Primer dobro izrađene pedale

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Usred Zala

Primer dobro izrađene pedale

Post by Usred Zala » 08 Jun 2012, 23:13

Naišao sam na oglas čoveka koji izrađuje neke pedale pa kaže kako je i Ranđa koristi. Istina je da ovu pedalu koristi Ranđa i da odlično zvuči. Video sam fotografije i bio vrlo zadovoljan onim što sam video, posebno kada sam video i cenu od 50 e. Ne znam da li je šema originalna ili je u pitanju neki klon, ali je izrada inteligentna i izgleda veoma dobra.

Samo da se dobro razumemo jer će neki već da me dočekaju na nož (kamu!) - ne poznajem ni Ranđu izuzev kao vrsnog gitaristu, a još manje tvorca pedale!

Image
Image
Image

nebojsak

Re: Primer dobro izrađene pedale

Post by nebojsak » 08 Jun 2012, 23:18

Daj snimi nešto da čujemo.

maksabass

Post by maksabass » 09 Jun 2012, 01:03

Kod Ranjdje ce svaka da zvuci dobro...I ja cu mu uskoro poslati jednu,da me reklamira :D

Usred Zala

Post by Usred Zala » 09 Jun 2012, 09:53

maksabass wrote:Kod Ranjdje ce svaka da zvuci dobro...I ja cu mu uskoro poslati jednu,da me reklamira :D
Hoće, šta god da daš Ranđi i njemu sličnom kalibru to će da zvuči sjajno, tačno je. Takođe je tačno je da taj kalibar muzičara precizno zna šta hoće i da sve mora da bude besprekorno. Tebi niko ne brani da mu pošalješ ne jednu već sto pedala pa da te reklamira ako hoće. I ne samo njemu već svim našim viđenijim gitaristima. Ali to je nekako tvoja lična stvar. Kada neko od njih bude svirao tvoje pedale na sceni onda nam daj povratnu informaciju ovde pa će nam sigurno biti em drago em zanimljivo. Uzgred, nigde nisam video niti čuo da je Ranđa reklamirao tog čoveka, ali je tačno da ima tu pedalu.

Već sam napisao da ne poznajem aktere i da sam ovo objavio kao primer dobrog ručnog rada sa delovima koji mogu da se nabave kod nas. Sve to za neverovatno nisku cenu jer ja znam koliko samo ta hamond kutija košta ovde! Dopalo mi se recimo jako inteligentno rešenje kačenja pločice, veoma uredan i čist rad, dobri lemovi, dobro ožičenje... Ja ovako dobro urađenu pedalu još nisam video ovde na forumu uz ogradu da sigurno nisam zapazio sve objavljene slike radova forumaša. Ako je još i originalna električna konstrukcija (lično ne verujem u to) onda je to najviši nivo.

Milanares

Post by Milanares » 09 Jun 2012, 10:02

ja cuo da je to ekipa bivsih radnika EI Nish i Daniel Kovac hvalio njihov fuzz hahaha!
i stvarno ako moze neki demo, bilo bi strava jer pedala izgleda profi i spolja a i iznutra.
btw smorili ste sa Randjom vise...

Usred Zala

Post by Usred Zala » 09 Jun 2012, 10:30

E to nisam znao, a pomislio sam na nekoga koji je radio u toj branši.

Ja ne mogu da ti dam zvučni primer jer nemam tu pedalu, ne znam ni da li ima na Youtube.
Mogu jedino da napišem lične utiske kao slušaoca.
Pedala radi kao sjajan booster pre svega. Kod Fender pojačala je problem kada se dođe do nivoa negde 5-6 recimo više nema pojačanja već samo izobličenja. Ova pedala je u tom smislu sjajna jer pomogne da signal samo izađe glasniji i izdvoji se i čuje u miksu. Takođe sam je doživeo kao fini, pitak, nenapadan overdrive.

nebojsak

Post by nebojsak » 09 Jun 2012, 11:28

Milanares wrote: btw smorili ste sa Randjom vise...
Ranđa je novi Duda.

Usred Zala

Post by Usred Zala » 09 Jun 2012, 11:40

nebojsak wrote:
Milanares wrote: btw smorili ste sa Randjom vise...
Ranđa je novi Duda.
Mislim da izuzetno grešiš, ako misliš na Dudu Bezuhu oni baš nemaju nikakve sličnosti ni u stilu ni u vokaciji. Ako ovo ima ikakve veze sa predmetnom pedalom nije mi poznato da je Bezuha ima. Koliko sam ja video on koristi Boss OD2.

nebojsak

Post by nebojsak » 09 Jun 2012, 11:55

Ja sve nešto kontao da ima baš taj OD-3, moguće da grešim :)

dweezil

Post by dweezil » 09 Jun 2012, 11:58

po onome sto se vidi iznutra reklo bi se da je neki derivat Tube Screamera sa trim potom i shape kontrolom. Meni jedino estetski zasmetalo ono "professional" u nazivu, prva asocijacija na to mi je kao da je iz Bugarske ili Rusije.

Sto se tice domacih gitarista i toga da tacno znaju ton koji jure, mozda je donekle tacno ali opet i oni stalno menjaju pedale u setupu, i traze nesto novo...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 09 Jun 2012, 12:06

dweezil wrote:Meni jedino estetski zasmetalo ono "professional" u nazivu, prva asocijacija na to mi je kao da je iz Bugarske ili Rusije.
:1:

Usred Zala

Post by Usred Zala » 09 Jun 2012, 12:08

Iskreno, ni meni se estetski ne sviđa. Kada sam video oglas odmah pomislih "još jedan klon OCD-a"! Međutim, kada sam video sliku unutrašnjosti oduševio se i hteo da podelim sa forumašima misleći da će još neko da uoči taj kvalitet rada. Ne sviđa mi se ni odozdo, te 4 gumice meni su očaj živi iako ih stavljaju i na boutique pedale. Ja sam za Boss varijantu, to daje odličnu stabilnost, a jedina mana je što traži ravnu površinu. No dobro, niko nije bez mane.

dweezil

Post by dweezil » 09 Jun 2012, 12:10

ne daleko od toga, kapa dole za tu pedalu i kako je uradjena i sve ostalo, ovo su samo sitnice i neka licna zapazanja

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 09 Jun 2012, 12:42

Meni ovo lichi na neku varijantu Xotic boostera nekog, tj kao shto reche dweez neki derivat TS-a. Ne vidim shta je toliko ingeniozno oko montiranja plochice na ovakav nachin :nixweiss:
Shta Randja koristi vec sam pisao, iz prve ruke, necemo vishe, da ne nerviramo Milanaresa :lol:
On ima posebne rechi hvale za nekog graditelja ampova Duku Martinovica iz Kotora. Postoje 4 njegova ampa, jedan je R vec imao pa prodao a sada ga je ponovo otkupio i kao vas sebe je od srece. Navodno jedini chovek koji je uspeo da spoji valjano dva kanala na ampu gde je jedan fenderovski clean a drugi marshall overdrive. Nikad pre toga chuo za tog Duku, mozhda ste vi?
Shto se Lord Electronicsa tiche on je vec pokushao da se reklamira prilichno van stila ovde na forumu, nadam se da mu ovo nije drugi pokushaj...R koristi Rock Fuzz by Lord, a ne ovo.
Shta god, lepo uradjena pedala, jako lepo. Mada me generalno nervira kad neko uzme kucishte velichine aviona i onda zauzme 15% tog kucista.

xspaceman

Post by xspaceman » 09 Jun 2012, 13:23

ovo sa pominjanjem R me nekako podseca na:
:lol:

da se vratim na temu...sjajan primer kako treba da se napravi pedala! svaka čas' ! :bow:

Post Reply