Jolana is Back!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rocker.
MF veteran

Jolana is Back!

Post by Rocker. » 12 May 2008, 13:09

Image

Image

Image

* Two-part mahagony body with solid AAA figured maple top
* Mahagony set neck, with original Diamant headstock, 628 mm scale
* Ebony fingerboard, 22 Medium Jumbo frets, pearl blocks
* White binding around body and neck
* Bridge, tailpiece and straplocks by Schaller
* Hardware: Chrome, Gold nor Black
* The following pickup and tuning machines options are offered
* Humbucking pickups by AMBER, Germany Classic, standard with open poles in black or zebra look (metal covers in chrome, nickel or gold finish upon request) Pickups Amber have a humbucker/single coils controlled by push/pull pot (tone)
* Active EMG 81/85 with 9v battery, with standard controls of volume and tone
* Humbucking pickups Seymour Duncan TB59 event. TB4 and SH1N, with standard controls of volume and tone, open pole pieces
* Humbucker pickups Jolana Custom, with standard control of volume and tone, open pole pieces
* Another choice is with tuning machines Schaller M6 with metal or pearl buttons, or tuners Grover Original Rotomatics 102
* Gold inscription Jolana (truss rod cover) and the logo Diamant only on models with gold hardware. The models with chrome or black hardware come with silver inscription and silver logo
* Gloss Finish: Solid Black / Black Stain / Amber Stain / Cherry Sunburst / Vintage Sunburst / Cherry Red Stain / Blue Stain

http://www.jolana.cz/diamant-2008/

Koliko vidim nova Jolana je u rangu sa Epiphone Elitistom.Znači ništa od low-budget varijanti po kojima je je Jolana bila poznata...

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Jolana is Back!

Post by dejankuki » 12 May 2008, 13:36

E necete verovati.... neverovatno mi je drago!!!!!!

Jedva cekam razvoj situacije!!!!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 12 May 2008, 14:30

Reci cu samo jedno, ono sto je jedan drugar rekao kevi jednog drugog drugara, posto mu je ona saopstila da se ovaj odselio (malo je konfuzno, ali glasi):

"Nemojte da serete!"

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 12 May 2008, 15:46

Ja sam presrecan!

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 12 May 2008, 16:39

Uh bre, sto dobro izgleda. Ni Jolane vise nisu ono sto su bile :mrgreen:

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 12 May 2008, 16:57

To sto ljudi kazu da su Jolane lose, su obicne gluposti.Ono sto je dolazilo kod nas je bilo sranje!
Od gitara:Galaksis
Od bas gitara:Vikomt i Iris.

Zadnjih godina sto su proizvodili su bile jako dobre gitare, uostalom pogledajte!
http://www.jolana.cz/syrinx/
http://www.jolana.cz/rk-bass/
http://www.jolana.cz/jantar-4/

I jedan Rikenbejker!
http://www.jolana.cz/d-bass/

To sto je kod nas dolazila djubrad od gitara to je nesto drugo...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 12 May 2008, 17:34

Ooooo bile su itekako prisutne ovde...

Vikomt gitare i basevi, Iris i gitare i basevi, Galaxis i gitare i basevi... a prvo iskustvo sa Jolanom sam imao svirajuci u skolskom bendu u pokusaku nastajanja Jolanu Rubin

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 12 May 2008, 17:36

Te gitare su bile prisutne(cak se idalje sviraju), ali ove koje sam ja naveo nikada nisu videle Srbiju.

DivljaMasina

Post by DivljaMasina » 12 May 2008, 17:58

Iskren da budem jos nisam imao prilike da ih sviram iako godinu i po zivim u Ceskoj.
Sve sto znam da su to Cesima (pogotovo onim starijim) bile jedine gitare koje su mogli sebi da priuste (dok su bili jelte pod okupacijom brace nam Rusa).
Zbog toga je dosta starijih ljudi emotivno vezano za te gitare jer su to jedine na kojima su uopste mogli da sviraju (bar velika vecina).
U principu imaju status gitara za pocetnike kolko sam ja skapirao u razgovoru sa jednim drugom - Cehom.
Za kvalitet vazi isto i za npr squiere iz standard serije - sto znaci moze da se nadje dobar komad al treba dobro probrati.
Magneti su u vecini slucajeva losi (u tome se skoro slazu svi sa kojima sam pricao), a vrat je lutrija (desi i po neki super koomad).
Nemam pojma gde imaju radnju u Pragu (drug mi je rekao da je to negde na Vaclavaku=Vaclavske namesti) ali je jos nisam nasao iako tamo vrlo cesto prolazim, tako da nisam imao prilike da ih probam (a nije me nesto ni preterano interesovalo).
U svakom slucaju ne treba od ovih gitara ocekivati nista spektakularno...
Za ove nove modele stvarno ne znam, mozda ipak i bude nesto od starog dobrog jolana ;-)

Post Reply