Reverb
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Reverb
Sta po vama vredi uzimati?
Re: Reverb
Line 6 verbizilla, jednom sam ga slusao i odusevio me je!

Da, vec mi je par ljudi reklo da je to dobra pedala mada bih se ja zadovoljio i necim mnogo jednostavnijim...
Behringer reverb, EHX holy grail, Line6 Verbzilla - tim redosledom, kol'ko para, tol'ko muzike

Mislis da je verbzilla bolja od holy grail-a ili holy grail plus-a?
Meni u sustini treba samo neki dobar jednostavan reverb. Sigurno ne bih nikad koristiti sva ova podesavanja...
Meni u sustini treba samo neki dobar jednostavan reverb. Sigurno ne bih nikad koristiti sva ova podesavanja...
ti si se bas navuko na pedale. Deca u africi gladuju, a i u Srbiji. Sta fali riverbu sa pojacala
Verbzilla je najbolja reverb pedala na trzistu, kontam da kad kupis nesto, budes zadovoljan na duge staze, Holy Grail/Grail plus je super reverb, ali je neupotrebljiv nakon 2 o'clock sem ako sviras drone-shoegaze-ambient ali cak je i onda mushy; Racunaj da svi EHX reverbi imaju plateoliki-metalizirani zvuk...Ja recimo jako cenim Lexicon mpx-ove, i Alesis verbove, ali to su rack-ovi...Funkomat wrote:Mislis da je verbzilla bolja od holy grail-a ili holy grail plus-a?
Dusan wrote:ti si se bas navuko na pedale. Deca u africi gladuju, a i u Srbiji. Sta fali riverbu sa pojacala

Pa da, jbg... Ima ljudi koji trose pare na stvari kao sto su fancy odeca, obuca, cigare, alkohol, zene, trava... Ja trosim na ovo.
A ako ce moje pedale nahraniti dicu u africi ni na trenutak necu oklevati da ih se odreknem.

Reverb pojacala je preslab...
Ok videcu da isprobam negde verbzillu.Z*Z*Z wrote:Verbzilla je najbolja reverb pedala na trzistu, kontam da kad kupis nesto, budes zadovoljan na duge staze, Holy Grail/Grail plus je super reverb, ali je neupotrebljiv nakon 2 o'clock sem ako sviras drone-shoegaze-ambient ali cak je i onda mushy; Racunaj da svi EHX reverbi imaju plateoliki-metalizirani zvuk...Ja recimo jako cenim Lexicon mpx-ove, i Alesis verbove, ali to su rack-ovi...
- sirac-šunka
- vragolan

Hm....

Ma taj je super... probao sam ga... i fenomenalno radi!! ali ti trazis nesto prosto i jeftino kako sam ja razumeo... a ovaj je oko 240 e...
Doduse, jel ti hoces prosto i jeftino, ili dobro i mozes da platis i malo vise...
Verbzilla je takodje veeeoma dobar, i nije skup.. oko 150tak eura...
Sa druge strane, probaj da razmisljas u smeru nekog procesora koji ce ti sluziti SAMO za efekte tipa delay, reverb, flanger i sve ostalo... a dist da vuces sa pedale... neki procesor ce te otkostati do 150tak eura a dobices mnogo vise.... u smislu izbora...
Doduse, jel ti hoces prosto i jeftino, ili dobro i mozes da platis i malo vise...
Verbzilla je takodje veeeoma dobar, i nije skup.. oko 150tak eura...
Sa druge strane, probaj da razmisljas u smeru nekog procesora koji ce ti sluziti SAMO za efekte tipa delay, reverb, flanger i sve ostalo... a dist da vuces sa pedale... neki procesor ce te otkostati do 150tak eura a dobices mnogo vise.... u smislu izbora...
- Tiki the Boyler
- Urednik
Lično koristim Verbzillu i imam samo riječi hvale za isti...
Naravno... problem je cijena!
I opet jasna stvar... kol'ko para, tol'ko muzike!!!
Naravno... problem je cijena!
I opet jasna stvar... kol'ko para, tol'ko muzike!!!
- Rocket Roll
Ne bih se mešao, ali vidim da niko nije pomenuo (po meni) jedini reverb koji zaista "spušta pantalone" - Fenderov Reverb Unit. Original je skup, ali HillyBilly sa Foruma pravi 1:1 klon za 350 evra. Ipak je sasvim druga dimenzija to "toplo lampaško analogno ludilo" (kako bi rekao Nyarlathotep, čiju sam Verbzillu dosta slušao).

Ja sam super zadovoljan reverbom sa mog Gayatone pojacala, mogu samo da zamislim kakav reverb ima marsal,vox,H&K...Funkomat wrote:
Reverb pojacala je preslab...
Ok videcu da isprobam negde verbzillu.
Sto sa tice verbzille - poredicu je sa mojim eho parkom koji ima fantastican zvuk( pa predpostavljam da je i ona super), ali mi malo guta signal pa sam morao da je prespojim na true bypas loop-verovatno i verbzilla- to su pedale pune elektronike
To je takodje super sprava, ali mislim da Boss re-20 pravi maltene isti reverb za manje para...Rocket Roll wrote:Ne bih se mešao, ali vidim da niko nije pomenuo (po meni) jedini reverb koji zaista "spušta pantalone" - Fenderov Reverb Unit. Original je skup, ali HillyBilly sa Foruma pravi 1:1 klon za 350 evra. Ipak je sasvim druga dimenzija to "toplo lampaško analogno ludilo" (kako bi rekao Nyarlathotep, čiju sam Verbzillu dosta slušao).
- Rocket Roll
Bossov RE-20 Space Echo? Svakako, odlična sprava. I da, košta manje - 200 evra. Reverb mu je sekundarna funkcija, ali - pored onakvog eha, šta će čoveku reverb?