Zamena magneta
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Zamena magneta
Imam Epiphone Les Paul Standard sa Alnico Classic Humbuckerima, zbog ubistvene mikrofonije zelim da kupim druge. Koji magneti su nekako najbolji za pristojan zvuk Slash-a? Od equipmenta koristim Vox AC30 iz 63'. Takodje imam od pedala AMT M1 preamp, TS808, Tube Driver i jedan kompresor za clean tone.
Re: Zamena magneta
Simon Dankan neki set za taj zvuk?dsavovic25 wrote:Imam Epiphone Les Paul Standard sa Alnico Classic Humbuckerima, zbog ubistvene mikrofonije zelim da kupim druge. Koji magneti su nekako najbolji za pristojan zvuk Slash-a? Od equipmenta koristim Vox AC30 iz 63'. Takodje imam od pedala AMT M1 preamp, TS808, Tube Driver i jedan kompresor za clean tone.
-
Chuo sam za SD pro 2 ali plashi me druga stvar shta ako ne dobijem taj ZVUK sa tim magnetima.MOzda ti magneti uopshte nemaju veze sa slash-om, mozda greshim ali hvala vam na savetima. Gledao sam Gibson 57 classic i Gibson 57 classic plus magnete i mislim da uopshte nisu loshi za slash-a i njegov nachin svirke 

Ako ganjaš Slešov zvuk onda bi to trebali biti Seymour Duncan Alnico II pikapi pošto su to pikapi koje je Sleš imao u svojoj čuvenoj 1959 Les Paul Standard replici koju je napravio Kris Derrig i sa kojom je snimljen čitav "Apetajt" i odrađeno gro koncerta sa te turneje (dok nisu zaradili keš, pa je onda kupio još par tambura).
Najbolje opet da poslušaš Sleša ako meni ne vjeruješ
Moraš ipak imati na umu da na zvuk utiče i drvo, elektronika, a naročito pojačalo. Znači treba ti još i neki maršalov lampaš, poželjno JCM 800. Mada mi se čini da Sleš ima i svog signatur maršala.
Meni ispada sasvim solidan slešovski zvuk iz Les Paul Standarda sa Burstbuckerima kroz JCM 2000.
Najbolje opet da poslušaš Sleša ako meni ne vjeruješ

Moraš ipak imati na umu da na zvuk utiče i drvo, elektronika, a naročito pojačalo. Znači treba ti još i neki maršalov lampaš, poželjno JCM 800. Mada mi se čini da Sleš ima i svog signatur maršala.
Meni ispada sasvim solidan slešovski zvuk iz Les Paul Standarda sa Burstbuckerima kroz JCM 2000.
Last edited by Superhik on 01 Jul 2012, 19:07, edited 1 time in total.
-
Hvala brate za ovo znam da je Slash imao te magnete. Ok poshto svi kazu da ih on svira uzecu njih hvala svima za savete (Rock oN)

Ove pedessedmice rade brutalno, probao sam par gitara sa njima i zvuk je bio fantastican.
i meni od svih gibsonovih magneta jedino 57 i 57 plus se dojmaju u LP ju,SD stvarno za svaku trku konja ima.