mitrosa nemaju ni 1/3 online dekaloga na lageru.... A da sklone sa sajta naravno ne mogu... A, ovo, jel bolje od tog blacka? http://www.mitrosmusic.com/proizvod/687 ... er-%2A%2A/ Nervira me sto prvo stave neku nerealnu cenu, za koju taj proizvod nikada nisu prodavali, i kao ispada da ga dobijas po extra ceni. Klasicni markentinski trik. Inace, meni su te Metal i Blues itd., vise za neku mladju publiku, ja bih radije nesto malo vise all around. A glavna prednost ovog pojacala jeste sto ima te loopove, jelte?

Post Reply