Razmisljam o Marshalu... Jel valja ova kombinacija kutija Marshall MG-412A 120W 4x12
glava Marshall MG-100HDFX
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pa koji će ti za Funky 4x12 ?!?!rider wrote:ajoj... umalo da kupim... Treba mi za FUNKY... sviram sa bendom... treba mi za probe i za svirke naravno
Znači, treba ti pojačalo za funk? Treba ti pojačalo sa velikim, prisutnim, in-yer-face clean zvukom, crunch i overdrive ti uopšte ne trebaju... Najbolje bi bilo da potražiš neki Roland Jazz Chorus, Peavey Transtube / Peavey Bandit, neki veći Fenderov Frontman (ili Princeton, ili čak Twin Reverb ako imaš para i ne smeta ti da ga vučeš okolo). Gitaristi Džejmsa Brauna su na prvim singlovima koristili VOX pojačala - zato što je Kralj Funka potpisao ugovor sa VOXom a da nikog ništa nije pitao - pa su pobegli od njih čim pre... Ne treba ti "warm, tubey crunch" da bi svirao fank, baš obrnuto - treba ti tranzistorski clean sa nijansom "zujeće", "hladne" distorzije ala Boss. Ako fank-zvuk baš mora da se poredi sa nekim drugim zvukom, rekli bismo da je najbliže country-zvuku i da je jaako daleko od rocka.rider wrote:ajoj... umalo da kupim... Treba mi za FUNKY...
Retka gitara u fanku, ali može da posluži. Uostalom, George Johnson je svirao isključivo Les Paulove.rider wrote:...Gibson LesPaul, classis... (usa)...
Ma jesam, ali nećeš se sa Maršalom nasvirati fanka. Ako taj Maršal nije Plexi, eventualno. Mislim, sve može da posluži ako čovek nema ništa drugo, ali - ako već možeš da biraš, juri neko clean pojačalo.rider wrote:Jel ti nisi nikako za kombinaciju kutija+glava...
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests