Kuato Design Tycobrahe Octavia clone [1590a]
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kuato Design Tycobrahe Octavia clone [1590a]
U! Zvuči odlično!
@Gagi probacu!
Evo par slikica ajde

it's a VERY tight squeeze.
nisam se smorio sa shieldovanim kablovima, jer sam izvalio da je pedala ubedljivo, ubedljivo najtisha koju sam ikada uradio. a i vec su kratke zhice. [na prvim slikama su mnogo duzhe nego na poslednjim]
http://soundcloud.com/earthless/lalala-octave-2
za kraj josh masnije neshto, bzvz se izdrkao par minuta i kao ajde, nije samo octavia kao shto sam obecao vec bash naprotiv, prvo octavia, pa odvaljen tube screamer pa onda fulltone 69 konzervativno setovan, a gitra je telac, Eb shtim pa josh u dropu. zanimljivo je kako dobijam harmonized osecaj kad sviram dropovane power chord rifove, izvalicete, prvi rif koji se chuje, na to mislim
mislim sranje je, al kao ajde da postujem i ovo haha, ovde je u "solo"
delu octava malo manje izrazhena
Evo par slikica ajde

it's a VERY tight squeeze.
nisam se smorio sa shieldovanim kablovima, jer sam izvalio da je pedala ubedljivo, ubedljivo najtisha koju sam ikada uradio. a i vec su kratke zhice. [na prvim slikama su mnogo duzhe nego na poslednjim]
http://soundcloud.com/earthless/lalala-octave-2
za kraj josh masnije neshto, bzvz se izdrkao par minuta i kao ajde, nije samo octavia kao shto sam obecao vec bash naprotiv, prvo octavia, pa odvaljen tube screamer pa onda fulltone 69 konzervativno setovan, a gitra je telac, Eb shtim pa josh u dropu. zanimljivo je kako dobijam harmonized osecaj kad sviram dropovane power chord rifove, izvalicete, prvi rif koji se chuje, na to mislim
mislim sranje je, al kao ajde da postujem i ovo haha, ovde je u "solo"

Fino,fino.i zvuk i ostalo...samo cepaj 

drazesnica
pa stavi je u 1950B kao tjoek. Tranzistori sve oridjidji po ps-u a? Ovaj dc jack mi uvek bio ugly sto mnogo strci al verovatno je zgodan za mala kucista jer ne zauzima mnogo prostora. A gde ti je treci pot? 

mamis me sa ovim buildom, a taman sam zaboravio na octaviu, pih 

Dweez matori rado bih svaku od njih stavio u 1590BB a ne samo B, taman da se ima mesta i za mashtovitu grafiku i sve ali nemam mesta u boardu ovo sam jedva nagurao i 1590a a hteo sam octavia-u
to je jedini razlog zashto sam napravio kao 1590a. A shto se treceg pota tiche, nigga please 
Banchika drugar pa napravi je, bash tebi ide uz zonfa, volish Satcha a definitivno mozhe tako da zvuchi lako. Mada on vishe izvodi takve zvukove sa Whammy-em chini mi se, prechista mu je octava
Inache, izvalio sam da je pedala apsolutno preglasna, znachi ono, crazy loud i jedva da mogu da je koristim tipa clean kanal sve lepo do jaja razlazhesh akorde i sad kao stajesh na octavia a brate dB narastao kao kuca, thrice as loud. Boles. Ne znam Gagi da li je tako i sa tvojim buildom? Kad se smanji Intensity a i boost onda ok ali nije toliko besna, nuturalmente. Mada, ako je koristim kao insane booster vec ukljuchenih TS i nekog fuzza, ili samo fuzza, onda mogu da je odvalim i do kraja, jer ce fuzz ili TS ogranichiti overall volume. Sve u svemu, ja prezadovoljan, drazhesnica mala kida i neverovatno inspirishe na rifove i melodijske teme, bash me tera da sviram. Uskoro slike prednje strane kad nadjem neshto zanimljivo kao grafiku. Prvo sam mislio da se istripujem da ofarbam kutiju i celu pedalu nekako ukrasim lsd-ichno, ali me mrzi i nemam vremena
Bice to projekat za neka kasnija vremena, tipa uzmem povadim creva iz svih pedala i ukrasim ih nekako, ili prefarbam sve, ili ishchukam chekicem ili neshto deseto, uvek ima nachina da se izgubi vreme oko ovoga. 

Banchika drugar pa napravi je, bash tebi ide uz zonfa, volish Satcha a definitivno mozhe tako da zvuchi lako. Mada on vishe izvodi takve zvukove sa Whammy-em chini mi se, prechista mu je octava

Inache, izvalio sam da je pedala apsolutno preglasna, znachi ono, crazy loud i jedva da mogu da je koristim tipa clean kanal sve lepo do jaja razlazhesh akorde i sad kao stajesh na octavia a brate dB narastao kao kuca, thrice as loud. Boles. Ne znam Gagi da li je tako i sa tvojim buildom? Kad se smanji Intensity a i boost onda ok ali nije toliko besna, nuturalmente. Mada, ako je koristim kao insane booster vec ukljuchenih TS i nekog fuzza, ili samo fuzza, onda mogu da je odvalim i do kraja, jer ce fuzz ili TS ogranichiti overall volume. Sve u svemu, ja prezadovoljan, drazhesnica mala kida i neverovatno inspirishe na rifove i melodijske teme, bash me tera da sviram. Uskoro slike prednje strane kad nadjem neshto zanimljivo kao grafiku. Prvo sam mislio da se istripujem da ofarbam kutiju i celu pedalu nekako ukrasim lsd-ichno, ali me mrzi i nemam vremena

[quote]Inache, izvalio sam da je pedala apsolutno preglasna, znachi ono, crazy loud i jedva da mogu da je koristim tipa clean kanal sve lepo do jaja razlazhesh akorde i sad kao stajesh na octavia a brate dB narastao kao kuca,
Volume pot 500k log,moze da resi problem glasnoce,svakako...Intensiti pot ,takodje,ja sam umesto intensiti pota stavio trimer,i nastelovao tako da bude prihvatljivo,i u balansu sa truebypass-om,sto je za moj pojam jako bitno
Volume pot 500k log,moze da resi problem glasnoce,svakako...Intensiti pot ,takodje,ja sam umesto intensiti pota stavio trimer,i nastelovao tako da bude prihvatljivo,i u balansu sa truebypass-om,sto je za moj pojam jako bitno
chek chek chek, shema po kojoj sam ja radio ima volume i Boost potove, intensity ni nema, jel to ono shto na GGG sajtu zovu pregain zapravo?
tako je...Dovoljno je da samo malo signala udje u 2N5087,i da napravi dobar boost.Smanjice i nivo suma.
Taj isti 2n5087 se moze postaviti okrenuto,i postize se malo drugaciji ton...imas o tome ja mislim isto na GGG.
Taj isti 2n5087 se moze postaviti okrenuto,i postize se malo drugaciji ton...imas o tome ja mislim isto na GGG.
kog shuma?
nema shuma. kad sam zavrshio pedalu i prikljuchio je da vidim kako radi i da li radi uopshte, stisnem, i kao nishta se ne menja u tonu, kao da nisam ni zgazio, e a kad sam okinuo preko zhica...da, toliko je tiha, ne kapiram, ochekivao sam shustahnje i hiss na sve strane al kao nema veze jer je to efekat degradacije tona a ne unapredjenja istog hehe. no toga kod mene nema nekim srecnim sluchajem
ma jebesh pregain, pregain na maks, kao na originalu pa spasavaj se ko mozhe
kako ti se svidja sam fuzz, bez octave-a? nisam instalirao octave cut switch na kraju, koji ce mi, niti LED, ono, da ostasne true bypass jer mi je pre germ fuzza a i brate ako ne znash da li ti je octavia ukljuchena u bilo kom momentu, onda jebesh ga...ono, bash je bolno ochigledno

ma jebesh pregain, pregain na maks, kao na originalu pa spasavaj se ko mozhe

kako ti se svidja sam fuzz, bez octave-a? nisam instalirao octave cut switch na kraju, koji ce mi, niti LED, ono, da ostasne true bypass jer mi je pre germ fuzza a i brate ako ne znash da li ti je octavia ukljuchena u bilo kom momentu, onda jebesh ga...ono, bash je bolno ochigledno

Sto se tice samog fuzz-a zvuci odlicno,skroz je upotrebljiv...po meni.Kazem ovo jer ne sviram gitaru,ali oni koji su probali ,su jako zadovoljni,a bogami i mene moje usi jos veoma dobro sluze,i to sto cujem,je sasvim ok.
Koji je ovo rif od 0:00 do 0:12 ? Zvuk je bolesno dobar tokom samog rifa. 

ma ja se neshto izdrkavao matori. kako ide maestro?
makso ma verujem, a i chuo sam onaj snimak koji je chovek napravio svirajuci tvoju octaviu i odmah sam ti rekao da to zvuchi super. ali dobra ti je ova fora proveravanja koliko pedala ima shuma, hm, lepo si se snashao, treba napraviti takav test pa reagovati, super.

makso ma verujem, a i chuo sam onaj snimak koji je chovek napravio svirajuci tvoju octaviu i odmah sam ti rekao da to zvuchi super. ali dobra ti je ova fora proveravanja koliko pedala ima shuma, hm, lepo si se snashao, treba napraviti takav test pa reagovati, super.
Ne znam sta mi je vise kulje™, rif ili zvuk.
Mozda si se sprdao sa rifom, svirao onako kezual, meni je rif ludilo totalno. Dok slusam imam utisak kao da igram neku 2d arkadnu igru sa automata. Nema domacih bendova koji prze ovako, you sould do something about that.
Nisam se petljao sa Maestrom od onomad. To nesto sto sam sprckao na vero-layout-u ima dosta suma i generalno je izoblicen efekat, kontam da prvo moram da se snadjem za PCB, a i neko da mi sklepa sve to, buduci da sam retardiran sa lemilicom.
Mozda si se sprdao sa rifom, svirao onako kezual, meni je rif ludilo totalno. Dok slusam imam utisak kao da igram neku 2d arkadnu igru sa automata. Nema domacih bendova koji prze ovako, you sould do something about that.

Nisam se petljao sa Maestrom od onomad. To nesto sto sam sprckao na vero-layout-u ima dosta suma i generalno je izoblicen efekat, kontam da prvo moram da se snadjem za PCB, a i neko da mi sklepa sve to, buduci da sam retardiran sa lemilicom.

sl0e wrote:Ne znam sta mi je vise kulje™, rif ili zvuk.
meni je rif ludilo totalno. Dok slusam imam utisak kao da igram neku 2d arkadnu igru sa automata. Nema domacih bendova koji prze ovako, you sould do something about that.