Boss distorzije HELP

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Usred Zala

Re: Boss distorzije HELP

Post by Usred Zala » 27 May 2012, 17:20

Markony wrote:Ako bi Usred Zala mogao da mi objasni kakvu sumnju ima prema mojim napajanjima, narocito u pogledu DS-2 kao najmladje koju imam i koju pojim onako kako je gore vec napisano?
Hvala, :ziveli:
Naravno da mogu i hoću.

Moje sumnje su akademske prirode jer tvoja napajanja nisam video, zato sam i napisao "na osnovu tvog pisanja najviše sumnjam...". U životu sam se susreo da ne lažem preterano, ali bar sa nekoliko stotina komada raznoraznih napajanja od vrhunskih do bofla. Mnoga među njima, a gotovo sva sa buvljaka se pregrevaju i prilikom rada u praznom hodu što unapred mnogo govori o kvalitetu. Vrlo dobra napajanja često izbacuju više od nazivnog napona (recimo da jedno Sony napajanje koje imam je 9 V za discman i izbacuje oko 18 V u praznom hodu) jer su predviđena da rade u odgovarajućem režimu, preciznije kada povuku struju za koju su dimenzionisana napon dođe na svoje. Često izbacuju pikove mnogo višeg napona od nazivnog, posebno kod ukopčavanja/iskopčavanja "na živo" što se fantastično vidi na osciloskopu, a nikako na voltmetru. Tako nešto može da postepeno oštećuje dielektrik kondenzatora na primer. Ko je imao prilike da vidi iznutra skromnu, ali sjajnu šemu Boss ispravljača koje i preporučuju zna zašto pedale sa njima traju večito. Ja recimo imam par Boss pedala starih 30-ak godina koje nikada nisu ni kašljucnule. U stvari meni nikada nije crkla ni jedna Boss pedala, a prošlo mi ih je mnogo kroz ruke. Zato ti ponavljam da mi deluje kao jako logična primedba tipa kojeg si pomenuo da je pedala ispravna i da mu doneseš ostali deo opreme da pogleda.

Markony

Post by Markony » 27 May 2012, 18:02

Previse akademski skovanih reci bez odgovora na moje pitanje.
Sta ne valja kod DS-2 napajanja?
Da ponovim, DS-2 dobija napon iskljucivo od baterije.
Mozda u tvojim Akademskim krugovima postoje odredjene 9V baterije koje su bolje od drugih?

Da se vratim na temu.
Nema zle krvi izmedju Boss-a i mene. Zadovoljan sam pedalama koje sam koristio. Nije mi problem da kupim istu pedalu ako je prethodna pokazala znake starenja. Naravno, OD-2 i DF-2 se vise ne proizvode, mozda bas iz onih razloga koje sam naveo.
Ne proizvodi se ni OD-2R za koji kazu da je glasniji od klasicnog OD-2.
Ako sada kupis Boss OD/Dist pedalu nemoj praviti problem oko kupovine iste takve nove za 10 godina.

Usred Zala

Post by Usred Zala » 27 May 2012, 19:17

Markony wrote:Previse akademski skovanih reci bez odgovora na moje pitanje.
Sta ne valja kod DS-2 napajanja?
Da ponovim, DS-2 dobija napon iskljucivo od baterije.
Mozda u tvojim Akademskim krugovima postoje odredjene 9V baterije koje su bolje od drugih?
Još ovo da odgovorim pa se udaljavam od računara do daljneg.

Neko pokušava da ti pomogne, a ti si ciničan. Ako već sve znaš ne postavljaj pitanje.
Ja nisam vidovit i ne znam ovako na daljinu šta fali tvojim pedalama, ali prosto ne verujem da pet ili ne znam kloliko si pomenuo pedala odjednom ne valjaju. Sa druge strane to nije sasvim nemoguće, možda si zaista baksuz, ponavljam da na daljinu ne mogu da budem doktor, a jedine informacije su one koje si ti dao ovde. Uostalom mislim isto kao i serviser kojeg si pomenuo, a ne verujem da je on baš duduk, mada ko zna...

Markony

Post by Markony » 27 May 2012, 22:16

Ne laskaj sebi. Ne pomazes ti meni na daljinu uz pomoc vidovitosti.
Da si citao temu i sta je ko od nas pisao sve bi bilo drugacije.

Kao sto si i sam rekao, najbolje je da se odmaknes od racunara.
:ziveli:

Post Reply