Zemlja Telecaster-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Zemlja Telecaster-a

Post by nemanjavelimirovic » 30 Jun 2012, 12:14

nodi wrote:Care, ja napisah da sam kratak za novog Baju :D
Hvala ti sto si se pomucio, anyway :)
Pa nov je 700evra, ovo ti je popust. :D
Kupi onda Squier Classic Vibe 50's i to ti je to.

nodi

Post by nodi » 30 Jun 2012, 12:21

Sta mislis o MIMu? :)
Hvala ti puno, jos jednom! :) :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 30 Jun 2012, 12:25

nodi wrote:Sta mislis o MIMu? :)
Hvala ti puno, jos jednom! :) :ziveli:
Okej gitare...koliko para toliko mjuze. Kupis njih i turish unutra CS Texas Special magnete i onda je to vec nalik na neshto konkretnije. Ovako je kul sound, ali nije konkretan i definisan. :) :ziveli:

nodi

Post by nodi » 30 Jun 2012, 12:27

Hmm
Aj videcu da skupim lovu za ovog Baju na akciji. Ako ne uspem, onda da uzimam MIM? :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 30 Jun 2012, 12:34

Pa pazi, ti proceni shta i kako...Bez isprobavanja gitare je nemozes svakako kupiti. MIM je ok resenje ali nije dozivotno. Nije ni USA. :) :ziveli:

Trzalica

Post by Trzalica » 30 Jun 2012, 14:20

nemanjavelimirovic wrote:Pa pazi, ti proceni shta i kako...Bez isprobavanja gitare je nemozes svakako kupiti. MIM je ok resenje ali nije dozivotno. Nije ni USA. :) :ziveli:
Šta je doživotno rešenje? Mirko Tasić koji je slepio tri fosne od jove u jednu dasku, istesao iz nje telo u obliku Fender Telecastera, zašrafio "VINTIDŽ" Goran magnete, i nabio cenu od 5000 jura pravdajući se terminom "ručni rad"?!? :mrgreen:
To isprobavanje o čemu govorite vrše i samo VRŠE profesionalci koji imaju kilometre svirki iza sebe, koji poznaju zvukove različitih instrumenata, koji znaju da primete razlike u zvuku, tonalitetu, ležanju gitare, ... kako će jedna osoba, koj je videla telecastrera na posteru ili pak okinula tri akorda na par komada u prolazu, znati koji mu leži, ili koji bolje zvuči? I to još u radnji na nekom improvizovanom pojačalu?
Utopija ...

Koliko para toliko muzike!

Uvek validna formula u svetu muzike.

Osim ako se ne radi o egzotici, precenjenim ručnim radovima i signature modelima namenjenih kolekcionarima. Ja govorim o muzičkim instrumentima za sviranje na njima, a ne za držanje pod staklenim zvonom! Takvi koji se kupuju za držanje pod staklenim zvonom, za izložbe po belosvetskim muzejima su "INSTRUMENTI ZA CEO ŽIVOT" ali ne za stvaranje muzike, već za stvaranje mitova. Iskreno, zabole nekoga za mitove osim balvane iz obližnje močvarne zone

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 30 Jun 2012, 15:02

Poenta je da ne postoji dozivotno resenje, sve su gitare dobre na svoj nacin, ali niko se nece na kraju zadovoljiti sa iskljucivo jednom gitarom, bila ona USA, Made in Mars, Uran Merkur ili Mirko Tasic ili je evo ja rodio posle seksa sa drvetom.
U svako slucaju se i u radnjama i ovako moze izabrati okej instrument kad se drzis osnovnih nacela i principa shta gitara treba a shta ne treba da radi. Ima odlicnih MIM i odlicnih USA i odlicnih MIK i odlicnih MIJ kao i Kine, ali ima i odlicnih handmade ima i odlicnih budzenih gitara ...a ima i sve suprotno reci odlicno nekoliko puta napisanom malopre.
Ja svakog savetujem da uzme prvi instrument tj prvih nekoliko u radnji...to je sasvim normalno...Ja prvi kad bih naleteo na neshto dobro kupio bih u radnji, a to sam uradio recimo 4-5 puta (shto fender, shto LTD, shto blade...), i nisam se ni jednom pokajao, samo sam izgustirao kroz par meseci i menjao instrument. Kad ti dosadi jurenje trazenje i menjanje onda se vratish u osnove i jurish u potpunosti svoje zadovoljstvo, nebitno da li je kupljeno u radnji ili uzbrano u mocvari/ispalo sa kamiona ili slicno. :) :ziveli:
Evo neka smernica kako treba da zvuci telekaster, pa nek to bude presudno u daljem biranju...

nodi

Post by nodi » 30 Jun 2012, 16:58

Dobro. I figuered it all out. Samo jos da se odlucim da li cu novog strata ili teleca. -.- Sviri mi se SRV, hendrix i Klepton, ali sam probao telca. I mnogo mi se vise svidja zvuk. :facepalm:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 30 Jun 2012, 17:14

nodi wrote: . I mnogo mi se vise svidja zvuk. :facepalm:
Ma, to te apsolutno razumem, ka i svi koji su u Zemlji telecastera. :D :mrgreen: :ziveli:

nodi

Post by nodi » 30 Jun 2012, 17:46

Da nemas, kojim slucajem resenja i za ovaj problem? :mrgreen:
Ili mi bar daj smernicu kako da se odlucim :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 30 Jun 2012, 17:56

Telecaster je po meni bolja gitara, jednostavnija i ima po meni bolji zvuk i manje komplikacije... Mnogi se sa tim nece sloziti, nego ce staviti stratocaster u prvi plan. Ja ih volim ali su mi na 4tom mestu, posle Jazzmastera, Jaguara i Mustanga. :) :ziveli:

xspaceman

Post by xspaceman » 30 Jun 2012, 18:00

@nemanja offsetašu jedan matori! ;)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 30 Jun 2012, 18:11

xspaceman wrote:@nemanja offsetašu jedan matori! ;)
:dance: :kiss:
Prva ljubav su mi bili Jazzmasteri i Jaguari (zbog Nirvane i SY), a na telad sam se navukao pre 15ak god. :)

nodi

Post by nodi » 30 Jun 2012, 23:43

Dobra vest. Odlucio sam se za Tele.
Cuo sam od dosta ljudi, cak i od momka iz Mitrosa da Squier CV sljaka bolje od mexican standarda (?).
Jos jedno pitanje, koja je razlika u zvuku izmedju ove dve gitare? I naravno, sta mislite o njima?
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/487 ... -Sunburst/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/143 ... ch-Blonde/

nenadnenad

Post by nenadnenad » 30 Jun 2012, 23:49

bolje kupiti polovan classic vibe, ako neko oce da proda... taj 50s al u beloj boji je bio 27-28 hiljada svojevremeno u mitrosu ;o

Post Reply