Nevjerovatna gitara po nevjerovatnoj cijeni!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Superhik

Re: Nevjerovatna gitara po nevjerovatnoj cijeni!

Post by Superhik » 17 May 2012, 14:07

Pa ne znam baš da li se može kod domaćih majstora dobiti vrhunski instrument za ove novce. Doduše, čuo sam da ima i "majstora" koji odu u radnju, kupe najjeftinijeg apola, cruzera, sx-a ili šta je već dno, malo oturpijaju, prefarbaju, ubace nove magnete i ,voila, custom gitara, a cijena sitnica tisuću evra :grummel_2: .

Ako znate nekog ko će napraviti instrument od kvalitetnog drveta, sa dobrim hardverajem i ovakvim fenomenalnim finišem za 1000€ :bow:

Što se tiče zvuka, vidio sam snimke na oficijelnom sajtu, ali oni nisu nimalo reprezentativni pošto je snimano nekakvom žalosnom kamerom, bez pravih mikrofona. Gitara izgleda kako izgleda, sad je to domen ukusa, ali može izgledati bolje i od vrelog međunožja Šeron Ston iz filma Niske strasti, ako zvuči loše - to je loš instrument.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 17 May 2012, 14:25

Superhik wrote: Ako znate nekog ko će napraviti instrument od kvalitetnog drveta, sa dobrim hardverajem i ovakvim fenomenalnim finišem za 1000€ :bow:
Znam ja. Napravio mi je jednu, druga je u pogonu. Otprilike je ta cena, hardver, drvo i finis sam biras... Men je hardver Hipshot, Grover i Rio Grande, verovatno slicno za sledecu (mada mozda ipak budu SD ili Bareknuckle pikapi).
Kad sam dobio Tasman telija prodao sam MusicMan-a. Najbolja gitara koju sam ikada svirao, a svirao sam baaaas mnogo :D
On topic - ovi su poprilicno neozbiljni ako misle da im onaj shreder-wannabe adekvatno predstavlja proizvod, jos utaknut u Zoom procesor i snimljen fotoaparatom koji klipuje :grummel_2:

eg303

Post by eg303 » 17 May 2012, 15:18

Superhik wrote: Ako znate nekog ko će napraviti instrument od kvalitetnog drveta, sa dobrim hardverajem i ovakvim fenomenalnim finišem za 1000€ :bow:
Ne znam da li si pratio ovu temu:
viewtopic.php?f=45&t=18558
Koliko sam razumeo Rocket-a, i za duplo manje para može da se napravi custom. Meni je u celoj stvari najvažnije pitanje kakvu gitaru neko hoće da ima a da ništa slično već nema u radnjama za manje pare...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 17 May 2012, 16:49

Superhik wrote:Pa ne znam baš da li se može kod domaćih majstora dobiti vrhunski instrument za ove novce.
pa, nisam ja kriv sto ne znas...

Da si pratio teme ljudi sa foruma, medju kojima ima majstora, verovatno bi shvatio da moze dosta dobro da se prodje.

evo npr
http://www.musiccentar.com/l-165/jean-% ... by=&from=0
Jean & Jean, misljenja su svakakva o njima, kako sam cuo, nisu ni jeftini, ali poenta je da su ovo rucno pravljene gitare u cije cene se i prodavnica ugradila...

bancika

Post by bancika » 17 May 2012, 16:56

hmm, imaju li licencu za fender headstock? :hide:

rockozaurus

Post by rockozaurus » 17 May 2012, 19:18

mislim_stvarno wrote:
Superhik wrote:Pa ne znam baš da li se može kod domaćih majstora dobiti vrhunski instrument za ove novce.
pa, nisam ja kriv sto ne znas...

Da si pratio teme ljudi sa foruma, medju kojima ima majstora, verovatno bi shvatio da moze dosta dobro da se prodje.

evo npr
http://www.musiccentar.com/l-165/jean-% ... by=&from=0
Jean & Jean, misljenja su svakakva o njima, kako sam cuo, nisu ni jeftini, ali poenta je da su ovo rucno pravljene gitare u cije cene se i prodavnica ugradila...
Mozda su ovo rucno pravljene gitare(a mozda i nisu)al sta je ovo:

BODY Alder (2000)
NECK Maple ('96-'98)
FRETBOARD Indian Rosewood
FRETS Dunlop Medium
PICKUPS Boston PU-10-WH
TREMOLO Wilkinson T-WVC-N
MACHINE HEADS Boston 62-NLR
CONSTRUCTION Bolt On

Boston ,Wilkinson,Dunlop...znaci drvenarija cirka 600e!?Racunaj da promenis hardver i struju,koja bi bila krajna cifra!?Ma i ovako je preskupo...A i relic nije nesto,nisu se bas izcimali...

Superhik

Post by Superhik » 17 May 2012, 22:53

Što jes-jes, slabo sam pratio domaće majstorije, pa ne znam ni kako se kreću cijene, ali sam čisto eksperimentalno zaintrigitran temom složio sebi po sebi hardveraj i elektroniku (doduše po maloprodajnim cijenama-mada sumnjam da iko od domaćih majstora kupuje baš na veliko) i dobio cifru od 400-tinjak evra bez drveta, lakiranja i naravno "ruku". Tako da priča o vrhunskoj gitari "za pola para" pada u vodu.

Slažem se, međutim, da bi se za hiljadarku trebao dobiti instrument u rangu "onih", nama svima dobro poznatih,brendiranih, što se prodaju za dvostruko više novca.

A što se tiče J&J gitara čitav hardver na gitari datoj na linku košta stotinjak evra, a gitara se prodaje za 600. Pošto je dobijaju direkt od proizvođača, sumnjam nešto da na nju plaćaju PDV pa ćemo sa tom cijenom i operisati. Znači 600-100= 500 evra - trgovačka marža (ajd da pretpostavimo) 100 €- ispada drvo(velika misterija) i ruke (brat-bratu, ne treba im više od dan-dva da je sastave) 400 €. Šta je tu povoljno? Kinezi za 200 dolara(150 €) prodaju replike možda istog ranga.

Odosmo daleko, kod Zerberus gitara me je iznenadio kvalitet materijala i završne obrade po zaista nevjerovatnoj cijeni u odnosu na poznate proizvođače (proguglajte koliko košta PRS Dragon :shock: pa ćete shvatiti šta želim reći)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 17 May 2012, 23:49

Superhik wrote: i dobio cifru od 400-tinjak evra bez drveta, lakiranja i naravno "ruku". Tako da priča o vrhunskoj gitari "za pola para" pada u vodu.
Kojih pola para? Prica je o gitari od 1300-1500e kako pise u tvom prvom postu.
Stvarno mislis da za 1k e (npr od 1400 odbijes 400 za hardver i elektroniku), kod nas, ne mozes da nadjes JEDNOG majstora koji ce ti napraviti bilo koji oblik, od kakvog god materijala pozelis, i ofarbati ga kako god zamislis? Kad kazem majstora, mislim na coveka koji ce ti pokazati sta je ranije radio, pa na osnovu toga da se odlucis da li zelis da ti on radi instrument, a ne nekog koji eto zeli da proba.
Superhik wrote:Slažem se, međutim, da bi se za hiljadarku trebao dobiti instrument u rangu "onih", nama svima dobro poznatih,brendiranih, što se prodaju za dvostruko više novca.
trzalice, ti li si?
Superhik wrote:Odosmo daleko, kod Zerberus gitara me je iznenadio kvalitet materijala i završne obrade po zaista nevjerovatnoj cijeni u odnosu na poznate proizvođače
Da li si ti drzao u ruci te gitare? Ako nisi, znaci da ne znas u stvari kakvog su kvaliteta. Vidis slike, isto kao i za one jean gitare, samo sto si za njih zakljucio da su u rangu kineza koji kostaju 200e, a za ove zakljucujes da su u rangu prs-a... Na osnovu slika, evo jos par gitara koje izgledaju kao milion dolara:
http://www.rondomusic.com/product2932.html
http://www.tradetang.com/for-sale/Chine ... 1124.html#
http://fc02.deviantart.net/fs43/f/2009/ ... linski.jpg

Sad citam opet tvoj post, i mnogo si kontradiktoran, prvo kazes da ne moze da ti majstor napravi gitaru kakvu hoces za 1000e, a onda naletim na ovo
Superhik wrote:A što se tiče J&J gitara čitav hardver na gitari datoj na linku košta stotinjak evra, a gitara se prodaje za 600. Pošto je dobijaju direkt od proizvođača, sumnjam nešto da na nju plaćaju PDV pa ćemo sa tom cijenom i operisati. Znači 600-100= 500 evra - trgovačka marža (ajd da pretpostavimo) 100 €- ispada drvo(velika misterija) i ruke (brat-bratu, ne treba im više od dan-dva da je sastave) 400 €. Šta je tu povoljno? Kinezi za 200 dolara(150 €) prodaju replike možda istog ranga.
gde ti je 400e za taj majstorski deo (drvo i njegovu obradu) mnogo?! :O.o: Ne kapiram te u opste...

Nemam ja nikakve veze ni sa majstor jean-om, ni sa bilo kim, samo mi je malo cudno ovoliko odusevljenje samo na osnovu par slika i snimaka jednog lika... Ja kontam da ako se cini da je previse dobro da bi bilo istinito, ili nije dobro ili nije istinito. Ili nisu 100% handmade (nego su zakupili neku fabriku u kini), ili jednostavno zakidaju na nekom delu, nije odrzivo da neko radi bez zarade. Na tu temu pise covek koji pravi gitare: http://decibelguitars.com/why-guitars-c ... do-part-i/

Trzalica

Post by Trzalica » 18 May 2012, 01:02

LifelessDead wrote: ...to je valjda svima na ovom forumu jasno...osim Trzalici...
TI SI STRAŠNO **** SINAK.
Pokušaću da ti pojasnim što jednostavnije, ono - po seljački: zašto bih platio neku no-name gitaru 1300-1500 evra samo zato što tamo neki STOLAR kenja da je proizvodi od biranog hardvera, u maloj seriji, a ne bih kupio original za manju cenu? PONAVLJAM: original a manja cena. JOš jednom za one koji ne čitaju dobro srpski: ORIGINAL je JEFTINIJI od kopije koju radi neki stolar. :O.o:
Da li je moguće da ti toliko nije jasno i da moram na ovakav način da ti objašnjavam? :hide:
Od prvog posta vam pišem o tome i čudim se koja bi budala kupila kopiju za veću cenu od koštanja samog originala i vi i dalje imate još mastila u tim tastaturama da me prozivate? :O.o: :shock: :shock: :shock:
Izvinjavam se, vi mora da se palite na termine, "custom", "vintage" i sl. gluposti? Svaka čast, oborio si rekord u ***** g. LifelessDead

Ponoviću ti još jednom: kupiću uvek i radije original nego kopiju koja košta više jer je radi tamo neki Goran iz Zemuna ili Tasa Tasić u drvetu iz doba Jure i magnetima od materijala sa planete Melmac. Kapiraš?!? Ne interesuje me plagijat koji je skuplji od originala.
Draže mi je kupiti original brend koji ceni ceo svet za 1000e, nego platiti 1300€ neki no-name brend iz neke privatne radionice i to samo zato što se hvale da ugradjuju mahagoni i sl. gluposti u gitare koje i nisu predvidjene za to drvo.

Da li se čujemo Hjuston??????

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 18 May 2012, 01:13

Trzalica wrote:
LifelessDead wrote: ...to je valjda svima na ovom forumu jasno...osim Trzalici...
TI SI STRAŠNO **** SINAK.
Pokušaću da ti pojasnim što jednostavnije, ono - po seljački: zašto bih platio neku no-name gitaru 1300-1500 evra samo zato što tamo neki STOLAR kenja da je proizvodi od biranog hardevra, u maloj seriji, a ne bih kupio original za manju cenu? PONAVLJAM: original a manja cena. mJOš jedno mza one koji ne čitaju dobro srpski: ORIGINAL je JEFTINIJI od kopije koju radi neki stolar.
Dal je moguće da ti toliko nije jasno i da moram na ovakav način da ti objašnjavam?
Od prbog posta vam pišem o tome i čudim se koja bi budala kupila kopiju za veću cenu od koštanja samog originala i vi i dalje imate još mastila u tim tastaturama da me prozivate?
Izvinjavam se, vi mora da se palite na termine, "custom", "vintage" i sl. gluposti? Svaka čast, oborio si rekord u ***** g. LifelessDead.

Ponoviću ti još jednom: kupiću uvek i radije original nego kopiju koja košta više jer je radi tamo neki Goran iz Zemuna u drvetu iz doba Jure i magnetima od materijala sa planete Melmac. Kapiraš?!? Ne interesuje me plagijat koji je skuplji od originala.
Draže mi je kupiti original brend koji ceni ceo svet za 1000e, nego platiti 1300€ neki no-name brend iz neke privatne radionice i to samo zato što se hvale da ugradjuju mahagoni i sl. gluposti u gitare koje i nisu predvidjene za to drvo.

Da li se čujemo Hjuston??????
Druze sve je ok u tvom rezonu, ali Custom Shop npr. Fendera kosta 2-3 puta vise od Goranovih uradaka ili Tasinih (pre ce biti 3-4x vise). Nepravedno je porediti Standarde (koji kostaju koliko si naveo) i rucni rad. To sto mislis da je original brend proizvod odavno to nije. Za 1000e obican smrtnik moze da dobije konfekciju izradjenu od 3-5 (cak i 7) komada drveta koje je kupljeno na tone i kod koje je vecinu posla odradila masina, sto je sasvim ok, zalomi se poneki dobar komad. Cak i AVRI serije su (buduci da su sve jeftinije) jako ispod nivoa na kom su nekad bile. Jednostavno, ono sto ti smatras originalom je manje/vise samo Custom Shop, a to kosta. Imao sam USA standarda, a svirao sam i CS i druge fine komade, znam sta pricam...

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 18 May 2012, 01:20

Trzalica wrote:i to samo zato što se hvale da ugradjuju mahagoni i sl. gluposti u gitare koje i nisu predvidjene za to drvo.
hoces da kazes da svaka gitara ili oblik mora da ima svoje drvo? :kokice: :mrgreen:

Trzalica

Post by Trzalica » 18 May 2012, 01:28

Solomon wrote:
Trzalica wrote:i to samo zato što se hvale da ugradjuju mahagoni i sl. gluposti u gitare koje i nisu predvidjene za to drvo.
hoces da kazes da svaka gitara ili oblik mora da ima svoje drvo? :kokice: :mrgreen:
U većini slučajeva. Ne može Fender Stratocaster da nudi "strat" zvuk u mahagoni drvetu. To već spada u egzotiku. O tome govorim. Jova (joha) i to je to.Takodje, ni Joe Satriani ne svira na egzotičnim deblima, već svira na najobičnijoj lipi sa dobrim hardverom i sigurno dobrim odabirom i obradom te same lipe, naravno. A to ti je baš Ibanez definicija.
U čemu je poenta priče?
Ja govorim o STANDARDIMA koji su odavno postavljeni u svetu rokenrola i znaju se. Fender, Gibson, Ibanez, neka mešavima tipa PRS, Music Man, ... i STANDARDNO drvo u izradi datih instrumenta. Sva ostala odstupanja su netipična i zanimljiva za eksperimentaliste i egzotičare. Ili eventualno one koji se lože na "custom" etiketu

Trzalica

Post by Trzalica » 18 May 2012, 01:39

DrGreenthumb wrote:Za 1000e obican smrtnik moze da dobije konfekciju izradjenu od 3-5 (cak i 7) komada drveta koje je kupljeno na tone i kod koje je vecinu posla odradila masina, sto je sasvim ok, zalomi se poneki dobar komad. C...
Ovde ga pretera. Takav komad gitare se prodaje pod etiketom Squier (ako je iz Fender-a), ili Epiphone (ako je iz Gibson-a), Jasmine 8Takamine), bla, bla, ... a ne pod originalnim nazivom i još iz matične fabrike. I naravno za cenu do 300€ a ne 1000€ kako si naveo.
Doduše, postoje neki MEX Fenderi iz ove priče od 3-5 komada spojenih letvi, ali ruku na srce, novi ne vrede više od 450€ u prodavnicama.
Gitara za 1000€ iz Fender-a je ili iz dva ili tri komada drveta pa bila std. ili AVRI model. Nemoj zamajavati neiskusne ovim primerima. Ista je priča i sa mnogo skupljim Gibson modelima.

Tio što će Tasa iz BG-a da izdelje neku dasku sušenu kod lokalnog stolara iz jednog dela i time postavi cenu od 5000€, zabole me. Ta gitara neće zvučati kao pravi primerak originala na koji se ugledao. Zvučaće samo drugačije a to nije predmet interesovanja. Shvatate li vi ovo?

P.S. iz koliko komada derveta su bile one gitare na koje se ugledaju današnji tkz., AVRI modeli? Isti q drugo pakovanje.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 18 May 2012, 01:45

ja shvatam jedino da si ti ili fenomenalno glup ili se fenomenalno pravis glup :) :ziveli:

neki

Post by neki » 18 May 2012, 04:11

Trzalica wrote:
DrGreenthumb wrote:Za 1000e obican smrtnik moze da dobije konfekciju izradjenu od 3-5 (cak i 7) komada drveta koje je kupljeno na tone i kod koje je vecinu posla odradila masina, sto je sasvim ok, zalomi se poneki dobar komad. C...
Ovde ga pretera. Takav komad gitare se prodaje pod etiketom Squier (ako je iz Fender-a), ili Epiphone (ako je iz Gibson-a), Jasmine 8Takamine), bla, bla, ... a ne pod originalnim nazivom i još iz matične fabrike. I naravno za cenu do 300€ a ne 1000€ kako si naveo.
Doduše, postoje neki MEX Fenderi iz ove priče od 3-5 komada spojenih letvi, ali ruku na srce, novi ne vrede više od 450€ u prodavnicama.
Gitara za 1000€ iz Fender-a je ili iz dva ili tri komada drveta pa bila std. ili AVRI model. Nemoj zamajavati neiskusne ovim primerima. Ista je priča i sa mnogo skupljim Gibson modelima.

Tio što će Tasa iz BG-a da izdelje neku dasku sušenu kod lokalnog stolara iz jednog dela i time postavi cenu od 5000€, zabole me. Ta gitara neće zvučati kao pravi primerak originala na koji se ugledao. Zvučaće samo drugačije a to nije predmet interesovanja. Shvatate li vi ovo?

P.S. iz koliko komada derveta su bile one gitare na koje se ugledaju današnji tkz., AVRI modeli? Isti q drugo pakovanje.
ako smem da primetim,bez uvrede bilo koga.skoro sam slusao randju i neverne bebe covek svira meksickog rod vorna od recimo 800 eura a pri kraju koncerta je svirao i na baja telekasteru od 600 eura plus pedal bord i marsal.odlican prepoznatljiv stil, i ton sta reci.kolko vidim nije mu trebao ni castum sop od 4000 eura i covek svira pa svira.... slozicete se ako ga i neko ne voli kao gitaristu da je to lik koji je svirao sa najboljim nasim i stranim muyicarima iz sveta rokenrola.posto sam bio sumnjicav posle koncerta sam i proverio da on svira na najobicnijim konfekcijskim gitarama koje prave priuceni meksikanci.imate li komentar na ovo .pozdrav

Post Reply