Epiphone blues custom
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Epiphone blues custom
Nemam baš mnogo iskustva sa pedalama,pa bih molio poštovane članove foruma za savet oko kupovine neke overdrive pedale za gore pomenuto pojačalo.U obzir eventualno dolazi i neki chorus i delay.Sviram fendera i koristim klona RAT-a i imam grdne muke da namestim zvuk.Mnogo peripetija oko volume pota na gitari ,same pedale i pojačala da bih eliminisao silno zujanje i mikrofoniju.Uglavnom oprema deluje kao ,,posvađana,, a rekao bih ,ipak,da je kvalitetna.Inače samo pojačalo sa gitarom radi kao sat.Uglavnom želim malo više ,,masti,, a kao što rekoh nisam baš iskusan na polju pedala.Razmišljao sam o ts9,OCD,SD-1 ,ali bih bio veoma razočaran da mi se ponovo počnu dešavati stvari kao na RAT-u(da ne bude zabune volim zvuk pacova).Složio bi se i sa konstatacijom da ne znam da podesim RAT-a,pa bi pomoć i takve vrste bila dobrodošla.
Re: Epiphone blues custom
jbg ...single coil...mora da zuji na drajvu...daj malo detaljnije ...kako podešavaš pacova i kako podesavas amp...sto se tiče dileja...moze i digitech digidelay...ima fine simulacije , a ima i neki delay-chorus mod...
Sve mi je jasno oko singlova i sam sam se uverio da je sve to mnogo bolje radilo sa Telcem sa humovima.Kad mi je na Rat-u drive oko 9,filter 11 i volume 12,šljaka to i kod mene skoro bez problema(volume na gitari oko 4,5).Samo ponekad imam želju da ga ,,odrapim,, u stilu zz topa i da poteram rata u fuz ili neki hard rock tipa bad company ili parpla,a onda nastaje kuršlus.Kod samog pojačala forsiram midlove i bas sa malko reverba.Kad koristim drive kanal koristim njega takav kakav je pedale bih koristio klin+pedale.Hvala u svakom slučaju...napominjem da mi nije problem da nabavim bilo šta iz inostranstva.Samo za baš Gibsona nisam pri kešu... 

evo chovek kida singlove na princeton-u.
meni su ove wilson pedalice sjajne, ovaj njihov fuzz je i na bordu gitariste RHCP-a, a jeftine su skroz, da ih ima ovde prodavale bi se kao lude
chekiraj ova dva video-a pa reci shta mislish. a s obzirom da ti nije frka da nabavish od preko nabavi i meni jedan
meni su ove wilson pedalice sjajne, ovaj njihov fuzz je i na bordu gitariste RHCP-a, a jeftine su skroz, da ih ima ovde prodavale bi se kao lude
chekiraj ova dva video-a pa reci shta mislish. a s obzirom da ti nije frka da nabavish od preko nabavi i meni jedan

Opasna paprika je taj sparkling blue overdrive
...naročito mi se sviđaju tone kontrole i onako na prvi pogled velike mogućnosti sa njima.Fuzz ću još da čekiram,u svakom slučaju prava uživancija(sreća&radost).Hvala na savetu,mada 150$
...?jeftino?

potrefi me Cortex
,sanjaću večeras ovaj sound

shta je 120 evrica za kvalitetnu pedalu choveche. idi do mitrosa pogledaj koliko koshtaju fulltone pedale ili ibanez tube screameri, mozhda jimi hendrix fuzz face dunlopov...nije skup wilson nikako. istina, njihove pedale su varijacije na temu odavno poznatih kola, ali neka, oni to ni ne kriju, a i to i svi drugi rade. bitno je kako enshto zvuchi i kako je izradjeno, a wilson je odlichan u oba. ovaj overdrive je extra, ali mi je fuzz josh bolji, aj kad chekiraj javi haha 

mozda da isprobas da uturis neki ham u singlu u bridz?slusao sam par stratova sa S Duncan JB Jr. i nije narusavao ham balans magneta,a bar u bridzu bi trebao da eliminise taj siksti sajkl ham,plus jedan od boljih hamova za drajv uopste.ako bas mora singl do kraja,da vidis neke od stacked magneta,drug ima jedan u bridzu i to super sljaka,blize mnogo klasicnom straci a nisam primjetio ikakve probleme sa hamom.takodje bi provjerio kablove i struju,cisto da znas da si izeliminisao sve moguce izvore hama i zujanja u opremi.
Pa sad ,,budženje,, gitare nije opcija.Možda je post trebalo nazvati ,,Kako zeznuti singlove na stratu,,
,šalim se naravno.Za Cortexa...kad sam rekao skupo mislio sam na to da je ts9 napolju oko 100$,fulltone fulldrive 150$,fulltone gt 500 160$,OCD 130$....Možda bi opcija bila da dodam boost-a na drive kanal+neki ekvilajzer,šta znam.Novac ću svakako da izburgijam ma koliko da koštalo,ženi ću naravno da prijavim da sam spisko celih 16 evra na tu glupost od pedale 

haha tako se radi
16e seems legit.
Eh sad...koliko pedale koshtaju preko i kod nas to je vec zasebna pricha. Preko mozhesh i TS9 da nabavish za fazon 50$ polovnog tako da...mozhda bolje prvo da probash sa nechim takvim. Sve zavisi od onoga shta volish da svirash to nam nisi rekao ako se ne varam, vec si uopshteno govorio o zvuku. Kako stojish prema Muffovima? Da li TS ima dovoljno gejna za tvoj ukus? itd

Eh sad...koliko pedale koshtaju preko i kod nas to je vec zasebna pricha. Preko mozhesh i TS9 da nabavish za fazon 50$ polovnog tako da...mozhda bolje prvo da probash sa nechim takvim. Sve zavisi od onoga shta volish da svirash to nam nisi rekao ako se ne varam, vec si uopshteno govorio o zvuku. Kako stojish prema Muffovima? Da li TS ima dovoljno gejna za tvoj ukus? itd
Pa recimo Lynyrd Skynyrd,The Who,Deep Purple,ZZ Top,Bad Company,a Claptona i SRV-a volem ponajviše
,mnogo široko,a možda i ne?Što se Muffa tiče nemam pojma,sviđa mi se zvuk ali nisam imao prilike da ga probam.Mislim da je ipak najbolje rešenje da izpozajmljujem par pedala pa da probam,napisah post čisto da vidim jel neko ima sličnu kombinaciju gitara+pojačalo pa ima rešenje.

mislis uopste ne bi dirao magnete ili ti se ne stavlja hambaker velicine jednog singl kojl magneta u gitaru?rekoh ako bas mora singl imas i tu varijanti.Mixer wrote:Pa sad ,,budženje,, gitare nije opcija.Možda je post trebalo nazvati ,,Kako zeznuti singlove na stratu,,,šalim se naravno.Za Cortexa...kad sam rekao skupo mislio sam na to da je ts9 napolju oko 100$,fulltone fulldrive 150$,fulltone gt 500 160$,OCD 130$....Možda bi opcija bila da dodam boost-a na drive kanal+neki ekvilajzer,šta znam.Novac ću svakako da izburgijam ma koliko da koštalo,ženi ću naravno da prijavim da sam spisko celih 16 evra na tu glupost od pedale
Prcni ti tog RATa na OD kanal... Klin i pedale nisu neka sreca...
-
Ja imam orig RAT2 kod kuce, squier strat, i meni radi na njemu fino. Naravno, zuji, ali ne mnogo. Mozda bi prvo treba da proveris uzemljenje tu gde ukljucujes pojacalo. Ako imas adapter za pedalu, proveri da li je bas dobar adapter, jer pedali treba jako stabilisan napon, i gledaj da ne ukljucujes u isti produzni sa pojacalom, mozda pomogne. Ako bas nista ne pomogne, siguran sam da treba da se uradi voskiranje magneta. Ja imam skvadzu, dosta losa gitara, ali mi radi bas lepo, mogu da dobijem i blag drive, i fuzz, na glasnoci za svirku bez foniranja (fuzz hoce ako sam blizu pojacala, ali ako sam nekih 3 m od njega, onda nema).
Druga stvar koja bi verovatno trebalo da ti pomogne odmah, i sa zujanjem, jeste da stavis selektor magneta u neku poziciju da rade dva magneta (tipa bridge i middle, tu ces dobiti prilicno lep rock ritam zvuk).
Probaj!
Druga stvar koja bi verovatno trebalo da ti pomogne odmah, i sa zujanjem, jeste da stavis selektor magneta u neku poziciju da rade dva magneta (tipa bridge i middle, tu ces dobiti prilicno lep rock ritam zvuk).
Probaj!

Hvala svima na pomoći.Problem je bio u napajanju(loše,pijačarsko a i napon u kući varira).Sramota me da kažem ,al rešio sam problem kupovinom dobre baterije
Vadim se na to što sam priznao da nemam baš iskustva sa pedalama
.Još jednom hvala....Cortexu posebno na ona dva klipa(navuko me
,na pedalu naravno)