Da li si testirao pedalu samostalno, da li i onda ima šuma? Ako imaš pojačalo sa dosta visokih pa ih još izdigneš normalno je da se nekakav šum čuje, ali to dobijaš i sa Boss i drugim pedalama. Jesi li probao da menjaš mesta pedalama? Najzad, ono što sam već pominjao, a to su neselektovani delovi kod Behringera pa je moguće da je tebi zapao neki primerak sa više šuma. Kod mene je šema sledeća: gitara-(ponekad Dunlop wah na početku)-Boss BD-2-Boss CS-3-Behringer DD100 (na ovom mestu menjam razne pedale)-Behringer TU300. Ovakav lanac da bude potpuno bešuman je praktično nemoguće, a takođe postoji i gubitak u nivou i originalnosti ulaznog signala što je takođe prilično normalno i za višu klasu pedala od ovih.Funkomat wrote:Pa u sustini sam navikao na taj sum koji dodaje kad ne sviram tako da mi to ne smeta vec to sto unistava zvuk Big Muffa.Sava wrote: ???
Koristim TU300 i potpuno je bešuman, nešto se kod tebe baš nije uklopilo.
Tj unisatavo.![]()
Stavio sam ga na poseban adapter i sad je mnogo bolje hvala Bogu...
Bheringer pedale-Compressor/Susteiner i distorzije
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Bheringer pedale-Compressor/Susteiner i distorzije
Sava wrote: Da li si testirao pedalu samostalno, da li i onda ima šuma? Ako imaš pojačalo sa dosta visokih pa ih još izdigneš normalno je da se nekakav šum čuje, ali to dobijaš i sa Boss i drugim pedalama. Jesi li probao da menjaš mesta pedalama? Najzad, ono što sam već pominjao, a to su neselektovani delovi kod Behringera pa je moguće da je tebi zapao neki primerak sa više šuma. Kod mene je šema sledeća: gitara-(ponekad Dunlop wah na početku)-Boss BD-2-Boss CS-3-Behringer DD100 (na ovom mestu menjam razne pedale)-Behringer TU300. Ovakav lanac da bude potpuno bešuman je praktično nemoguće, a takođe postoji i gubitak u nivou i originalnosti ulaznog signala što je takođe prilično normalno i za višu klasu pedala od ovih.
Znam ja da ni jedan lanac nije besuman ali moj bi bio da nije TU300...

Ako pedalu napajam baterijom, gde god da je, zuji ali kad je na posebnom adapteru (problem je verovatno u tome sto nije) i na kraju lanca, onda je ok.
Probao sam sve moguce kombinacije i jedina moguca greska koju vidim je da nisam dobro napravio daisy chain jer od skoro koristim jedan adapter za TU300 i phase90 (posto mi je jel da jako neprakticno da imam adapter od 300ma za jedan tuner)... Mislim da drugo nista ne moze da bude.

Jel imate neku sliku kako treba da povezem vise jackova u lanac za napajanje?
- Rocket Roll
Ima na Forumu ponešto, meni su radili tu vezu kablića i džekova (daisy-chain) u MikroPrincu, na osnovu Bossovog daisy-chaina kojeg sam kupio u MegaMusicu.Funkomat wrote:Jel imate neku sliku kako treba da povezem vise jackova u lanac za napajanje?
viewtopic.php?f=43&t=1614
viewtopic.php?f=43&t=1958
Inače se pomenuta nekompatibilnost (jedna pedala počne da zuji blizu neke druge) dešava i sa mnogo skupljim pedalama. Nema tu neke misterije - obično bude do daisy-chaina - ali je najbolji lek razdvojiti napajanja i(li) menjati mesto pedalama u lancu. Meni daisy-chaining sveukupno pravi probleme, pa sam se vratio baterijama + zasebnom adapteru za delay.
Rocket Roll wrote:Ima na Forumu ponešto, meni su radili tu vezu kablića i džekova (daisy-chain) u MikroPrincu, na osnovu Bossovog daisy-chaina kojeg sam kupio u MegaMusicu.
viewtopic.php?f=43&t=1614
viewtopic.php?f=43&t=1958
Tako sam ga i ja povezao...

Razumeo bih da je problem sa nekom drugom pedalom ali je phase90 true bypass tako da se zvuk kroz nju cuje i kad nema ukljucenog nikakvog napajanja, a cim gurnem jack zajednickog napajanje sa tunerom, pocne da zuji...
Inace isto je i sa NE true bypass pedalama a probao sam i da sa istim napajanjem napajam phase90 i neku drugu pedalu i problem se javlja samo sa TU300...
No nije toliko ni bitno u sustini. Radi svoj posao za male pare...

- Rocket Roll
Meni se to dešava sa BD-2 i CS-3, ako ih napajam sa istog adaptera (mada zavisi od adaptera). Rekoh, nije neka netipična boljka, javlja se i na daleko skupljoj opremi.Funkomat wrote:...phase90... cim gurnem jack zajednickog napajanje sa tunerom, pocne da zuji...
ima li neko iskustva sa berhinger echohead?
Au komada 8, svaka čast!!! Ja ih imam desetak, ali mi je u lancu najviše 4 uključujući obavezni TU300, ponekad dodam wah reda radi jer ne umem da ga koristim. Problem napajanja mnogo pedala može biti i u tome što više adaptera se veže na više izvora struje (štekera, rečeno srpski). Moguće je sumnjati i u kvalitet napajanja kao i kvalitet struje u kući. Ja koristim stabilisani izvor napajanja (samogradnja) koji sam opisao ovde na forumu i nemam nikakav problem brujanja, zujanja ili šuma. Govorim o nekim preteranim količinama jer svak pedala ima neki svoj šum, brum ili slično. Ne znam kada govoriš o šumu pedale da li misliš na neki mali šum ili na nešto zaista neugodno? Ako je to nešto minimalno valjda je to normalno.Funkomat wrote: Znam ja da ni jedan lanac nije besuman ali moj bi bio da nije TU300...Imam 8 pedala u lancu ispred i bez nje apsolutno nikakog suma nema, pa cak i sa upaljenim equalizerom.
Ako pedalu napajam baterijom, gde god da je, zuji ali kad je na posebnom adapteru (problem je verovatno u tome sto nije) i na kraju lanca, onda je ok.
Probao sam sve moguce kombinacije i jedina moguca greska koju vidim je da nisam dobro napravio daisy chain jer od skoro koristim jedan adapter za TU300 i phase90 (posto mi je jel da jako neprakticno da imam adapter od 300ma za jedan tuner)... Mislim da drugo nista ne moze da bude.![]()
Jel imate neku sliku kako treba da povezem vise jackova u lanac za napajanje?
Priključci se jednostavno vežu paralelno ako ispravljač daje dovoljno struje.
Ha-ha, imam ja, sanjao sam gaBlake wrote:ima li neko iskustva sa berhinger echohead?

To bi trebala da bude potpuna kopija Line6 Echo Parka, videcemo dkad se pojavi...